3.5.14

Θέλετε καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις; Αυτό είναι το Βιάγκρα της φύσης !

Υπάρχει ένα μυστικό που κρύβεται στη φύση και βοηθά στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. 
Είναι φρούτο, το οποίο σηματοδοτεί το καλοκαίρι. 
Ποιο είναι αυτό;
 Το καρπούζι. 
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Urology δείχνει ότι το αμινοξύ κιτρουλίνη, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο καρπούζι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, χωρίς καμία παρενέργεια.
Προκειμένου να εξερευνήσουν τα πιθανά οφέλη του φρούτου σε άνδρες που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φότζια χορήγησαν συμπλήρωμα κιτρουλίνης σε 24 άνδρες που αντιμετώπιζαν ήπια συμπτώματα ΣΔ. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 57 έτη.
Σύμφωνα με το onmed, είναι γνωστό πως η κιτρουλίνη βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατ” επέκταση στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.
Έπειτα από δίμηνη δοκιμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα συμπτώματα υποχώρησαν – με βάση την επίσημη κλίμακα αξιολόγησης Erection Hardness Score (EHS) – και μάλιστα το 50% των συμμετεχόντων κατάφερε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην κλίμακα χάρη στο συμπλήρωμα.
Παράλληλα, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

Ευχάριστα νέα για τη Μυρτώ βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της

Η ιστορία της μικρής Μυρτώς συγκλόνισε τη κοινή γνώμη, όταν το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού και κόντεψε να χάσει τη ζωή της από τον Αχμέτ Βακά από το Πακιστάν, το καλοκαίρι του 2012  στο νησί της Πάρου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα, νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα και δίνει μάχη για να αποκαταστήσει την υγεία της.
Μέχρι στιγμής η κατάσταση της δείχνει αρκετά σημεία βελτίωσης και εμψυχώνει τις ελπίδες για να σταθεί ξανά  στα πόδια της, το μικρό κορίτσι.
Στην ίδια κλινική παλεύει για τη ζωή της και η 18χρονη Ασπασία την οποία είχε τραυματίσει ο πατέρας της με δύο σφαίρες στο κεφάλι  στην πλατεία του Άργους, τον Αύγουστο του 2013.
Οι γιατροί που παρακολουθούν την μικρή Μυρτώ, τους 2,5 μήνες που βρίσκεται στη Λάρισα τονίζουν πως έχει κάνει σημαντικά  βήματα βελτίωσης .
«Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αισθητά την επικοινωνία. Μας αναγνωρίζει, αντιλαμβάνεται, συμμετέχει. Επίσης, έχει βελτιώσει την κινητικότητα κυρίως στο αριστερό άνω άκρο, ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω απλών εντολών, στις οποίες ανταποκρίνεται επαρκώς» δήλωσε η κυρία Κατερίνα Σαραμούρτση, φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης, στην κάμερα του ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει πως «έχουμε ένα δρόμο μακρύ και δύσκολο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά στην αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον περίγυρό της».
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως και για την Ασπασία που επίσης που επίσης βρίσκεται εδώ και 2,5 μήνες στο ίδιο κέντρο με τη Μυρτώ, οι γιατροί επισημαίνουν πως  η περίοδος αποκατάστασης θα είναι μακρά, καθώς δεν είχε νοσηλευτεί προηγουμένως σε κέντρο αποκατάστασης.
Για εκείνη, πρώτος στόχος των ειδικών είναι να αφαιρεθεί ο καθετήρας σίτισης. «Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται να έχει πολύ καλή επαφή και να ανταποκρίνεται, να αντιδρά και να εκτελεί απλές εντολές» υπογράμμισε η κ. Σαραμούρτση αναφερόμενη στην πορεία της υγείας της.

Πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε με την ρεζέρβα καυσίμου;

Ένα εύλογο ερώτημα είναι πόση απόσταση μπορεί να διανύσει κανείς από την στιγμή που θα ανάψει αυτό το ανησυχητικό κίτρινο «λαμπάκι» της ρεζέρβας καυσίμου…

Από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το λαμπάκι (ή η σχετική ένδειξη) της ρεζέρβας καυσίμου, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Το αντίθετο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να οδηγείτε με ακόμη πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ αν νομίζετε πως δεν υπάρχει κάπου κοντά πρατήριο υγρών καυσίμων, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα φειδωλοί με το γκάζι και απενεργοποιήσετε το σύστημα κλιματισμού.

Έστω και με αναμμένο το λαμπάκι υπάρχει αρκετή ποσότητα καυσίμου για απόσταση εξαρτώμενη από το στιλ οδήγησης, το μέγεθος του αυτοκινήτου και φυσικά το πόσο ενεργοβόρος/αποδοτικός είναι ο κινητήρας. Συνήθως, η ρεζέρβα κυμαίνεται από 6 έως 10 λίτρα στα πιο δημοφιλή και συνηθισμένα μοντέλα (όσο μικρότερο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο μικρότερη το ρεζερβουάρ και η ρεζέρβα).

Στα σύγχρονα αυτοκίνητο και ειδικά σε αυτά με trip computer η ένδειξη καυσίμου ενεργοποιείται στα 80-100 χλμ. προτού αδειάσει το ρεζερβουάρ, δηλ. αν υποθέσουμε πως κινείστε με μέση κατανάλωση 10 λτ./100 χλμ, τότε στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας υπάρχουν το πολύ 10 λίτρα καυσίμου. Εδώ, καλό είναι να γνωρίζετε πόσο καίει το αυτοκίνητο σας, καθώς όταν ενεργοποιηθεί το λαμπάκι να μηδενίσετε τον χιλιομετρητή.

Έτσι, ακόμη και αν το trip computer σταματήσει να σας δείχνει τα εναπομείναντα χιλιόμετρα που μπορείτε να διανύσετε, με ένα πρόχειρο υπολογισμό μπορείτε να υπολογίσετε στο περίπου πόσα λίτρα ακόμη έχουν απομείνει στη ρεζέρβα. Ακόμη καλύτερα, αν ξέρετε και πόση είναι η χωρητικότητα της ρεζέρβας η οποία συνήθως αναφέρεται στο manual του αυτοκινήτου σας.

Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι πανικός, οδηγήστε όσο πιο οικονομικά μπορείτε και κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο πρατήριο. Αν δεν ξέρετε που είναι και έχετε GPS χρησιμοποιείστε το. Πάντως αν τελικά μείνετε από καύσιμο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα: ότι έπαθε ζημιά το αυτοκίνητό σας, μιας και όλοι οι κατασκευαστές αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό…

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Η Χώρα εορτάζει αύριο την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγ. Δημητρίου του Χωραΐτη

Τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου της πόλης της Χώρας, εορτάζει για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις.

Την Κυριακή των Μυροφόρων, στις 4 Μαΐου 2014 και ώρα 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα ακολουθήσει Λιτάνευση της  Ιερής Εικόνας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και Δέηση στην κεντρική Πλατεία της Χώρας.

Η πόλη της Χώρας, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τιμά τον προστάτη Αγ. Δημήτριο με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα. Η εικόνα του Αγίου θα σκορπίσει τη χάρη και την ευλογία της σε κατοίκους και επισκέπτες.

Στο τέλος της εβδομάδας το Κοινωνικό Μέρισμα

Την Πέμπτη 8 ή το αργότερο την Παρασκευή 9 Μαΐου θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα 500 ευρώ οι πρώτοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος.
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 800.000 αιτήσεις.

Από αυτές έχουν εγκριθεί μόλις 267.000 ενώ έχουν απορριφθεί 338.000 αιτήσεις.

Μέχρι και τις 9 Μαΐου το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα μοιραστούν 175 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ - Εκαψαν ζωντανούς 36 ανθρώπους


Οδησσός: Εκαψαν ζωντανούς 36 ανθρώπους

Σε μπαράζ αλληλοκατηγοριών έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες Κίεβο και Μόσχα μετά τη νέα αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία. Τη νύχτα, οι οδομαχίες στο Κραματόρσκ προκάλεσαν το θάνατο άλλων 10 ανθρώπων, ενώ οι αρχές της Οδησσού ανακοίνωσαν τη σύλληψη 130 ατόμων ως υπαίτιων για το θάνατο περίπου 36 ανθρώπων, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί μετά από επίθεση σε κτίριο των συνδικάτων το οποίο πυρπολήθηκε με βόμβες μολότοφ.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν υπερεθνικιστές του «Δεξιού Τομέα» άνοιξαν πυρ κατά πολιτών στο Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Εκαψαν ζωντανούς 36 ανθρώπους στην Οδησσό Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωνε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου και χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες, κατά τις οποίες ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που άρχισε πριν από ένα μήνα.
«Η ενεργή φάση της επιχείρησης συνεχίστηκε τα ξημερώματα. Δεν σταματάμε», έγραψε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίστηκαν μετά τον θάνατο χθες δύο ουκρανών στρατιωτικών κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ. Οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι τρεις μαχητές και δύο πολίτες επίσης σκοτώθηκαν κατά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη.
Πυρπόλησαν κτίριο στο οποίο είχαν καταφύγει Ρωσόφωνοι στην Οδησσό
Ο απολογισμός, ωστόσο, γίνεται ακόμη βαρύτερος μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη φωτιά και τις οδομαχίες μεταξύ φιλορωσικών και φιλοευρωπαϊκών ομάδων στην Οδησσό χθες ανοίγοντας νέο μέτωπο σε μια σύγκρουση που έχει χωρίσει τη χώρα.
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία στην Οδησσό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, οι περισσότεροι ρωσόφωνοι που έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο των συνδικάτων πυρπολήθηκε.
Διακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα από τα θύματα είτε πνίγηκαν από τους καπνούς που τύλιξαν το κτίριο είτε σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να σωθούν, δήλωσαν αξιωματούχοι ενώ ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος.
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά γεγονότα στην Οδησσό.
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά γεγονότα στην Οδησσό. Περισσότεροι από 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για τα γεγονότα αυτά. Όσοι κρατούνται θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες όπως συμμετοχή σε ταραχές έως και φόνο εκ προμελέτης.
Ουκρανία: Σαμποτάζ από τη Ρωσία
Κι ενώ οι οδομαχίες δεν έχουν τέλος, «για ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία» Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη των νέων αυτών εχθροπραξιών.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατήγγειλε σήμερα μια «εξωτερική» ανάμειξη στα φονικά επεισόδια βίας που εκτυλίχθηκαν χθες στην Οδησσό, τα οποία, σύμφωνα την SBU, «συντονίσθηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία».
«Οι προκλήσεις στην Οδησσό πραγματοποιήθηκαν με μια εξωτερική ανάμειξη και χρηματοδοτήθηκαν από δύο πρώην ανώτερους αξιωματούχους» του καθεστώτος του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι δύο αυτοί άνδρες «κρύβονται» στη Ρωσία, ανέφερε η SBU σε μια ανακοίνωση.
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι τόσο οι αρχές του Κιέβου όσο και οι υποστηρικτές τους στη Δύση είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στην ουκρανική πόλη της Οδησσού, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Το Κίεβο και οι δυτικοί χορηγοί του ουσιαστικά προκαλούν την αιματοχυσία και φέρουν άμεση ευθύνη γι αυτό», μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο δηλώσεις στον Τύπο του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος κατηγόρησε τις αρχές του Κίεβου ότι όχι μόνο είναι ανεύθυνες αλλά μετείχαν άμεσα στο «έγκλημα» που διαπράχθηκε στην Οδησσό. Πρόσθεσε ότι αυτοί που θεωρούν τη «χούντα» του Κιέβου νόμιμη κυβέρνηση μετείχαν επίσης στο «έγκλημα».
Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία εκφράζει τη βαθιά λύπη της για την ουκρανική «έγκριση» της «επιχείρησης αντιποίνων» στη νοτιοανατολική Ουκρανία από τις χώρες της Δύσης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο του Πέτρου Τατούλη !!!

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του υποψήφιου και νύν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη   πραγματοποιήθηκαν  σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν  α­πό τον Μη­τρο­πο­λί­τη Μεσ­ση­νί­ας κ. Χρυ­σό­στο­μο, παρουσί­α  πλήθους φίλων  και υ­πο­στη­ρι­κτών του κ. Τα­τού­λη
Το παρόν στα εγκαίνια έδωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ Γιάννης Λαμπρόπουλος  υποψήφιοι δήμαρχοι ,περιφερειακοί σύμβουλοι  και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του νομού
Αύριο το πρωί ο Πέτρος Τατούλης θα μεταβεί στην Χώρα για να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Άγιο Δημήτριο  (Χωραίτης )

Συναγερμός για ύποπτη...κατσαρόλα στις φυλακές

Έσπευσε κλιμάκιο Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών
Μια κατσαρόλα που εστάλη στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου, κρίθηκε ύποπτη καθώς υπήρχουν υπόνοιες πως ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό. Για τη διερεύνηση του θέματος έσπευσαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπάλληλους.
Ταυτόχρονη ενημέρωση υπήρξε και στην Αντιτρομοκρατική, καθώς αυτού του είδους τα... μηνύματα (βλ. κατσαρόλες) παραπέμπουν στις μεθόδους των Πυρήνων της Φωτιάς.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για κατσαρόλα με διπλό πάτο μέσα στην οποία υπήρχαν κρυμμένα κινητά τηλέφωνα και hands free.

  iefimerida.gr

Τον Χρ. Ξηρό συνδέει με τον φάκελο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας η Αστυνομία

Ο καταζητούμενος δραπέτης και μέλος της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, συνδέεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, από στοιχεία των εργαστηριακών ερευνών και του ελέγχου DNA, με την αποστολή παγιδευμένου φακέλου, με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στον εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε και εξουδετερώθηκε στο αστυνομικό τμήμα, με αποστολέα δήθεν ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παραλήπτη τον διοικητή, "ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο Χριστόδουλος Ξηρός".

Σημειώνεται ότι με προκήρυξη που αναρτήθηκε χτες στο διαδίκτυο, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δήμος Πύλου - Νέστορος: "Στερέωση Πρανών Κάστρου Κορώνης"

Την πόλη της Κορώνης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, 3 Μαΐου 2014, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, μαζί με ομάδα υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Αφορμή της επίσκεψης ήταν η εγκατάσταση του εργολάβου-αναδόχου του έργου με τίτλο “Στερέωση Πρανών του Κάστρου Κορώνης”, προϋπολογισμού 2.650.000,00 Ευρώ.
Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν με αρχικό στόχο την παράκτια προστασία του εν λόγω Κάστρου, δημιουργώντας μια κουρτίνα από πασσάλους μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 8 -10 μέτρων από την ακτογραμμή. Με την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής, θα δημιουργηθεί πεζοδρόμος μήκους 250 μ. περιμετρικά του κάστρου. 
Η πράξη αυτή θα βοηθήσει στην αποφυγή διάβρωσης της θεμελίωσης του Κάστρου. Εκτενέστερα, θα πραγματοποιηθεί στερέωση των βραχωδών πρανών πάνω από τον πεζοδρομημένο τμήμα. Έχει υπολογισθεί ότι, το συγκεκριμένο έργο θα έχει υλοποιηθεί έως το τέλος του  2015.
Όπως δήλωσε η κ. Μενδώνη: “σήμερα βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά στην Κορώνη, για να δούμε το πως θα ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης του Κάστρου. Το έργο αυτό αποτελεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για την περιοχή. Στο κάστρο έχουν ήδη  γίνει επεμβάσεις στα πλαίσια του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, δίνοντας  μια συνέχεια στην ζωή του, μέσα στην μεγάλη ιστορική του διάρκεια. 
Πέρσι, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα, τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.” Είπε η κ. Μενδώνη και συνέχισε: 
“Είμαστε εδώ με τα υπηρεσιακά στελέχη, την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, την οποία υλοποιεί το έργο και την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων που συνδράμει στην αποκατάσταση του μνημείου, για να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε την ποιότητα, με την οποία χαρακτηρίζονται όλα τα έργα του υπουργείου πολιτισμού.”
Σε συνέχεια των δηλώσεων της κ. Μενδώνη, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, κ. Θέμης Βλαχούλης, μίλησε για το επικείμενο έργο αναφέροντας:
 «Αναλάβαμε να εκπονηθούν οι μελέτες για την προστασία του κάστρου, του παράκτιου μέρους αλλά και των βραχωδών πρανών. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν εγκαίρως με τη βοήθεια και την οικονομική συνδρομή του Δήμου Πύλου-Νέστορος και στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αυτή την εποχή ξεκινάμε τις εργασίες υλοποίησης.”
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση των πραγμάτων και την άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι απόδειξη του καθημερινού αγώνα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να εξασφαλισθεί η σωστή διατήρηση των μνημείων.
Με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του Κάστρου της Κορώνης, ο κατάλογος των σημαντικών έργων για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, δίνοντας στους πολίτες του Δήμου τη σιγουριά, ότι μαζί με την ασφάλεια στην καθημερινότητα των δημοτών, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι και η διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων και της ιστορίας μας.
Στην σημερινή συνάντηση παρευρέθησαν ο Βουλευτής κ. Πετράκος, η Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Λεφτάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  και εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της Κορώνης.

Σύζυγος πολιτικού θέλει να φτιάξει.... trendy κοτέτσι!

Μια εξαιρετική ιστορία με πρωταγωνίστρια τη σύζυγο γνωστού πολιτικού αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα για κάποιους συμπολίτες μας έχει επίκεντρο… το κοτέτσι.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης η ιστορία αφορά την πλούσια σύζυγο ενός πολιτικού και κάποιον αρχιτέκτονα:Ο ένας είναι αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων, διακοσμητής κήπων σπουδαγμένος σε ξακουστά ιταλικά πανεπιστήμια.
Η άλλη είναι σύζυγος προβεβλημένου πολιτικού, πολυταξιδεμένη, πλουσία που παρακολουθεί από κοντά τη μόδα. Ακόμα και τη μόδα στα… pet!
Ξαφνικά το τηλέφωνο του αρχιτέκτονα (που λόγω κρίσης οι δουλειές δεν πάνε καλά, όπως των περισσότερων αρχιτεκτόνων) χτυπά.
Η σύζυγος του πολιτικού τον ρωτά εάν μπορεί να κατασκευάσει στον κήπο του εξοχικού της ένα… κοτέτσι: «Και θέλεις αρχιτέκτονα για ένα κοτέτσι;» τη ρωτά έκπληκτος ο αρχιτέκτονας, που έως τώρα ασχολούνταν με τη διαμόρφωση χώρων σε σκάφη ή σε μεζονέτες στην Πολιτεία και στη Μύκονο.
«Ναι, θέλω ένα κοτέτσι με μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχέδιο που δεν θα θυμίζει τα κοτέτσια στο χωριό για να βάλω μέσα τα νέα μου pets. Δεν έχεις ακούσει για τα φτερωτά κοτόπουλα, τη νέα μόδα στην Αμερική; Αυτά θέλω να βάλω στο κοτέτσι. Και πες μου πόσα χρήματα θέλεις».
Ακόμα να συνέλθει ο φίλος μας.
Αλλά η εν λόγω κυρία δεν είναι η μόνη. Μαθαίνω ότι η νέα μόδα στη λεγόμενη upper κοινωνία της χώρας μας είναι να καλούνται αρχιτέκτονες ή διακοσμητές ανοικτών χώρων για να φτιάξουν κοτέτσια στα εξοχικά και σε σπίτια των βορείων και νοτίων προαστίων.
Μάλιστα σε μία περίπτωση σε οικία στην Ερμιόνη, μία κυρία ζήτησε από δύο αρχιτέκτονες σχέδια για το κοτέτσι της, για να διαλέξει το ένα και φάνηκε πρόθυμη να πληρώσει περί τα 1.200 ευρώ, μόνον την αμοιβή του αρχιτέκτονα.

Φως στο Τούνελ: Την εξαφάνισαν όταν έμαθαν την εγκυμοσύνη της!

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της: «Και στη Νικολούλη να πας δε θα με βρεις... Ήξερε. Θα σου μείνουν οι φωτογραφίες, μάνα»

Το «Τούνελ» επανέφερε χτες την υπόθεση εξαφάνισης της Νατάσας Σακαγιάννη 20 χρόνων, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 19 Ιουλίου 2001, από το Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν παντρεμένη και είχε ήδη αποκτήσει δύο κοριτσάκια, που τότε ήταν 20 και 5 μηνών, αντίστοιχα.

Εκείνη την Πέμπτη γύρω στις εννέα το πρωί, μίλησε με τη μητέρα της στο τηλέφωνο. Της είπε πως θα επισκεπτόταν το γυναικολόγο της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Ήταν η τελευταία φορά που η κυρία Βασιλική μίλησε με την κόρη της.

Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια της άρχισε να σκαρφαλώνει ένα Γολγοθά δίχως τέλος… Δύο ζωές χάθηκαν χωρίς καμία εξήγηση… Χωρίς ποτέ κάποιος να μάθει τι απέγιναν… Από τότε έχουν περάσει δεκατρία χρόνια…

Η μητέρα της αγνοούμενης αποκάλυψε στο «Τούνελ» νέα στοιχεία. Μαρτυρίες που απαιτούν να ανοίξει ο φάκελος της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να ερευνηθεί προς άλλη κατεύθυνση…

«Εξαφάνισαν δύο ψυχές…»

Τα λόγια βγαίνουν από το στόμα της σα χείμαρρος. Πόνος, αγανάκτηση και ένα τεράστιο γιατί… Εδώ και δεκατρία χρόνια η Βασιλική Κουτρούμπελου –Ζέρβα κάθε μέρα ξυπνάει με την ελπίδα να μάθει κάτι για την κόρη της. Μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» έξω από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί όπου είδαν τη νεαρή Νατάσα για τελευταία φορά πριν ανοίξει η γη και την καταπιεί…

Περιέγραψε τη μοιραία μέρα που χάθηκε. Η Νατάσα είχε μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο από νωρίς για να της πει πως θα πήγαινε στο γιατρό. Ήταν σχεδόν τριών μηνών έγκυος. Της υποσχέθηκε πως θα την ξανακαλούσε μόλις επέστρεφε στο σπίτι της στην Αλικαρνασσό. Οι ώρες περνούσαν χωρίς να πάρει κάποιο νέο της. Μόλις βράδιασε, ένα τηλεφώνημα από το περιβάλλον του συζύγου της κόρης της, άλλαξε τη ζωή της. Την πήραν για να τη ρωτήσουν αν η Νατάσα ήταν μαζί της…

Ξεκίνησαν οι έρευνες. Η εξαφάνιση της νεαρής εγκύου δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά μέσα. Αφίσες με τη φωτογραφία της τοιχοκολλήθηκαν παντού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο βίντεο της εκπομπής η μητέρα της περιγράφει τα προφητικά λόγια της 20χρονης : «Αν χαθώ, θα με ψάχνεις στη Νικολούλη και δεν θα με βρεις… Μόνο οι φωτογραφίες μου θα σου μείνουν…»

Δείτε το βίντεο:

anikolouli.gr

Ξεκινά από αύριο στις 18:00 το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από αύριο Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.  
Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, και το μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κο Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU. Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί.

ΦΩΤΟ - Αυτό το κορμί ανήκει.... σε πενηντάρα!

Μπορεί να έγινε πενήντα ετών όμως από κορμί και φυσική κατάσταση παραμένει... 20άρα! Ποια είναι;
Δεν είναι άλλη από την αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Baywatch, Alexandra Paul η οποία εμφανίζεται σε φωτογράφησή της με ένα μαύρο μπικίνι και κορμί... θανατηφόρο. Η διάσημη ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το Closer Weekly αποδεικνύοντας πως ο χρόνος που πέρασε δεν την έχει αγγίξει καθόλου.
 Δείτε φωτογραφίες της τότε και τώρα!


Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου η σημερινή

Σε πτυχές που αφορούν την προστασία των δημοσιογράφων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Η εκδήλωση έγινε στα Γραφεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης (International Peace Institute), στο Μανχάταν και με θέμα: «Η προστασία των δημοσιογράφων σε περιόδους ταραχής και σύγκρουσης». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το ΙΡΙ, η UNESCO και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, η οποία απέσπασε επαίνους από όλους τους συμμετέχοντες για το έργο της στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά την προώθηση του ζητήματος της προστασίας των δημοσιογράφων, όχι μόνο κατά την κάλυψη ένοπλων συγκρούσεων, αλλά και στην καθημερινή εκτέλεση του έργου τους.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης και πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, Warren Hoge και ομιλητές ήταν οι δημοσιογράφοι: Joel Simon, Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), ο David Rodhe, ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters και συνεργάτης του The Atlantic με εμπειρία σε πολεμικές συγκρούσεις, η Κολομβιανή ρεπόρτερ Maria Cristina Caballero και η Suzanne Bilello, υψηλόβαθμη αξιωματούχος της UNESCO για θέματα δημόσιας πληροφόρησης. Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, υπογράμμισε πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι να είναι κανείς δημοσιογράφος στο σύγχρονο κόσμο και στο πλαίσιο αυτό, τόνισε τη σημασία και αναγκαιότητα της ενασχόλησης των Ηνωμένων Εθνών με την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Ο πρέσβης Σπινέλλης αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την απόφαση 1738 για την προστασία των δημοσιογράφων, που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 2006 και την πρόσφατη, πρώτη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για το θέμα, που υιοθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και την οποία συγκηδεμόνευσαν 73 χώρες με την Ελληνική ΜΑ ΟΗΕ να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο.

ΦΩΤΟ : ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Παιδόφιλος Παιδίατρος !!!

Στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 47χρονου παιδιάτρου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, η οποία επικυρώθηκε με αντίστοιχη διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 47χρονου αλλοδαπού, παιδιάτρου, ο οποίος συνελήφθη την 28.04.2014, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων
Πρόκειται για τον (επ.) ZAHARIEV (ον.) ZVETLOZAR του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.
Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 15 ημερών, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ο αριθμός κλήσης 11012, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για
την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΗΛΕΙΑ - Βρέθηκαν τα δύο αδελφάκια που είχαν εξαφανιστεί!

 Ζούσαν στην πόλη από όπου κατάγεται η μητέρα τους!
Στην Ουκρανία εντοπίστηκαν εννέα μήνες μετά την αρπαγή από τη μητέρα τους τα δίδυμα επτάχρονα παιδιά από το Επιτάλιο Ηλείας.
Ο Διονύσης και η Χρυσούλα Σούφη ζουν από το καλοκαίρι στην πόλη Χμελνίτσκι, από όπου κατάγεται η 35χρονη μητέρα τους, Βικτόρια Μάντιτς.
Οι Ελληνικές Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας μετά από αίτημα του πατέρα Σταύρου Σούφη.
Ο ίδιος έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών και ζητά τον άμεσο επαναπατρισμό τους.

πηγή

Από τις 6.30 το πρωί στην ουρά για τα δωρεάν λαχανικά στον Περισσό...

Διαμαρτυρία με δωρεάν διανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσουν σήμερα στον Περισσό και συγκεκριμένα την οδό Σαλαμίνος, στις 10:30 το πρωί, οι εκπροσωποι των λαϊκών αγορών.
Εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη σχηματίσει μια μεγάλη ουρά στην περιοχή περιμένοντας υπομονετικά να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, πήραν θέση από τις 6.30 το πρωί προκειμένουν να είναι από τους πρώτους που θα πάρουν κάποια προϊόντα από τους συνολικά 200 τόνους δωρεάν τροφίμων, λαχανικών και ψαριών που θα μοιράσουν οι παραγωγοί διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές...


πηγή

Ουκρανία: Μάχες όλη τη νύχτα, νεκροί, τραυματίες και συλλήψεις

Μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίζονταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, συνεχίζεται και η προέλαση των δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που άρχισε πριν από ένα μήνα.

«Η ενεργή φάση της επιχείρησης συνεχίστηκε τα ξημερώματα. Δεν σταματάμε», έγραψε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Στη διάρκεια της νύχτας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίστηκαν μετά τον θάνατο χθες δύο ουκρανών στρατιωτικών κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ. Οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι τρεις μαχητές και δύο πολίτες επίσης σκοτώθηκαν κατά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη.

Ο απολογισμός, ωστόσο, γίνεται ακόμη βαρύτερος μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη φωτιά και τις οδομαχίες μεταξύ φιλορωσικών και φιλοευρωπαϊκών ομάδων στην Οδησσό χθες ανοίγοντας νέο μέτωπο σε μια σύγκρουση που έχει χωρίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία στην Οδησσό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 37, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο των συνδικάτων πυρπολήθηκε. Διακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.Περισσότεροι από 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια πόλη της Οδησσού μετά το θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε πυρκαγιά και οδομαχίες στις οποίες είχαν εμπλακεί φιλορώσοι αυτονομιστές και ομάδες υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σε δήλωσή του, ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Πέτρο Λουτσιούκ τονίζει ότι όσοι κρατούνται θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες όπως συμμετοχή σε ταραχές έως και φόνο εκ προμελέτης για τις χθεσινές οδομαχίες που είχαν ως αποτέλεσμα την πυρπόληση της έδρας των συνδικάτων.

Τα περισσότερα από τα θύματα είτε πνίγηκαν από τους καπνούς που τύλιξαν το κτίριο είτε σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να σωθούν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αστυνομία έχασε γρήγορα χθες τον έλεγχο όταν εκατοντάδες άνδρες, μεταξύ τους οπαδοί του ποδοσφαίρου, ενεπλάκησαν σε μάχες σε όλη την πόλη. Ο Λουτσιούκ δήλωσε ότι η αστυνομία θα κάνει τα πάντα «για την αποφυγή μιας παρόμοιας τραγωδίας στο μέλλον». 

Οργισμένη παρέμβαση των ΗΠΑ 

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα το Κίεβο και τη Μόσχα να «αποκαταστήσουν την τάξη» μετά τα «απαράδεκτα» βίαια επεισόδια που προκάλεσαν στην Οδησσό.

«Η βία και η αταξία που προκάλεσαν τόσους πολλούς θανάτους και παράλογους τραυματισμούς είναι απαράδεκτες», δήλωσε η Μέρι Χαρφ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Καλούμε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ειρήνης, του νόμου και της τάξης», πρόσθεσε.

«Οι εξελίξεις στην Οδησσό υπογραμμίζουν δραματικά την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία», προσθέτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απευθύνοντας έκκληση για την «'άμεση τήρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στη Γενεύη στις 17 Απριλίου» μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Η Ρωσία η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι ανησυχεί για την ασφάλεια του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας που θεωρεί ότι απειλείται, εξέφρασε την "αγανάκτησή" της για το «νέο αυτό έγκλημα στην Οδησσό», εγείροντας φόβους για μια σκληρή αντίδραση της Μόσχας.

Το Κρεμλίνο επίσης κατήγγειλε «ένα ακόμη σημάδι της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών του Κιέβου».

Νωρίτερα χθες ο Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησαν τη Ρωσία με την επιβολή σκληρών κυρώσεων σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στην Ουκρανία, όπου μια αιματηρή επίθεση σημειώθηκε για τον έλεγχο της ανατολικής πόλης Σλαβιάνσκ.

newpost.gr

Δύο εκατομμύρια οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

Κίνδυνοι και απώλεια εσόδων

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι απώλειες για το Δημόσιο από τα 2 εκατομμύρια οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο σε ΚΤΕΟ.
Σε περίπτωση που τα οχήματα περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα εισέπραττε ετησίως 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. κάνουν περικοπές όχι μόνο στη συντήρηση του αυτοκινήτου, αλλά και στην ασφάλισή του, καθώς στους δρόμους κυκλοφορούν ανασφάλιστα 800.000 οχήματα, εκ των οποίων οι 250.000 είναι Ι.Χ. Σήμα τελών κυκλοφορίας έχουν προμηθευτεί για το 2014 5,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων, έναντι 6 εκατ. την προηγούμενη χρονιά.

Εκτός από τα Ι.Χ. ανέλεγκτες παραμένουν και περίπου 1 εκατ. μοτοσυκλέτες, οι οποίες πλέον υποχρεούνται να περνάνε ΚΤΕΟ. Ακόμα μια μάστιγα που πλήττει την εν λόγω αγορά είναι τα πλαστά πιστοποιητικά ΚΤΕΟ, τα οποία, είτε δίδονται έναντι χαμηλότερης τιμής, είτε εκδίδονται για λογαριασμό του ιδιοκτήτη εν αγνοία του.

Ειδικός φρουρός κατηγορείται για ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο


Ειδικός φρουρός κατηγορείται για ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο

Στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας κρατείται και ανακρίνεται ειδικός φρουρός, ο οποίος συνελήφθη από συναδέλφους του κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία ο συλληφθείς, που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή ανατολικής Θεσσαλονίκης, χθες, γύρω στις 9.30 το βράδυ, πήγε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του κόμβου Σχολαρίου και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και απέσπασε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δεν κατάφερε όμως να διαφύγει, καθώς λίγη ώρα αργότερα τον συνέλαβαν συνάδελφοί του, που ειδοποιήθηκαν για το γεγονός.

«Κόλλησε» σε νησίδα ανοικτά της Σαντορίνης με 190 επιβάτες το πλοίο «Πρέβελης»

Eπιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» με 190 επιβάτες από τη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο, το οποίο είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.
Ιδιώτης δύτης προχώρησε σε επιθεώρηση στα ύφαλα του πλοίου για προληπτικούς λόγους.
Το «Πρέβελης» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.
Είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 οχήματα Ι.Χ.,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.
Το πλοίο λίγο μετά τις 7 π.μ. το πρωί του Σαββάτου έδεσε στη Σαντορίνη, όπου και θα εξεταστεί λεπτομερώς.

Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία. 3 Μαΐου 1846.- Πιστοποιείται για τους αγώνες του ο Αλέξιος Αναστασόπουλος

Σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου 1846, επιτροπή αποτελούμενη από τους αγωνιστές του 1821 Θ. Πουλόπουλος, Π. Δεληγιάννης, Ηλίας Μπότσικας, Γιάννης Καπόμπασης πιστοποιούν την προσφορά του αγωνιστή από τα χωριά της Οιχαλίας Αλέξιου Αναστασόπουλου. Την πιστοποίηση της προσφοράς την επικυρώνει λίγες μέρες αργότερα ο δήμαρχος Οιχαλίας Α. Σταθουλόπουλος.
Ο Αλέξιος Αναστασόπουλος ήταν πρόκριτος της περιοχής, με προεπαναστατική δράση. Μόλις εξερράγη η επανάσταση εξελέγη καπετάνιος των χωρίων της Οιχαλίας. 
Επικεφαλής μεγάλης ομάδας από 100 και πλέον έλαβε μέρος στην πολιορκία της Τρίπολης, στη μάχη των Δερβενακίων, στο Βαλτέτσι, στα μεσσηνιακά φρούρια  και σε πολλές ακόμη μάχες. 
Το 1822 προήχθη σε εκατόνταρχο, το 1823 σε ταξίαρχο και το 1825 προτάθηκε σε υποχιλίαρχο.
Μετά την απελευθέρωση και συγκεκριμένα το 1830 ως δημογέρων κι’ εκλέκτωρ έλαβε μέρος στην επαρχιακή συνέλευση στον Άγιο Αθανάσιο κοντά στο χωριό Σκάλα για την εκλογή δικαστικών συμβούλων που θα χρησιμοποιούντο για τη στελέχωση των πρώτων δικαστηρίων.
Το 1846 ζήτησε και πήρε πιστοποιητικό για την προσφορά του στην επανάσταση του 1821: «Δίδομεν το πιστοποιητικόν κατ’ αίτησή του να το χρησιμοποιήσει όπου δει. Εν Μελιγαλά τη 3-5-1846 Θ. Πουλόπουλος, πρόεδρος Π. Δεληγιάννης, πρωτοκολλιστής. Τα μέλη: Ηλίας Μπότσικας, Γιάννης Καπόμπασης.
Επικυρούται, ΜΕΛΙΓΑΛΑ 5-5-1846 Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αναγ. Σταθουλόπουλος.

(πηγή: Μίμης Φερέτος, Μεσσηνιακά).

Ο Βουφραδιώτης

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 3-5-2014

ΚΑΙΡΟΣ - Βροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλή θερμοκρασία

Απαραίτητη θα είναι η ομπρέλα σε αρκετές περιοχές της χώρας και το Σάββατο, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα αρχικά στα βορειοδυτικά και προς το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά από το απόγευμα και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά το πρωί.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

2.5.14

Τέσσερα νέα έργα πολιτισμού στην Κορινθία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Τέσσερις νέες προγραμματικές συμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού, για την αποκατάσταση των δίδυμων Κούρων από την Κλένια, την αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας, του ερευνητικού προγράμματος στον Αρχαίο Φενεό και της αποπεράτωσης της διαμόρφωσης του βιομηχανικού δαπέδου του εργαστηρίου του αρχαιολογικού μουσείου Κορίνθου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον προϊστάμενο της ΛΖ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Κίσσα.

«Το έργο που επιτελούμε αυτή τη στιγμή στην Κορινθία με στόχο την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματός της είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σε εύρος και σε σημασία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ήδη προετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο, μαζί με τη ΛΖ Εφορία, ώστε να χρηματοδοτήσουμε ακόμη σημαντικότερο έργο».

Ο κ. Κίσσας από την πλευρά του χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων αυτών, όπως στην περίπτωση του ερευνητικού προγράμματος του Αρχαίου Φενεού, όπου «η Περιφέρεια ήρθε να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την αδυναμία του Καζίνο Λουτρακίου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Τρεις δημοσκοπήσεις: Στις 2 πρώτη η ΝΔ και στην άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορετική εικόνα σχετικά με το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. 
Στην πρώτη της εταιρείας e-voice για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 0,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην δεύτερη της εταιρείας Palmos Analysis για την ιστοσέλίδας TVXS.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,5 μονάδων έναντι της ΝΔ, κάτι που επιβεβαιώνει τη ρευστότητα του προεκλογικού σκηνικού και την αδυναμία ασφαλούς πρόβλεψης. Στην τρίτη της εταιρείας MRB, η ΝΔ έρχεται πάλι πρώτη με διαφορά 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis που παρουσιάζει η ιστοσελίδα TVXS.gr, που έχει δημιουργηθεί από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, τα αποτελέσματα δείχνουν να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 21,5% και η ΝΔ δεύτερη με 18,1%.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,3% και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,9%.
Το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 3,4%, η Ελιά μόλις 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2% , η Δημοκρατική Αριστερά 1,4%, το ΛΑΟΣ 1,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,7%. Το «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 5,6%.
Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 1,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 3,8% ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει. Μεγαλύτερο ποσοστό, 7% συγκεντρώνει το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 16,2%.

Στην άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η ΝΔ εμφανίζεται να περνά μπροστά με διαφορά 0,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, και στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ μετρήθηκε στο 22% των ερωτηθέντων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,2%.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελιά με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 3,3%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5% ενώ τα λοιπά κόμματα βρίσκονται στο 7%. Η αποχή ανέρχεται στο 4,5% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 14,2%.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" προκύπτει επίσης "αισθητή υπεροχή" του Αντώνη Σαμαρά έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας.
Στους τρεις τομείς που διερευνήθηκαν -αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης, εξωτερική πολιτική-σχέσεις με Ευρώπη, ανάπτυξη-μέλλον της χώρας- ο Πρωθυπουργός επιλέγεται με διπλάσια σχεδόν ποσοστά (30,4%) σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα (15,5%).
Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και η τρίτη δημοσκόπηση της MRB, που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Συγκεκριμένα, το 21,9% του δείγματος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ενώ το 21,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 8,2%, η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελιά στο 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8% και τα λοιπά κόμματα στο 5%.
Στην εκτίμηση ψήφου της MRB για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα υπολογίζεται να λάβουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, Το Ποτάμι 10,1%, Χρυσή Αυγή 8,5%, ΚΚΕ 7,4%, Η Ελιά 6,3%, ΑΝΕΛ 5,2%, ΔΗΜΑΡ 3,4%.
Η ΝΔ προηγείται κατά 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα της MRB για τις εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετρήθηκε στο 24,4 και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,2%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 7,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,0%, Η Ελιά με 4,6%, οι ΑΝΕΛ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,9%, ενώ αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.
«Καταλληλότερος πρωθυπουργός», σύμφωνα με το δείγμα της MRB, κρίνεται ο Α. Σαμαράς με 43,7%. Ο Αλ. Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 29%, ενώ το 26,4% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».
Τέλος, στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, το 45,2% του δείγματος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 42% η ΝΔ.

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό

Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό


Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς οι συγκρούσεις στην Οδησσό έχουν φέρει τουλάχιστον 38 νεκρούς στο κτίριο των συνδικάτων που πήρε φωτιά. Η ανακοίνωση γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής ανέφεραν τον συγκεκριμένο αριθμό ο οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί δραματικά καθώς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.
Στην Οδησσό, υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι διαδήλωναν μαζί με χούλιγκαν συνεπλάκησαν με συμμετέχοντας σε φιλορωσική διαδήλωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες. Διαδηλωτές χρησιμοποίησαν κατά τις συγκρούσεις βόμβες μολότοφ και πέτρες. Το κτήριο του εργατικού συνδικάτου πυρπολήθηκε και είναι άγνωστο πόσοι βρίσκονταν μέσα. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, για πολλούς νεκρούς, τραυματίες και συλληφθέντες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών στα ανατολικά.
Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό Φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν δύο ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, με δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να χάνουν τη ζωή τους στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε το Κίεβο.
Πολλά σημεία ελέγχου των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη πέρασαν στα χέρια του στρατού, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τουρτσίνοφ, η στρατιωτική επιχείρηση στα πλαίσια της «αντιτρομοκρατικής κινητοποίησης» στα ανατολικά δεν προχωρεί με τους απαιτούμενους ρυθμούς, καθώς οι αποσχιστές χρησιμοποιούν αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».
Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό Οπαδοί της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με τη Ρωσία δήλωσαν στο δίκτυο BBC ότι ελέγχουν ακόμη σημεία της πόλης.
Μακελειό νωρίτερα στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Ο απολογισμός είναι πολλοί νεκροί μεταξύ των ανταρτών και δύο νεκροί ανάμεσα στους άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ένας υποψήφιος με... φαντασία

Πρωτοπορεί με τις προεκλογικές του αφήσεις που μόνο εκλογές δεν... θυμίζουν
Ποιος είπε ότι στις εκλογές δεν υπάρχει... φαντασία; Και δεν μιλάμε φαντασία για το τί θα τάξει ο κάθε υποψήφιος στους ψηφοφόρους του ή τι θα βρει στο να κατηγορήσει έναν συνυποψήφιό του.
Μιλάμε για φαντασία άλλου ύφους και είδους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλειος Παπαδόπουλος που διεκδικεί μία θέση στο δήμο Περιστερίου στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη.
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μία σειρά από προεκλογικές αφίσες που μόνο... εκλογές δεν θυμίζουν.
Προτείνει στις γυναίκες ποιον τύπο άνδρα να διαλέξουν, δεν προσπερνάει κανέναν με το μηχανάκι του, όταν ξυρίζεται δεν αφήνει τη βρύση ανοιχτή και σου ζητάει να επιλέξεις έναν υποψήφιο που θα σου χαλάσει το κραγιόν κι
όχι τη... μάσκαρα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου