19.4.14

SOS για ταξιτζή, που μετέφερε φορέα θανατηφόρου ιού...

Σε καραντίνα οι συνεπιβάτες του.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ίδιος.
Ήλθε στην Αθήνα, με πτήση από την Σαουδική Αραβία...
Ο ταξιτζής που μετέφερε τον ασθενή - φορέα του θανατηφόρου  ιού Κορονάιου- στις 17 του μήνα και μεταξύ 14:30 με 16:30 από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αμφιάλη, καλείται επειγόντως από ...
τις υγειονομικές αρχες, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Ο επιβάτης  που με συμπτώματα, καταρχήν, γαστρεντερίτιδας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο , νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Μόλις εντοπίστηκε οτι ειναι φορεας του θανατηφόρου ιού, αναζητήθηκαν οι συνεπιβάτες του που βρίσκονταν σε κοντινές θέσεις και τέθηκαν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι μισοί από αυτούς που προσβάλλονται από τον θανατηφόρο ιο MERS, χανουν την ζωή τους.
Τα κρούσματα στην Ευρώπη είναι δεκα (από τα οποία το ενα στην Ελλάδα) και σε όλες τις περιπτώσεις οι φορείς εχουν ερθει από την Μέση Ανατολη...


πηγη

Στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Το Άγιο Φως, που συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και έχει ήδη διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, που θα το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα. Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να εξέρχεται του Παναγίου Τάφου κρατώντας αναμμένα 33 κεριά που συμβολίζουν τα έτη του Χριστού. «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» ανέφερε ο πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που βρισκόταν στο ναό της Αναστάσεως, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο συνέχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα σε όλη τη χώρα

Παροδικές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3- 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας φθάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία φθάνει στην πόλη τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική, βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχουν νεφώσεις και σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (περίπου πάνω από τα 1100 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρείται αυξημένη συννεφιά, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα. Η θερμοκρασία φθάνει τους 17 βαθμούς στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα, τους 20 στην κεντρική Ελλάδα και τους 19 στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 4- 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 3- 5 μποφόρ.
Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Έκλεψαν αυτοκίνητο και καταψύκτη για να βάλουν τα κλεμμένα αρνιά!

Ο λόγος για δυο Έλληνες και δύο Αλβανούς στη Χαλκίδα, οι οποίοι ότι ήθελαν...το έκλεβαν !!! Ήθελαν λοιπόν για το Πάσχα να πάρουν αρνιά για ψήσιμο, αλλά δεν είχαν που να τα βάλουν και πως θα κουβαλήσουν.

Έτσι λοιπόν αρχικά έκλεψαν από εγκαταστάσεις εταιρίας το λευκό επαγγελματικό αυτοκίνητο της φωτογραφίας. Στη συνέχεια έκλεψαν από κατάστημα ένα καταψύκτη και αφού είχαν την υποδομή έτοιμη, "επισκεφτήκαν" και ένα κρεοπωλείο, από το οποίο έκλεψαν 7 αρνιά.

Για κακή τους τύχη όμως έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι τους είδαν να κινούνται ύποπτα και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτοκίνητο, καταψύκτης και αρνιά, ήταν όλα κλεμμένα. Μέσα στο αυτοκίνητο επίσης βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο Έλληνες 36 και 35 ετών, καθώς και ένα 37χρονο Αλβανό, ενώ αναζητούν ακόμη ένα συνεργό τους, υπήκοο Αλβανίας.

lamiareport.gr

Εισέβαλε στο σπίτι της πρώην του από το μπαλκόνι και την ξυλοκόπησε

Εφιαλτικές στιγμές έζησε τα ξημερώματα της Πέμπτης μια διαζευγμένη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών στους Τοξότες Ξάνθης όταν γρονθοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι...

Όπως γράφει το ThrakiToday, γύρω στις 5.00 το ξημερώματα ο νεαρός πρώην σύζυγος του θύματος και γνωστός έμπορος της Ξάνθης μπούκαρε στο σπίτι της παραβιάζοντας το παράθυρο και αφού τη φίμωσε, στη συνέχεια την έβγαλε στην αυλή όπου ακολούθησε λογομαχία με τον ίδιο να χάνει την ψυχραιμία του και να επιτίθεται στη νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την στο πρόσωπο.

Σοκαρισμένη αμέσως μετά το γρονθοκόπημα το οποίο είχε υποστεί, η ίδια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν κάταγμα ρινικών οστών, το οποίο προήλθε από το χτύπημα που δέχθηκε από τον πρώην σύζυγό της.

Το συμβάν κατεγράφη και στο Αστυνομικό Τμήμα Ευλάλου. Παρόλα αυτά δεν δόθηκε δικαστική συνέχεια...

Μειωμένη σήμερα η έξοδος των εκδρομέων

Μειωμένη εμφανίζεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από την Αττική συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, ως τις 11 το πρωί από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 6.527 οχήματα. Από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 12.400 οχήματα. 

Με βροχόπτωση και κακοκαιρία συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για τη γιορτή του Πάσχα στη βόρεια Ελλάδα.
Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού Φλώρινας χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων. Αλυσίδες θα χρειαστούν μόνο τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

Ο καιρός ωστόσο παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

ΧΑΜΟΣ-Σχεδόν 100.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Εγκρίθηκαν.... 12.000

Σχεδόν 100.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Εγκρίθηκαν 12.000
  Χαμός έγινε στην κυριολεξία στο TAXISNET καθώς σχεδόν 100.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα.
Περίπου 32.000 αιτήσεις έχουν εκκαθαριστεί μέχρι στιγμής, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Περίπου 12.000 έχουν γίνει δεκτές, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να περάσουν και από δεύτερο έλεγχο.
Στον αντίποδα, έχουν απορριφθεί 20.000 αιτήσεις.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 30 Απριλίου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Μαΐου.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουλίου.

Όπως προκύπτει από τα ερωτήματα των πολιτών, τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων για τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις. Πρόκειται για τους «φιλοξενούμενους», για όσους μένουν σε «παραχωρημένη κατοικία» και για τους «μακροχρόνια ανέργους».Ειδικότερα:
Φιλοξενούμενοι
  • δεν μπορούν να υποβάλουν μεμονωμένα αίτηση καθώς αποτελούν μέρος του νοικοκυριού
  • προσμετρώνται στο ισοδύναμο εισόδημα του νοικοκυριού (+ 2.000 ευρώ για ενήλικους, + 1.000 ευρώ για ανήλικους)
  • αυξάνουν το συνολικό επίδομα στο νοικοκυριό (+ 166,67 ευρώ για ενήλικους, + 83,33 ευρώ για ανήλικους)
  • σε δεύτερη φάση θα γίνουν διασταυρώσεις με τα Ε1, για το εάν είναι δηλωμένοι ως "φιλοξενούμενοι"
Με παραχώρηση κατοικίας
  • θα υποβάλουν μεμονωμένα αιτήσεις ως ξεχωριστό νοικοκυριό
  • ως κριτήριο θα είναι το τεκμήριο εάν δεν υπάρχει άλλο εισόδημα
Μακροχρόνια άνεργοι
  • θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως 1/3/2014
  • θα ληφθεί υπόψιν το εισόδημα του 2012 (Ε1 του 2013) ΕΚΤΟΣ των μισθών/ ημερομισθίων
  • θα επανεξεταστούν μετά από τις 30/6 οι αιτήσεις που θα απορριφθούν (κριτήριο θα είναι οι νέες φορολογικές δηλώσεις)
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, επίσης, είναι ότι τελικά το περιουσιακό κριτήριο για τους έγγαμους είναι μικρότερο απ' ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Ειδικότερα, ενώ ανέρχεται στις 125.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, για ζευγάρι περιορίστηκε στις 200.000 ευρώ, αντί 250.000 ευρώ, χωρίς να προβλέπεται προσαύξηση για παιδιά ή φιλοξενούμενα πρόσωπα.
Σημειώνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να λάβουν περίπου 600.000 νοικοκυριά ενώ το συνολικό ποσό που πρόκειται να διατεθεί ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ.
Για την υποβολή της αίτησης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στοιχείαόπως το αν είναι έγγαμοι, ο αριθμός της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) για την καταβολή του ποσού.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα το 2012 έως 6.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 125.000 ευρώ.
Για τους έγγαμους το εισοδηματικό όριο είναι 8.000 ευρώ και το περιουσιακό 200.000 ευρώ. Για κάθε παιδί το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.
Το ποσό του επιδόματος ξεκινά από τα 500 ευρώ για τους άγαμος και κλιμακώνεται ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Για μια οικογένεια με δυο παιδιά ανέρχεται σε 833 ευρώ. Το «μέρισμα» καταβάλλεται εφάπαξ.

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μάτην φυλάττεις τὸν τάφον, κουστωδία.
Οὐ γὰρ καθέξει τύμβος αὐτοζωΐαν.

Βιογραφία
Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». 
Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα, σινδόνι καθαρᾷ, εἱλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ κηδεύσας ἀπέθετο.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
Ταῖς Μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα·Τὰ μύρα τοῖς θνητοὶς ὑπάρχει ἁρμόδια, Χριστός, δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος.

Κοντάκιον
Ἦχος β'.
Τὴν ἄβυσσον ὁ κλείσας, νεκρὸς ὁρᾶται, καὶ σμύρνῃ καὶ σινδόνι ἐνειλημμένος, ἐν μνημείῳ κατατίθεται, ὡς θνητὸς ὁ ἀθάνατος. Γυναῖκες δὲ αὐτὸν ἦλθον μυρίσαι, κλαίουσαι πικρῶς καὶ ἐκβοῶσαι· Τοῦτο Σάββατόν ἐστι τὸ ὑπερευλογημένον, ἐν ᾧ, Χριστὸς ἀφυπνώσας, ἀναστήσεται τριήμερος.

Ὁ Οἶκος
Ὁ συνέχων τὰ πάντα ἐπὶ σταυροῦ ἀνυψώθη, καὶ θρηνεῖ πᾶσα ἡ Κτίσις, τοῦτον βλέπουσα κρεμάμενον γυμνὸν ἐπὶ τοῦ ξύλου, ὁ ἥλιος τὰς ἀκτῖνας ἀπέκρυψε, καὶ τὸ φέγγος οἱ ἀστέρες ἀπεβάλλοντο, ἡ γῆ δὲ σὺν πολλῷ τῷ φόβῳ συνεκλονεῖτο, ἡ θάλασσα ἔφυγε, καὶ αἱ πέτραι διερρήγνυντο, μνημεῖα δὲ πολλὰ ἠνεῴχθησαν, καὶ σώματα ἡγέρθησαν ἁγίων Ἀνδρῶν. ᾍδης κάτω στενάζει, καὶ Ἰουδαῖοι σκέπτονται συκοφαντῆσαι Χριστοῦ τὴν Ἀνάστασιν, τὰ δὲ Γύναια κράζουσι· Τοῦτο Σάββατόν ἐστι τὸ ὑπερευλογημένον, ἐν ᾧ Χριστὸς ἀφυπνώσας, ἀναστήσεται τριήμερος.

Πήρε φωτιά το ... sex shop !

Στο πόδι η πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου
Συναγερμός σήμανε χτες το βράδυ στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που εκδηλώθηκε σε κατάστημα sex shop στην περιοχή των Μαλίων.
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες στις 11 παρά 10 το βράδυ. 
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με δυο υπαλλήλους της υπηρεσίες που κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες δυο ώρες αργότερα.
Η φωτιά προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δόθηκε έγκριση σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του Δήμου όσον αφορά σε πυροφύλακες, ναυογοσώστες, προσωπικό της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, υπαλλήλους Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και σε εργατικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Για την Υπηρεσία Καθαριότητας εγκρίθηκε η πρόσληψη 23 εργαζομένων με 2μηνη σύμβαση και συγκεκριμένα 8 οδηγών καθαριότητας και 15 εργατών, εφόσον μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία του Μαΐου 2014 δεν έχει ρυθμισθεί το θέμα (λόγω χρονοβόρων διαδικασιών εγκρίσεων) σχετικά με τη δρομολογηθείσα πρόσληψη εποχικού προσωπικού  8μηνης απασχόλησης.
Για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εγκρίθηκε να προσληφθούν για δίμηνη απασχόληση ένας ηλεκτροσυγκολλητής, ένας τεχνίτης δαπεδοστρώσεων, ένας ελαιοχρωματιστής, δύο τεχνίτες ξυλοτύπων και τρεις εργάτες.
Επίσης, δόθηκε έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα 5 εργατών κήπων για το δίμηνο από 1/7/2014 έως 31/8/2014, για την αντιμετώπιση των εξαιρετικών αναγκών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας κατά τη θερινή περίοδο.
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών λειτουργίας της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας παρασχέθηκε έγκριση πρόσληψης προσωπικού 36 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως 2 μήνες. Το προσωπικό αυτό είναι: συντονιστής 1, επιμελητές-τριες 2, ομαδάρχισσες 10, ειδικοί συνεργάτες – ψυχαγωγοί 2, ειδικοί συνεργάτες – χειροτεχνίας 2, γυμναστές-τριες 2, γιατρός 1, νοσοκόμος-α 1, μάγειρας 1, βοηθός μάγειρα 1, αποθηκάριος 1, οδηγός 1, ειδικός τεχνίτης 1, εργάτες 3, εργάτριες 4, διαχειριστής 1, βοηθός διαχειριστή 1, φύλακας 1.
Όσον αφορά σε ναυαγοσώστες, εγκρίθηκε η πρόσληψη 16 ατόμων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου φέτος.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 40 εργατών πυροπροστασίας με δίμηνη σύμβαση εργασίας για το έτος 2014 και μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ - 7 στους 10 ανέργους μένουν εκτός ...Κοινωνικού Μερίσματος !!!

Έως τις 10 Μαΐου 2014 θα έχει καταβληθεί η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση των 500 έως 1.083 ευρώ σε όσους από τους δικαιούχους υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.
Αυτό διευκρίνισε χθες το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνοντας -μεταξύ άλλων- και ποιοι εξαιρούνται από τη λήψη του επιδόματος, το οποίο δικαιούνται συνολικά 600.000 νοικοκυριά ή 1.000.000 άτομα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική απόφαση, δικαίωμα να λάβει την εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έχει όποιος άγαμος φορολογούμενος εμφάνισε στην περσινή φορολογική δήλωση ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- φορολογητέο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, εφόσον η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχε την 1η/1/2013 ήταν έως 125.000 ευρώ. Δικαιούχος είναι, επίσης, όποιος έγγαμος φορολογούμενος είχε το 2012 ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και κατείχε την 1η/1/2013 ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 8.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο που ανήκει στην οικογένεια του δικαιούχου.
Ειδικά για κάθε άτομο με αναπηρία 67% και άνω το εκάστοτε ισχύον εισοδηματικό όριο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ επιπλέον:
Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εξαιρούνται:
*Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
*Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν αναγράψει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ότι φιλοξενούνται.
*Φυσικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει (στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι) ότι διαθέτουν επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή πισίνες.
*Πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Το ποσό του βοηθήματος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ και θα προσαυξάνεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών.
Πηγή: Δημοκρατία

Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 19 Απριλίου 1947 - Ορίστηκε η 23η Μαρτίου ως τοπική εορτή

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου 1947, με το Β.Δ. 17, ορίστηκε η 23η  Μαρτίου ως τοπική εορτή της πόλης της Καλαμάτας. Αναφέρει το Β.Δ.: «Επιθυμούντες, όπως η επέτειος της 23ης Μαρτίου, καθ' ην η πόλις των Καλαμών απετίναξε πρώτη τον Τουρκικόν ζυγόν, εορτάζηται ως εμπρέπει εις το ιστορικόν αυτό γεγονός, προτάσει του ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:
1. Την 23ην Μαρτίου θα εορτάζηται ως τοπική εορτή η επέτειος της απελευθερώσεως της πόλεως Καλαμών,
2. Κατά ταύτην θα τελήται εις τον εν Καλάμαις διασωζόμενον ιστορικόν φραγκο-βυζαντινόν ναόν των Αγίων Αποστόλων Δοξολογία εις ανάμνησιν της ιστορικής ημέρας και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των ηρώων της Ελευθερίας...». 

Ο Βουφραδιώτης

Η αλήθεια για τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Εκπαιδευτικός - Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
                                                           
Προεκλογικές διευκρινήσεις … με απλά λόγια αλήθειας.
Για τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης λέγονται πολλά.

Για της Καλαμάτας:
Η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας θεωρείται δεδομένη για το Περιφερειακό Συμβούλιο (Πε.Συ.) και τον Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη εδώ και δύο χρόνια. Τότε στο Πε.Συ. ψηφίστηκε το ποσό των 15.000.000 ευρώ προκειμένου να αναβαθμισθούν και βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές.
Συγκεκριμένα προτείνεται:
ü  να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αίθουσα αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατών.
ü  να αγορασθούν εκτάσεις προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αεροσκαφών.
ü  Καθώς επίσης και βελτίωση όλων των υπαρχουσών υποδομών.
Όλα αυτά δεν γίνονται με ένα μαγικό ραβδί που κρατά στο χέρι του ο Περιφερειάρχης. Όλοι γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί και καθυστερεί την όποια εξέλιξη κάθε έργου. Συναρμόδια πιο υπεύθυνα  και έχοντας τον τελευταίο λόγο γιατί χρηματοδοτούν τα μεγάλα έργα είναι τα Υπουργεία.  Έτσι και εδώ το Υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) έχουν τον τελευταίο λόγο.
Επίσης έχει ψηφισθεί από το Πε.Συ. χρηματικό ποσό γύρω στο 1.000.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί κυκλοφοριακός κόμβος στην έξοδο του αεροδρομίου. Το έργο αυτό είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει.
Για της Τρίπολης:
Οι σειρήνες λένε ότι ο Τατούλης θέλει να αναδείξει- αναβαθμίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης εις βάρος του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας. Αυτό αποτελεί ένα ψέμα. Θεωρώ το να υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν οι υποδομές και ενός υπάρχοντος αεροδρομίου δεν είναι κακό. Πόσο μάλλον όταν τα κεφάλαια που θα διατεθούν θα είναι από ιδιώτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι συμπατριώτες μου που πικρόχολα κάνουν αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελείται από πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) και Περιφέρεια δεν είναι μόνο η Μεσσηνία. 
Το αίτημα της αναβάθμισης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ήταν αίτημα των τριών Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας και όχι αποκλειστικά του Περιφερειάρχη. Η απαίτηση κάποιων Μεσσήνιων να μην βελτιωθούν οι υποδομές του αεροδρομίου της Τρίπολης μου θυμίζει αυτό που λέγεται «δεν θέλω κατσίκα εγώ, αρκεί να ψοφίσει η κατσίκα του γειτονά μου». Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το αυτοδιοικητικό τοπίο έχει διευρηνθεί και έχουμε όλοι μας υποχρέωση να βλέπουμε την ανάπτυξη της περιοχής μας ενιαία και απροσχημάτιστα.
 Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου και σε πολιτικό φθάνει έως να επιτρέπει πτήσεις μικρού κόστους που γίνονται με μικρά αεροπλάνα ή ελικοφόρα καθώς και για μικρές εμπορικές μεταφορές.

Σχόλιο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί την αεροπορική πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί προτεραιότητα για την όποια βελτίωση και έτσι αντιμετωπίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η βελτίωση του αεροδρομίου Τρίπολης λειτουργεί επικουρικά και δεν εμπεριέχει κανένα ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Χρήσιμο εδώ είναι να αναφέρω ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι 4.300 μέτρα ενώ της Τρίπολης μόνο 1150 μέτρα και η μορφολογία του εδάφους Τρίπολης είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να επεκταθεί το αεροδρόμιο τόσο ώστε  να επιτρέπει προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΠΑΣΧΑΛΟΓΙΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ 2014

«Τώρα Μεγάλη Πασχαλιά, τώρα καλός ο χρόνος...»  θα τραγουδήσουν και φέτος «οι Αινιάνες», αναβιώνοντας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης, τα Πασχαλόγιορτα της Υπάτης
Έθιμα από τα αρχαία Ροζάλια, στο Βυζάντιο και από κει στα νεότερα χρόνια της ιστορίας μας με τους αρματωλούς και τους κλέφτες να συναντιούνται στο μυθικό βουνό της Οίτης, στην σπηλιά της Αρσαλής. 
Θρησκευτικές γιορτές που συνδέονται με την πλούσια ιστορία της Πόλης μας. Χοροί, τραγούδια και δρώμενα που θα απολαύσει όποιος αποφασίσει να περάσει μερικές στιγμές στην ανθοστολισμένη έδρα της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης. 

20/4 Κυριακή του Πάσχα
18:30 ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Ι.Ν. Αγ. Νικολάου                                         19:30 ΚΑΨΙΜΟ ΙΟΥΔΑ - ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου              20:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΙΝΙΑΝΕΣ» πλατεία Αινιάνων

21/4 Δευτέρα του Πάσχα                               
7:30 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. ΗΡΩΔΙΩΝΟΣ                    
 Πολιούχου Υπάτης & πρώτου Επισκόπου Νέων Πατρών (Υπάτης)                                10:30 Λιτανεία Ιεράς Εικόνας στον Τόπο Μαρτυρίου του Αγίου

22/4 Τρίτη του Πάσχα
7:30 Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Οσίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Μετεωρίτη                                  Καθηγητή του Μεγάλου Μετεώρου

23/4 Τετάρτη του Πάσχα
7:30 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                    ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΑΡΣΑΛΗ)                          19:00 Εσπερινός - διανυκτέρευση

24/4 Πέμπτη του Πάσχα
12:00 ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΡΣΑΛΙΩΤΩΝ θέση “ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ”                                                        15:00 ΑΓΙΑΣΜΟΣ πλατεία Αινιάνων                                                                           20:30 ΧΟΡΟΣ ΑΡΣΑΛΙΩΤΩΝ - ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ πλατεία Αινιάνων

25/4 Παρασκευή του Πάσχα
7:30 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ θέση “ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ”

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

18.4.14

Με το πρωθυπουργικό σκάφος το Άγιο Φως!

Για λόγους οικονομίας θα χρησιμοποιηθεί το μικρό Εμπραέρ
Αυτά ακούει ο Ν.Δήμου και γίνεται...τούρμπο! 
Μ. Σάββατο το πρωί, το μικρό Εμπραέρ από τον στόλο των κυβερνητικών VIP αεροσκαφών αναμένεται να απογειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το Αγιο Φως όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.  
Για λόγους οικονομίας (όπως ειπώθηκε) θα χρησιμοποιηθεί το μικρό Εμπραέρ και όχι το πρωθυπουργικό Gulfstream. Και επίσης για λόγους οικονομίας οι επιβάτες του θα είναι περιορισμένοι. Δηλαδή θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Α. Γεροντόπουλος, ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο Μητροπολίτης Θηβών, εις εκ των αντιπροέδρων της Βουλής (και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας) κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και ένας βουλευτής, ο οποίος επελέγη με κάποια διαδικασία που δεν την γνωρίζω. 
Πρόκειται για τον γαλάζιο βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Κέλλα. Με την επιστροφή του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Αθήνα και την απόδοση τιμών αρχηγού κράτους στο Αγιο Φως, δυο-τρία μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι έτοιμα για να μεταφέρουν το Αγιο Φως παντού στην Ελλάδα, καθώς και αεροσκάφη της Aegean.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-Κρούσμα του ιού MERS και στην Ελλάδα

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται 69χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού MERS στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε με ανακοίνωση για το κρούσμα του κορονοϊού, σύμφωνα με την οποία

Η κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση του ασθενούς έγινε μετά την άφιξή του στη χώρα μας στις 17/04/2014 από τη Jeddah Σαουδικής Αραβίας λόγω παρατεινόμενου εμπύρετου, για το οποίο είχε εκτιμηθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Λόγω συμβατής κλινικής εικόνας και επιδημιολογικού ιστορικού ο ασθενής ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός σε δύο διαδοχικές μοριακές δοκιμασίες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του προς την Αθήνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Αεροϋγειονομείο και την αεροπορική εταιρεία, όσο και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα σε συνεργασία με το νοσοκομείο νοσηλείας, όπου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Ευρωπαϊκού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠOY) έχουν ήδη εφαρμοστεί. Ο ασθενής με ενέργειες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) μεταφέρεται σε ειδική μονάδα αναπνευστικών νοσημάτων.

Όπως έχει αναφερθεί ήδη σε προηγούμενη ενημέρωση, ο MERS-κοροναϊός είναι ένα νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, ο οποίος το 2012 αναγνωρίστηκε ως παθογόνος για τον άνθρωπο. Οι κοροναϊοί περιλαμβάνουν τόσο ιούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί το σύνδρομο SARS. Ο νέος αυτός ιός δεν έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κοροναϊούς, αλλά συνοδεύεται από νόσο με σημαντική θνητότητα.

Έως τις 17 Απριλίου 2014 έχουν δηλωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συνολικά 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον MERS – Κοροναϊό συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων. Χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον ΠΟΥ το τελευταίο περιστατικό που δηλώθηκε στις 17/04/2014 αφορά σε ταξιδιώτη από την Jeddah στην Μαλαισία.

Το ελληνικό περιστατικό είναι το 10ο κρούσμα λοίμωξης από MERS- κοροναϊό που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη (σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία).

Τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εμφανίζουν κυρίως οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα, και δύσπνοια, ενώ τονίζεται η κρισιμότητα της εφαρμογής αυστηρών κανόνων ελέγχου λοιμώξεων για την πρόληψη μετάδοσης της λοίμωξης στο περιβάλλον του νοσοκομείου.

Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από το MERS – Κοροναϊό είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος). Τονίζεται ιδιαίτερα η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα εντός 14 ημερών από την άφιξή τους.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση όσον αφορά τυχόν ανίχνευση περαιτέρω περιστατικών σε νοσοκομεία της χώρας. Στα πλαίσια του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (IHR) καθώς και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενημερώσει μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Ειδοποίησης (EWRS) το Ευρωπαϊκό CDC (ECDC), και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με το περιστατικό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα και επειδή έχουν ληφθεί στη χώρα μας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα δημόσιας υγείας, δεν αναμένεται διασπορά της νόσου και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το γενικό πληθυσμό.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Θύματα τροχαίου τα μέλη τετραμελούς οικογένειας στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου

Θύματα τροχαίου δυστυχήματος έπεσαν σήμερα τα μέλη μια τετραμελούς οικογένειας, οι δύο γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, στο 85,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Πύργου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ξέφυγε, για άγνωστους ακόμα λόγους, από την πορεία του στο ύψος της περιοχής Καλλιάνι και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 40 μέτρων.

Το Αλτσχάιμερ δείχνει «προτίμηση« στις γυναίκες

Οι γυναίκες που διαθέτουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο στο DNA τους, είναι πιο πιθανό, σε σχέση με τους άνδρες που έχουν το ίδιο γονίδιο, να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ καθώς γερνάνε, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 
Η μελέτη πιθανώς φωτίζει μια από τις αιτίες που η συγκεκριμένη νευροεκφυλιστική ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία, δείχνει «προτίμηση» στις γυναίκες. 
Μία στις έξι γυναίκες άνω των 65 ετών θα εμφανίσει Αλτσχάιμερ, ενώ από τους άνδρες σχεδόν οι μισοί (μόνο ένας στους 11).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εγκαίνια του νέου καταστήματος ART23

Εγκαίνια νέου  καταστήματος με χειροποίητα τουριστικά είδη, κοσμήματα, τσάντες, υφαντά, διακοσμητικά και αντικείμενα τέχνης κυρίως Ελλήνων Δημιουργών.
Το κατάστημα βρίσκεται στην παραλία Καλαμάτας, στην οδό Ναυαρίνου 23 και ανοίγει επισήμως τις πόρτες του την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 από τις 11.30 το πρωί.

Σοκ στη Σαντορίνη: Νταλίκα έπεσε στη θάλασσα

Eνα απίστευτο ατύχημα συνέβη το μεσημέρι σήμερα στη Σαντορίνη, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί ο παραμικρός τραυματισμός. Το μισό μέρος μιας νταλίκας βρέθηκε μέσα στη... θάλασσα.
Οπως σημειώνει ο ιστότοπος atlantis-santorini.net το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός της νταλίκας ενώ έκανε μανούβρες στην προκυμαία του λιμανιού του Αθηνιού, προφανώς δεν υπολόγισε κάτι καλά και οι πίσω ρόδες του οχήματος βρέθηκαν μέσα στο νερό. Ευτυχώς, το όχημα δεν γλίστρησε όλο στη θάλασσα και έτσι εδώ και πολύ ώρα οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες αντικρίζουν το περίεργο θέαμα της νταλίκας που... κρέμεται από την προβλήτα.
Μέρος των εμπορευμάτων που μετέφερε το όχημα έπεσε στη θάλασσα καθώς άνοιξαν τα πλαϊνά πλαστικά καλύμματα.
Φωτογραφία: atlantis-santorini.net

Στην Costa Navarino ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται  στην Costa Navarino, όπου και θα διανυκτερεύσει. 
Οπως κάθε χρόνο το βράδυ  θα δώσει το παρών στην περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να αναχωρήσει για το Ναύπλιο, όπου θα παραστεί στην Ανάσταση.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kyvernisi/item/36266-samaras-costa-navarino

Σεισμός 7,5 βαθμών στο Μεξικό

Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα το Μεξικό, σείοντας κτίρια στην πρωτεύουσα και στέλνοντας πανικόβλητους ανθρώπους στους δρόμους.
Ο σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών, είχε επίκεντρο τη δυτική πολιτεία Γκερέρο, βόρεια του παραθαλάσσιου θέρετρου Ακαπούλκο, ανέφερε το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για μεγάλες υλικές ζημιές.

ΚΑΛΑ ….ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ –ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ !!!

Χριστούγεννα και όχι Πάσχα θυμίζει ο καιρός στον Ταΰγετο καθώς χιονίζει και μηχανήματα της περιφέρειας ρίχνουν αλάτι για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Συγκεκριμένα τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι από το 31ο χιλιόμετρο έως το 36ο χιλιόμετρο (Τουριστικό)  της εθνικής οδού Καλαμάτα - Σπάρτη

Σύλληψη 48χρονου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18-9-2013 στο Κερατσίνι, συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για έναν 48χρονο, υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί από την αρχή στην υπόθεση, αλλά εκδόθηκε τώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, με την κατηγορία της απλής συνέργειας από κοινού σε ανθρωποκτονία με πρόθεση.
Ο 48χρος είχε συλληφθεί πάλι, 10 μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με άλλα 20 άτομα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
Σήμερα ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, καθώς από τα μεσάνυχτα χθες και έως τις 11.00 το πρωί σήμερα, είχαν περάσει από τους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας, 40.763 οχήματα, ενώ περισσότερα από 75.000 είχαν περάσει χθες Μεγάλη Πέμπτη.

Από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει από τα μεσάνυχτα έως τις 11.00 το πρωί 14.496 οχήματα, ενώ πέρυσι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν περάσει 16.901 οχήματα.
Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων και σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία για φορτηγά ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εξόδου.
 

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Χθες Μεγάλη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 73 δρομολόγια με περίπου 35.000 επιβάτες, προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Στο 100% φθάνει η πληρότητα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, ενώ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από χθες έως και την τρίτη ημέρα του Πάσχα έχουν προγραμματισθεί 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τις επόμενες τρεις ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Βελτίωση του καιρού από αύριο
  
Για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπονται έντονα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και ισχυροί δυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Από το Μεγάλο Σάββατο ο σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. 
Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.
 

ΟΙΧΑΛΙΑ –Συστράτευση του τέως δημάρχου Δωρίου, Αντώνη Τάκη με τον Σωτ.Παναγιωτόπουλο

Μία ακόμη συστράτευση  στον συνδυασμό νίκης του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου  για την διεκδίκηση της δημαρχιακής αρχής  στον δήμο Οιχαλίας .
Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Δωρίου Αντώνη Τάκη  ο οποίος  συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις και  τις αρχές   του συνδυασμού  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΔΗΜΟΤΩΝ »  και δήλωσε συστράτευση στον αγώνα για  ένα καλύτερο μέλλον του δήμου Οιχαλίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia  μέσα στις επόμενες ημέρες  ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος  θα ανακοινώσει ακόμα δύο ονόματα  - «έκπληξη» -  προσωπικοτήτων  της Οιχαλίας που θα συστρατευτούν στον συνδυασμό του  για μια  νικηφόρα πορεία  και εκλογική νίκη από την πρώτη Κυριακή  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Σεισμική δόνηση το πρωί στη Ναύπακτο

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ναύπακτο λίγο μετά τις 8.05 σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης ήταν δύο χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ναυπάκτου.
Εκτός από την Ναύπακτο, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Αίγιο, το Γαλαξίδι και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Φωκίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό.

ΣΟΚ - Συνταξιούχος κρεμάστηκε με τη γραβάτα του

Την ημέρα της σταύρωσης διάλεξε ένας ηλικιωμένος για να θέσει τέρμα στη ζωή του, κάνοντας βρόχο με τη γραβάτα του, στο σπίτι του, στη συνοικία Οξυγόνου Βόλου.
Σύμφωνα με το magnesianews, ο άνδρας βρισκόταν μόνος στο σπίτι του, καθώς η κόρη και η σύζυγός του είχαν πάει ψώνια.
Όταν επέστρεψαν στο σπίτι βρήκαν τον 77χρονο άνδρα κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, με βρόχο που είχε φτιάξει με τη γραβάτα του.
Η Αστυνομία δεν βρήκε κάποιο σημείωμα, αλλά ο ηλικιωμένος, που είναι συνταξιούχος του δημοσίου, αντιμετώπιζε προβλήματα.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι μυστηριώδεις γυναίκες με τα τζιπ που μοίρασαν 50.000 ευρώ στη Βαρβάκειο

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι μυστηριώδεις γυναίκες με τα τζιπ που μοίρασαν 50.000 ευρώ στη Βαρβάκειο
Μυστήριο επικρατεί με τις γυκαίνες όπως τα Χριστούγεννα έτσι και τη Μεγάλη Πέμπτη εμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο και έδωσαν 50.000 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν κρέας συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι υποψίες είναι πολλές, τόσες ώστε ο υφυπουργός ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει έρευνα.
Αποκαλύπτει ο Βηματοδότης:
«Ολη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέσω δίμετρων καλλονών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο, κίνησε την περιέργεια και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ - τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης - χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην Εφορία;
Από τις 23 Δεκεμβρίου, που υπήρξε το πρώτο «χτύπημα» του «φιλάνθρωπου» επιχειρηματία στη Βαρβάκειο Αγορά, κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου να ανακαλύψουν με κάθε διακριτικότητα ποιος τέλος πάντων κρύβεται από πίσω. Από τότε οι ελεγκτές είχαν ξαμοληθεί στη Βαρβάκειο. Ρώτησαν εμπόρους, ρώτησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους και δεν ανακάλυψαν τίποτε: «Ημαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο και παρατήσαμε από τότε την έρευνα» δηλώνει ο κ. Σκορδάς. Ελα όμως που η φήμη του αόρατου φιλανθρώπου επανήλθε και τη Μ. Τετάρτη.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πάλι έψαξε το θέμα και δεν βρήκε τίποτα. Ή μάλλον, όπως μου είπε, ανακάλυψε τα εξής ενδιαφέρονται στοιχεία, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω επιχειρηματίας να εμφανίζεται μόνον στη Βαρβάκειο και να μην πηγαίνει και σε άλλες αγορές; Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται στην αγορά δίμετρες κυρίες και κανείς να μην τις έχει αντιληφθεί, έστω να τους βγάλει μια φωτογραφία με το κινητό του; Γιατί οι έμποροι από άλλους πάγκους δεν είχαν ιδέα και όταν ρωτήθηκαν για το περιστατικό απλώς γελούσαν; Πώς είναι δυνατόν να ξόδεψε 50.000 ευρώ ο εν λόγω επιχειρηματίας (όπως υπολόγισε ο κ. Τσιρώνης) και ο τζίρος στην αγορά την ίδια ημέρα να ήταν πολύ μικρότερος; Και, τέλος, γιατί ένας-δυο καταναλωτές που βρέθηκαν όντως να πουν ότι τους πληρώθηκε η αγορά που έκαναν, δήλωσαν ότι η αξία του κρέατος που προμηθεύτηκαν ήταν από έξι ως και δέκα ευρώ;
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Πέραν του γεγονότος ότι το ζήτημα εισήλθε πλέον στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, υπήρξαν ορισμένες φήμες (που διακινήθηκαν το βράδυ της Μ. Τετάρτης) ότι όντως ένας επιχειρηματίας (ειπώθηκε και το όνομά του) βρίσκεται από πίσω και ότι δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα, αφού αυτό που έκανε το έκανε για καθαρά φιλανθρωπικούς λόγους για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Επικοινώνησα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος όχι μόνον δήλωσε άγνοια, αλλά έβαλε και αυτός μερικά ερωτήματα του τύπου ότι όσοι πήγαν εκείνη την ημέρα στη Βαρβάκειο είχαν χρήματα, υπολόγισαν τις αγορές τους και κατευθύνονταν στο ταμείο για να πληρώσουν αυτά που ψώνισαν. Αν έγινε τέτοια κίνηση, τότε πώς μπορούσαν να ξεχωρίσουν οι δίμετρες κυρίες ποιος είχε και ποιος δεν είχε χρήματα, ώστε να πληρώσουν αυτές το ποσόν; Οπως και να 'χει το πράγμα, το πρωί της Μ. Πέμπτης (την επομένη δηλαδή της εμφάνισης των καλοντυμένων κυριών με τα τζιπ) η Βαρβάκειος Αγορά ήταν γεμάτη κόσμο. Αν όντως ήταν διαφημιστικό κόλπο όλη αυτή η ιστορία, έπιασε. Μόνον που παραμένει η εκκρεμότητα με το ΣΔΟΕ, που εξακολουθεί να ψάχνει και τους εμπόρους και τον αόρατο επιχειρηματία.»

Αναχαίτιση ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών από την Ιαπωνία

Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν διαταγή να απογειωθούν κατεπειγόντως για να αναχαιτίσουν πέντε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πλησίαζαν τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας, ανέφεραν την Παρασκευή ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας εντόπισαν τα πέντε ρωσικά αεροσκάφη την Πέμπτη. Ανάμεσά τους ήταν δύο βομβαρδιστικά Τουπόλεφ Tu-95 και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης-συλλογής πληροφοριών Ιλιούσιν Il-20, τα οποία κινούνταν ακολουθώντας τρεις πορείες γύρω από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, επικαλούμενο στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας.
Αυτή την εβδομάδα γίνονταν κατεπείγουσες απογειώσεις μαχητικών - μια διαδικασία που αποκαλείται scramble από τους χειριστές τους - καθημερινά από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.
Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ιαπωνικά μαχητικά εκτέλεσαν τέτοιες αποστολές αναχαίτισης ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών 359 φορές από τον Απρίλιο του 2013 ως τον Μάρτιο του 2014. Ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος κατά 110 σε σχέση με τις ανάλογες αποστολές της αμέσως προηγούμενης περιόδου.

Δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα με μεγάλο δείγμα

Μου λένε ότι σήμερα ολοκληρώνεται  μια μεγάλη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Έχει ενδιαφέρον κυρίως εξαιτίας του μεγάλου δείγματος από όλους τους νομούς. 
Επειδή δεν έχω όλα τα στοιχεία δεν θα δώσω και λεπτομέρειες αλλά μου λένε ότι τα νούμερα δείχνουν 35% , 15% , 9.0 %  ,8.0 %  8.5 %, 7.0%  και 4.5%
Άρα να υποθέσω ότι έχει να πέσει ...πολύ κλάμα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Το Αναστάσιμο Φως
ας μας χαρίσει Δύναμη,
Ελπίδα, Ενότητα και Αισιοδοξία.

Η ΛΑΜΠΡΗ των Ελλήνων
ας είναι η αφετηρία της

αναγέννησης του Έθνους μας.

Χρόνια Πολλά & Δημιουργικά

Παναγιώτης Ε.Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας

Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου