12.4.14

Δύο δημοσκοπήσεις γιά ....όλα τα γούστα

Στη μια προηγείται η ΝΔ, στην άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!

Προβάδισμα 0,2% στη Νέα Δημοκρατία, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου κατά τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε από την Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου, σε δείγμα 1002 ατόμων, η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,2%, το "Ποτάμι" 10,3%, η Χ.Α., 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η "Ελιά" 4,0%, οι ΑΝ.Ελ. 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 20,1%, το "άκυρο-λευκό" στο 2,0% και τα "άλλα κόμματα" στο 4,6%.
Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, ποσοστό 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση, ποσοστό 46,6% όσων ψηφίζουν "Ποτάμι" το κάνουν από διαμαρτυρία και ποσοστό 54,4% θέλει να εξαντληθεί η παρούσα κυβερνητική τετραετία.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, όπως και «Το Ποτάμι» με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα «Λοιπά» συγκεντρώνουν 6%.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.
Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1η έως 8η Απριλίου 2014.

ΣΕΙΣΜΟΣ " ΤΕΡΑΣ " 8.3 ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

 Νεώτερη ενημέρωση !

Σεισμός 7,6 σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση. 

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε περιοχή κοντά στα Νησιά του Σολομώντα, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τα Νησιά του Σολομώντα, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Νέα Καληδονία και τις παρακείμενες περιοχές, σύμφωνα με το Κέντρο Προεδοποίησης του Ειρηνικού.
Επιφυλακή για τσουνάμι εκδόθηκε για τα Νησιά Φίτζι, την Αυστραλία, την Ινδονησία, το Γκουάμ και τις παρακείμενες περιοχές.
Στην πρώτη ανακοίνωση το Ινστιτούτου έκανε λόγο για σεισμό 8,3 βαθμών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 100 χιλιόμετρα νότια του Κίρα Κίρα, των Νησιών του Σολομώντα και σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.


Προηγούμενη ενημέρωση ...

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 8.3 ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ



Νεώτερα σε λίγο ....

Για πόσο θα πληρώνουμε τους τραπεζίτες Σάλλα, Κωστόπουλο, Λάτση;

 Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου – «Unfollow»
Κανείς δεν έχει κερδίσει περισσότερο από τους τραπεζίτες στα χρόνια της κρίσης. 
Αφού λοιπόν οι τραπεζίτες «απορρόφησαν» 211,5 δισ. ευρώ προκειμένου να «περάσουν τον κάβο» χωρίς να κινδυνεύσουν τα κέρδη τους, τώρα θα επαναγοράσουν από το Δημόσιο τις τράπεζες έναντι συμβολικού τιμήματος. 
Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, που θα αποτυπωθεί σε έναν ακόμη νόμο που ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο για το «καλό της χώρας».
Μπορεί οι κυβερνήσεις να φρόντισαν το μάνατζμεντ των τραπεζών να παραμείνει ιδιωτικό, όμως οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες τυπικά ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, που έχει δώσει τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Η κυβέρνηση όμως ετοιμάζεται να τις ξαναδώσει πίσω στους ιδιώτες, αφού φορτώσει για άλλη μια φορά τη «χασούρα» στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η νέα διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών είναι το αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα και προϋπόθεση για να εκταμιευτούν οι νέες δανειακές δόσεις. Κάτω από τις εντολές των δανειστών και με την προθυμία των κυβερνώντων, ο σχετικός νόμος ουσιαστικά θεσμοθετεί ζημιά για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο), που κατέχει σημαντικό ποσοστό των μετοχών, και κέρδη για τους τραπεζίτες. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους κ.κ. Κωστόπουλο (Alpha Bank), Σάλλα (Πειραιώς), Λάτση (Εθνική, Eurobank), αλλά και για όλους τους μεγαλομέτοχους της Εθνικής Τράπεζας.
Φαίνεται πως ήρθε η ώρα, να ξαναπληρώσουμε τις τράπεζες, αφού τα 211,5 δισ. ευρώ που έχουν πάρει με τη μορφή ζεστού χρήματος και εγγυήσεων από το 2008 μέχρι σήμερα δεν ήταν αρκετά. Πώς θα γίνει αυτό; Το 2013, που πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, η κυβέρνηση είχε ήδη προβλέψει μια διαδικασία προκειμένου οι ιδιώτες να ξαναποκτήσουν τις συστημικές τράπεζες αγοράζοντας ξανά τις μετοχές τους. Πρόκειται για τα ονομαζόμενα warrants (δικαιώματα προαγοράς): οι ιδιώτες που θα συμμετείχαν με δικά τους κεφάλαια (τουλάχιστον 10%) στην ανακεφαλοποίηση, θα είχαν τη δυνατότητα, κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, να λάβουν επιπλέον μετοχές, από αυτές που είχε στην κατοχή του το ΤΧΣ, σε προκαθορισμένη τιμή. Για μια περίοδο από 2 (Eurobank) μέχρι 4,5 χρόνια (Εθνική, Alpha, Πειραιώς) δόθηκε στους παλιούς μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν έναν αριθμό μετοχών σε συγκεκριμένη τιμή. Το σκεπτικό ήταν ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, θα αυξηθούν οι τιμές των μετοχών, κι έτσι το ελληνικό δημόσιο θα ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα από τα χρήματα που έχει δώσει στις τράπεζες για την ανακεφαλοποίησή τους, μέσω της πώλησης των μετοχών στους ιδιώτες. Διακηρυγμένος στόχος, να πάρει πίσω το Δημόσιο τα περισσότερα από τα 40 δισ. ευρώ που έδωσε ως ζεστό χρήμα για τη διάσωση των τραπεζών – χρήματα που έχουν εγγραφεί στο «δημόσιο» χρέος…
Με το νόμο που έφερε στη Βουλή, όμως, η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στους ιδιώτες που θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να αποκτήσουν τις μετοχές των τραπεζών τους στις τρέχουσες τιμές αγοράς, που είναι πολύ χαμηλές.Έτσι, οι συστημικές τράπεζες θα γυρίσουν στα χέρια των πρώην ιδιοκτητών τους έναντι ελάχιστου τιμήματος. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο θα εισπράξει μόλις 15 με 20 δισ. ευρώ! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Τρόικα απαίτησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών να καλυφθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από ιδιωτικά κεφάλαια και το ΤΧΣ να περιοριστεί σε επικουρικό ρόλο. Αντίστοιχο περιεχόμενο είχε και η επιστολή που, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, έστειλε πρόσφατα προς την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha έσπευσαν να προκηρύξουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψουν την ανακεφαλαιοποίησή τους, ενώ και η Εθνική ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών για τη δική της ανακεφαλαιοποίηση. 

Οι τραπεζίτες ουσιαστικά αποκτούν μια μοναδική ευκαιρία να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών τους με εξευτελιστικό τίμημα.
Εκεί όμως που η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη είναι στην περίπτωση της Eurobank. Η Eurobank ανακεφαλαιοποιήθηκε το 2013 κατά 100% με δημόσιο χρήμα – γι” αυτό και στην περίπτωσή της δεν δόθηκαν «δικαιώματα προαγοράς».

 Ο τραπεζίτης Λάτσης έφυγε νύχτα από τη Eurobank, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την ανακεφαλοποίησή της. Το γεγονός στηλίτευσε ακόμη και ο Γ. Προβόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του. Αυτό που δεν σχολίασε ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε τη δυνατότητα στον Λάτση να μετατραπεί σε μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας. Η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 5,839 δισ. ευρώ. Η ζημιά που χαρίστηκε στον Λάτση ήταν περίπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, κατά τι μικρότερη από τα 2,5 με 3 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν τώρα για τη νέα ανακεφαλοποίηση. Λίγο δύσκολο να είναι τυχαίο.

Αν η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως ζητάει η τρόικα και ο Αλμούνια, τότε το ποσοστό της συμμετοχής του ΤΧΣ στη Eurobank από 95% που είναι σήμερα, θα κατρακυλήσει περίπου στο 35%. 

Η Τράπεζα θα περάσει και πάλι στα χέρια των ιδιωτών, με το ελληνικό δημόσιο να χάνει μεγάλο μέρος των χρημάτων που είχε ρίξει μόλις ένα χρόνο πριν για να τη σώσει! Αν μάλιστα η κυβέρνηση, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Eurobank, δώσει και «δικαιώματα προαγοράς» μετοχών στους νέους μετόχους, τότε το πάρτι θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Πληροφορίες λένε ότι, μετά από έναν κύκλο που θα γίνει με τα διάφορα fund που ετοιμάζονται να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η μέχρι πρότινος χρεοκοπημένη Τράπεζα μάλλον θα καταλήξει και πάλι στον Λάτση, καθαρή και εύρωστη…
Το πόσο σκανδαλώδη είναι όλα αυτά φαίνεται και από το γεγονός ότι, στον ίδιο νόμο, η κυβέρνηση σπεύδει να θεσπίσει την απαλλαγή της Διοίκησης του ΤΧΣ από κάθε ευθύνη για τη χασούρα που θα έχει το δημόσιο.
Πόσο έχει κοστίσει η διάσωση των τραπεζιτών;
Κάπου ανάμεσα στο χορό των δισεκατομμυρίων, τη βαθιά διαφθορά και την προνομιακή μεταχείριση των τραπεζιτών, ο λογαριασμός έχει χαθεί. Αλήθεια πόσα έχουμε πληρώσει στις ελληνικές τράπεζες διά της μεθόδου της ανακεφαλαιοποίησης, των κρατικών ενισχύσεων και εγγυήσεων;
Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι τράπεζες συνολικά έχουν λάβει κρατική βοήθεια ύψους περίπου 211,5 δισ. ευρώ.
Το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων και ζεστού χρήματος για τις τράπεζες ύψους 28 δια ευρώ (Ν. 3723/2008). Από αυτά, τα 4 δισ. ήταν σε ρευστό και μοιράστηκαν ως εξής: Alpha Bank 940 εκατ. ευρώ, Eurobank 950 εκατ. ευρώ, Εθνική Τράπεζα 1,35 δισ. ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς 750 εκατ. ευρώ.
Στη διετία 2010-2011, η κυβέρνηση Παπανδρέου πρόσφερε στους τραπεζίτες πέντε πακέτα κρατικών εγγυήσεων και κεφαλαίων, ύψους συνολικά 110 δισ. ευρώ. Όσα δηλαδή ήταν και τα χρήματα από το πρώτο δάνειο της Τρόικας! Συγκεκριμένα: 15 δισ. ευρώ με το Ν. 3845, 10 δισ. ευρώ με το Ν. 3864, 25 δισ. ευρώ με το Ν. 3872, 30 δισ. ευρώ με το Ν. 3965 και ακόμη 30 δισ. ευρώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14 Σεπτεμβρίου 2011.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, η οποία χορήγησε δύο πακέτα κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες: 30 δισ. ευρώ με το Ν. 4031, που κατέθεσε ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος στις 9 Δεκεμβρίου 2011. Επιπλέον 18 δισ. ευρώ παρείχε το ΤΧΣ τον Ιούνιο 2012, λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που είχε περάσει επί κυβέρνησης Παπαδήμου για την ανακεφαλαιοποίηση ίων τραπεζών μετά το PSI («κούρεμα»).
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδωσε στους τραπεζικούς ομίλους άλλα 25,5 δισ. ευρώ μετρητά για την ανακεφαλοποίησή τους μέσα στο 2013. Αυτά μοιράστηκαν ως εξής: η Alpha Bank πήρε 4,021 δισ. ευρώ, η Eurobank 5,839 δισ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 8,677 δια ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς 6,985 δισ. ευρώ. 

Το σύνολο του λογαριασμού: 25,522 δισ. ευρώ.
Με αυτά τα 25,5 δισ., το συνολικό ποσό εγγυήσεων και χορηγήσεων που έχει παράσχει το κράτος στις τράπεζες ανέρχεται στα 211,5 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει το 100% του ΑΕΠ της χώρας, και ισοδυναμεί με τα 2/3 του «δημόσιου» χρέους. Κι όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα κέρδη που θα αποκομίσουν οι ίδιοι τραπεζίτες από το πώς η κυβέρνηση τους χάρισε ουσιαστικά την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών.
Είναι προφανές ότι ο κύριος όγκος των δανείων της τρόικας δεν προοριζόταν για «μισθούς και συντάξεις», όπως μας έλεγαν, αλλά για τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών. 

Κι ενώ η αποπληρωμή αυτών των δανείων ματώνει τον ελληνικό λαό, οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης Σαμαράς και Βενιζέλος κάνουν ένα ακόμη δώρο στους τραπεζίτες, προτάσσοντας τη γνωστή κυβερνητική προπαγάνδα: «Αν σώσουμε τις τράπεζες, θα υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας και ρευστότητα στην αγορά». Μετά από 5 χρόνια διάσωσης των τραπεζών, όμως, το μόνο που ζούμε είναι φτώχεια, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας.
Οι αχόρταγες τράπεζες και η μαύρη τρύπα της ανακεφαλαιοποίησής τους είναι το ένα ζήτημα. 

Το άλλο είναι ότι τόσο τα κυβερνητικά κόμματα όσο και τα ΜΜΕ είναι εξίσου υπερχρεωμένα στις τράπεζες. 
Τόσο ώστε η συγκυβέρνηση να περνάει από τη Βουλή κάθε απαίτηση των τραπεζιτών, την ώρα που τα ΜΜΕ σφυράνε αδιάφορα… Τόσο προκλητικά, όσο εύκολα αναρωτήθηκε ο Παντελής Καψής, πρώην στέλεχος δημοσιογραφικού οργανισμού και νυν στέλεχος της κυβέρνησης: 
«Μα καλά, δίνουν γραμμή οι τραπεζίτες στους δημοσιογράφους;». 
Όταν τους πνίγουν τα δάνεια, ναι…
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - «Ανάρμοστες σχέσεις » στον Δήμο Πύλου – Νέστορος ;

 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΘΕΤΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ !

«Βοά » ο τόπος στον δήμο Πύλου –Νέστορος για  «ανάρμοστες σχέσεις » μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής και του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πύλου –Νέστορος .
Οι «φήμες »  αναφέρουν ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του κου Καραμπάτσου στην προσπάθεια του να ….περάσει  στον Β΄γύρο  των αυτοδιοικητικών  εκλογών του Μαΐου .
Από ότι φαίνεται  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια τους  να «χτυπήσουν »  τον νύν δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη  και τον  σταθερά ανερχόμενο  Ηλία  Κανάκη   που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι ….μονομάχοι του 2ου γύρου δεν διστάζουν να υπερβούν ακόμα και κόκκινες γραμμές πιστοί στο δόγμα του…. «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ».
Για την αποκατάσταση της  «πολιτικής τάξης» και το τέλος της «έρπουσας » φημολογίας  αναμένομαι  την επίσημη διάψευση  της είδησης από την τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον δημότη  Πύλου – Νέστορος  βουλευτή κο Πετράκο 

Υ.Γ 

Δώστε τα ονόματα του συνδυασμού στην δημοσιότητα και εάν έχουμε λάθος πληροφόρηση θα ζητήσουμε πρώτοι δημόσια συγνώμη  

6 σημάδια που δείχνουν ότι η γυναίκα σου σκέφτετε να στα ....φορέσει !

Δυστυχώς η ερωτική απιστία συμβαίνει συχνά χωρίς η άλλη πλευρά να καταλάβει κάτι, η το μαθαίνει τελευταία. 
Στο 90% των περιπτώσεων μοιχείας σε ένα ζευγάρι, προϋπάρχουν σημάδια ότι κάτι θα συμβεί.

Εδώ αναφέρουμε 6 τέτοια σημάδια, που αν τα δείτε έγκαιρα στην σχέση σας μπορείτε να προλάβετε μια ερωτική απιστία. Καθώς και αυτά που ακολουθούν, γιατί αυτή καθεαυτή η σεξουαλική πράξη με μια ξένη γυναίκα μπορεί να μην σημαίνει και πολλά για εσάς όμως οι δικηγόροι της γυναίκας σας μπορεί να σας αφήσουν στον δρόμο.

Πριν φτάσουμε όμως στην δικαστική αίθουσα ας δούμε μαζί τα 6 σημάδια ότι η γυναίκα σου σκέφτεται να μοιχεύσει, και να κάνει σεξ με άλλον άντρα εκτός του συζύγου της.

1: Αλλαγή συμπεριφοράς. Ξαφνικά σου δίνει πολύ μεγάλη ελευθερία

Αν ξαφνικά η γυναίκα σου γίνει πολύ φιλελεύθερη, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν πριν σε κατηγορούσε ότι δεν περνάτε αρκετό χρόνο μαζί,και τώρα σε σπρώχνει να βγεις έξω για μπίρες με τους κολλητούς σου, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βρήκε ένα νέο χόμπι. Όχι φυσικά κολύμπι ή τένις, αλλά έναν άλλο άντρα. Με τον οποίο δεν πίνει μόνο καφέ φυσικά

2: Ψάχνει αφορμές για να τσακωθείτε

Αν η γυναίκα σου ψάχνει να βρει αιτίες τσακωμού, και έχει ερεθιστική συμπεριφορά είναι ένα σημάδι ότι κάτι είναι λάθος στην σχέση σας.

Ο λόγος είναι ότι, αν σκέφτεται έναν άλλον άνδρα, αυτό της δημιουργεί ενοχές. Και για να αισθανθεί καλύτερα, προσπαθεί να φορτίσει το κλίμα και να μεταφέρει και σε σένα μέρος της ευθύνης. Αν αισθανθείς ότι κάτι τέτοιο τρέχει, είναι καλύτερα να μην μπεις στο παιχνίδι να μης απαντήσεις, μπαίνοντας στον ρόλο του κακού.

3: Ξαφνικά έγινε λιγομίλητη

Λίγο μυστήριο δεν είναι κακό να υπάρχει σε μια σχέση, το αντίθετο μάλιστα. Αν όμως η γυναίκα σου ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά και εκει που πριν δεν μπορούσες να πάρεις τον λόγο από το στόμα της τώρα σου απαντά μονολεκτικά σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που δεν θέλει να σου πει.

4: Δεν σηκώνει το τηλέφωνο της

Αν την καλείς στο τηλέφωνο και και αυτή δεν το σηκώνει, ίσως υπάρχει λόγος που δεν μπορεί να απαντήσει στην κλίση σου. Ίσως είναι απασχολημένη με κάτι η κάποιον και διακόπτεις κάποια πράξη . Ακόμη χειρότερα γίνετε όταν σηκώσει το τηλέφωνο της και σου πει “έπρεπε να κάνω κάτι.”

5: Ένα συγκεκριμένο όνομα εμφανίζεται πολύ συχνά στα λόγια της

Αν τον τελευταίο καιρό βλέπεις ότι συχνά αναφέρει τον νέο συνάδελφό της από την δουλειά της ή τον εκπαιδευτή γυμναστικής,αν πάει στο γυμναστήριο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κυριαρχεί στης σκέψεις της.
Φυσικά, μην πας στην υπερβολή δηλαδή σε κάθε αναφορά άλλου άντρα εσύ να βλέπεις παντού εραστές. Θα είσαι ήδη τάρανδος . Όμως αν οι συζητήσεις οδηγηθούν σε πιο προσωπική θέματα (π.χ. αν αν της ξεφύγει ότι ο νέος συνάδελφός της προτιμά τα μπόξερ σλιπ), αυτό είναι κακό σημάδι.

6: Σταμάτησε να εξωτερικεύει τα συναισθήματά της προς εσένα

Εάν υπάρχει άλλος άντρας και αυτή των σκέφτεται συνέχεια θα δεις μείωση τον συναισθημάτων της προς εσένα. Τα φιλιά, τα χάδια, τα αγκαλιάσματα, και το σεξ θα γίνουν σπάνια.

Φυσικά μπορεί και να συμβαίνει κάτι άλλο που να την οδηγεί να πράττει έτσι αλλά η μείωση της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων προς εσένα πάντα είναι ανησυχητικό φαινόμενο σε ένα γάμο.
Τα αισθήματα της έχουν σβήσει, δεν σε αγαπάει πλέον και το μόνο που σας συνδέει είναι τα παιδιά και ο τραπεζικός λογαριασμός.

Εάν η σεξουαλική σας ζωή αλλάξει δραματικά – ακόμα και προς το καλύτερο! είναι επίσης κακό σημάδι.

Τι να κάνεις αν δεις κάποιο από αυτά τα 6 σημάδια στην σχέση σου η ακόμη χειρότερα όλα μαζί?

Η συνομιλία είναι η απόφαση
Αν υποψιάζεσαι ότι η γυναίκα σου σκέφτεται έναν άλλο άντρα, καλύτερα να της μιλήσεις και να της πεις το τι νομίζεις. Καθαρά και αντρίκεια. Εάν κάνεις λάθος, εκείνη θα σου εξηγήσει τους λόγους που την οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά της και τα πράγματα ομαλοποιηθούν. Αν δεν κάνεις λάθος, δεν θα μπεις στον ρόλο του απατημένου συζύγου και θα έχει να κάνεις μια επιλογή – να χωρίσετε ή να την συγχωρέσεις.

ΕΡΕΥΝΑ - Να γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό !

Μερικές γυναίκες προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης, αλλά οι αιτίες που το κάνουν δεν είναι ακριβώς όπως θα περιμένατε.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τεμπλ και το κολέγιο Κένιον στις ΗΠΑ ρώτησαν 481 γυναίκες, οι οποίες ήταν σεξουαλικά ενεργές αλλά δεν είχαν σταθερή ερωτική σχέση με κάποιον άντρα, να πουν αν προσποιούνται οργασμό στο σεξ και αν ναι, τότε να προσδιορίσουν το για ποιους λόγους το κάνουν.

Η μελέτη των απαντήσεων έδωσε μία κλίμακα προσποίησης οργασμού για τις γυναίκες (Faking Orgasm Scale for Women).

Σε αυτήν οι επιστήμονες διέκριναν τους εξής λόγους που μια γυναίκα προσποιείται οργασμό:
  • Προσποίηση λόγω αλτρουισμού: η γυναίκα προσποιείται επειδή ανησυχεί μήπως πληγώσει τον εγωισμό και τα αισθήματα του συντρόφου της
  • Φόβος και ανασφάλεια: η γυναίκα προσποιείται για να μην νιώσει άσχημα και ενοχικά συναισθήματα σχετικά με την σεξουαλική πράξη
  • Ερωτική διέγερση: η γυναίκα προσποιείται επειδή προσπαθεί να διεγείρει περισσότερο ερωτικά τον ίδιο της τον εαυτό
  • Διακοπή της πράξης: η γυναίκα προσποιείται επειδή θέλει να σταματήσει την σεξουαλική πράξη
Οι ερευνητές μάλιστα διαπίστωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό μια γυναίκα να προσποιηθεί ότι φτάνει σε οργασμό επειδή θέλει η ίδια να νιώσει μεγαλύτερη ερωτική διέγερση, παρά επειδή θέλει να τελειώσει η ερωτική πράξη.

Ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι το πιο σύνηθες είναι να το κάνει αυτό η γυναίκα επειδή δεν θέλει να πληγώσει τον ερωτικό της σύντροφο.

onmed.gr

Απόσυρση υποψηφιότητας στον δήμο Πύλου - Νέστορος !

 Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΠΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ.

Δυστυχώς στον Δήμο Πύλου Νέστορος, η πολιτική και η πανεπιστημιακή σφαίρα, κατά συνέπεια και η κοινωνία δεν έχει ουδεμία σχέση με τις έννοιες της πολιτικής, του ορθού πολιτικού λόγου, ενός αρχιτεκτονικού σχεδίου με το τοπίο, της πολιτικής ανανέωσης, της δημιουργίας νέων πολιτικών κινημάτων. Πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με όλα αυτά δια μέσου ενός ορθού ,μεστού, πολιτικού διαλόγου.    
     Η έννοια της πολιτικής εδώ παραμένει εγκλωβισμένη στον παλαιοκομματισμό ,στις διαπροσωπικές σχέσεις ,σκλάβος του εγωισμού της. Η διαμόρφωση μιας νέας  αληθινά πολιτικής παιδείας θα πρέπει να είναι ο στόχος της συζήτησης προ και μετεκλογικά. Αυτού του είδους ο πολιτικός διάλογος θα  μπορούσε  να αναδείξει στο τι είναι παλιό και τι είναι νέο στο τόπο μας. Καμία κοινωνία δεν προοδεύει εάν λείπει ο διάλογος, ο λόγος και η πράξη.  Καμία κοινωνία δεν εξελίσσεται όταν στην επιλογή των αντιπροσώπων, στο δήμο, στο κράτος γενικά, παύει να υπάρχει  η αρισταρχία , αλλά   το μόνο κριτήριο επιλογής είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις , η  διαπροσωπική συναλλαγή, ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων ,πελατειακών σχέσεων, κομματικών κριτηρίων κ.λπ. κ.λπ.  δηλαδή η Εκκλησία του Δήμου, το βήμα του διαλόγου και της πολιτικής εξαντλείτε σε επίπεδο παρείστικο.
    Η τοπική κοινωνία μας χρειάζεται μια άλλης μορφής πολιτική μορφωτική ΑΛΛΑΓΗ. Μια αυθεντική πολιτική δημοτική Ανανέωση .
    Οι ανακυκλώσεις του παλιού με παλαιοκομματικές παρεμβάσεις, οι εκλεκτοί της μεταπολιτευτικής παρακμής , δεν μπορούν να οδηγήσουν το τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης, γιατί η νοοτροπία , η πολιτική της μεταπολίτευσης  , μας οδήγησε στη πτώχευση και όχι στην ανάπτυξη.
   Ο δρόμος, ο ΤΟΠΟΣ της αυθεντικής  αλλαγής, για έναν τόπο είναι μόνο η Αγορά ,η Εκκλησία του Δήμου ,Ο Διάλογος, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
    Όλα  τα άλλα είναι εκτός της πολιτικής μας παράδοσης.
    Ο επαγγελματισμός  στην πολιτική αποτρέπει την έννοια της πολιτικής σαν ανώτερη τέχνη, που θα έπρεπε να είναι και την οδηγεί σε μια μορφή αντιπολιτικής.   Ο παλαιοκομματισμός, η έλλειψη διαλόγου, η έλλειψη αυτοκριτικής ,και αντικειμενικής πολιτικής κριτικής,  ήταν  και είναι η βαρβαρότητα.  Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ, η ασχολία και η προσφορά στα κοινά είναι συνώνυμη του ανθρωπισμού, της παιδείας, της αρετής, της ηθικής, της αγάπης, προς το τόπο και τους  ανθρώπους.
    Ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη μας λέει ότι «Ου τοι συνέχθειν  , αλλά συμφιλείν έφυν ». Δεν γεννήθηκα για να μισώ μαζί με τους άλλους, αλλά για να αγαπώ μαζί με τους άλλους». Δυστυχώς εδώ η πολιτική έχει καταντήσει ότι πιο ευτελές, ότι πιο ψεύτικο υπάρχει …οι λεγόμενοι πολιτικοί το «αιεν αριστεύειν» το έκαναν «αίεν κακιστεύειν».  
     Οι πολίτες ψηφοφόροι  κατά πλειοψηφία  φαίνεται πως έχουν εθιστεί σε μια λαϊκίστικη προπαγάνδα που κατά βάθος είναι μια φυσική συνέπεια, έπειτα από τέσσερες δεκαετίες , πελατειακού και δικομματικού κράτους . Γι’ αυτό 
Δυσκολεύονται να ανακτήσουν την ελευθερία σκέψης, επιλογής  με αξιοκρατικά  και μόνο κριτήρια ,λαμβάνοντας έτσι ευθύνες για το μέλλων της πατρίδας. Το πρότυπο ενός ασύδοτου καταναλωτισμού ενός πολιτικού κουτσομπολιού,  η απουσία διαλόγου για τα ουσιαστικά προβλήματα , έχει  αποτρέψει τους πολίτες από την ατομική ευθύνη για ένα συμφέρον καθαρά συλλογικό, έχοντας  βαθιές ρίζες σε αυτή την κοινωνία.
     Υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα , να αλλάξουν όλα αυτά με την ορθολογική διαχείριση του διαδικτύου , συμβάλλοντας στην σωστή δημοκρατική , εναλλακτική πληροφόρηση. 
     Η σχέση πολιτών και πολιτικής χωρίζεται από μια μεγάλη απόσταση
Με βασικό εμπόδιο την αντιπολιτική που πηγάζει από καθαρά διαπροσωπικούς  και κομματικούς λόγους που παίρνουν ακόμα και τη μορφή δόγματος , γνωρίζοντας όλοι μας ότι τα δόγματα δεν προάγουν την ανάπτυξη καμιάς κοινωνίας. Αυτό το κυνήγι υποψηφίων και ψηφοφόρων  χωρίς πολιτικά και αξιοκρατικά κριτήρια αντιστρέφει την πολιτική σαν ανώτερη τέχνη και την κατεβάζει στο χαμηλότερο βάθρο της συνδιαλλαγής. Να γιατί υπάρχει η απαξίωση , ενεργών πολιτών στα τοπικά δρώμενα .  Η δική μας πολιτική προσπάθεια σαν μια αυτόνομη ανεξάρτητη, πατριωτική κίνηση πολιτών «Πυλίων  Πολιτεία» αναπτύχθηκε σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους  πολιτικά και αριθμητικά πολίτες, έτσι ώστε να γίνει  μια δυναμική συνιστώσα για τον τόπο. Ελπίζαμε να απελευθερώσουμε συνομιλητές και από τα δεξιά και από τα αριστερά καταλάβαμε όμως ότι ίσως είναι πολύ νωρίς με αυτά τα μέσα που οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια καθαρά πατριωτική ακομμάτιστη κίνηση .  
 Στόχος μας ήταν ένας Δήμος με μια νέα χωροταξική αρμονία και συμμετρία. Στόχος ήταν να επανασχεδιάσουμε να ξαναζωγραφίσουμε, να κάνουμε το κάθε χωριό την κάθε πόλη ένα ζωντανό κύτταρο. Στόχος μας  ήταν να διαμορφώσουμε μια αρμονική σχέση ανάμεσα στον αστικό και αγροτικό χώρο .Η νέα εικοσαετία για το Δήμο μας εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι αυτή της αγροτικής αναγέννησης και της αγροδιατροφής. 
ΟΙ  Δημοτικοί θεσμοί αντιπροσώπευσης αρθρωμένοι με μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής με πρωτοβουλίες πολιτών ,θα διαμορφώσουν ένα νέο πρότυπο δημοκρατίας για το Δήμο μας.   Ίσως όλα αυτά προσέκρουσαν, σε ένα περιβάλλον που λείπει η πολιτική συνομιλία με την κοινωνία.  
     Προσωπικά πιστεύω ότι μια σύγχρονη κοινωνία  δεν θα βρει προέκταση   προς ένα δημιουργικό μέλλον αν δεν απελευθερωθεί, δεν θεραπευθεί από εκείνο το είδος της πολιτικής που είναι ψεύτικο , ξένο διακατέχεται από εγωισμό είτε προσωπικό είτε κομματικό ,αγκυλωμένη σε διαπροσωπικές και παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Όλα αυτά διαβρώνουν και αποσυνθέτουν το κοινωνικό σώμα.
    Έτσι έκρινα ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα  , δεν έχει καμία θέση και προοπτική στην παρούσα τοπική συγκυρία , για τους λόγους παραπάνω αποσύρεται.
   Ευχαριστώ όσους στήριξαν και αναγνώρισαν, αυτή την προσπάθεια.
    Προσωπικά θα παραμείνω ενεργός πολίτης ,σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι, γιατί πολιτική και συλλογική προσφορά για τον τόπο είναι τρόπος ζωής  και δεν εκφράζεται μόνο με  καρέκλες  και τίτλους.        
                              ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                               (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.
                                 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.    12\04\2014

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Πιλότος που έκανε τους άλλους να αναφωνήσουν.... "Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες"!

Η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας,  θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και όχι άδικα. 

«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» σχολίαζαν επίσημοι και θεατές του «Radom International Airshow» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Πολωνία, βλέποντας τις ιλιγγιώδεις φιγούρες του σμηναγού (Ι) Γεώργιου Ανδρουλάκη, επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας,  που συμμετείχε στην διοργάνωση.

Ο Έλληνας πιλότος, κατάφερε να πιάσει επιτάχυνση 9G, χωρίς να … λιποθυμήσει,  τα θετικά σχόλια τόσο των οργανωτών, των αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες του εξωτερικού, όσο και των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν τις επιδείξεις. Χαρακτηριστικό είναι, πως υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, που επίσης διαθέτει αεροσκάφη F-16,  προσέγγισαν την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για  να οργανώσουν αντίστοιχη ομάδα στη χώρα τους.



Οι σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης και Σωτήρης Στράλης, το 2011 χαρακτηρίστηκε κορυφαίος πιλότος στο ΝΑΤΟ, αποτελούν σήμερα την DreamTeam της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην 115 Π.Μ στο αεροδρόμιο της Σούδας.

«Αυτό που βλέπει ο κόσμος στις επιδείξεις, είναι αποτέλεσμα σκληρής εκπαίδευσης, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας και αυτή την αποστολή. Η επιλογή μας έγινε, βάση κριτηρίων, ώρες πτήσης ικανότητες κ.α»  δήλωσε protothema.gr ο σμηναγός Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας με νόημα τις δυσκολίες του εγχειρήματος. «Σαφώς και έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, επειδή πετάμε σε χαμηλότερο ύψος, αλλά το κάνουμε με ελεγχόμενο ρίσκο. Το ελέγχουμε πλήρως, λόγω της σκληρής μας εκπαίδευσης».



Αν και η ομάδα συμπληρώνει φέτος τον 4ο  ουσιαστικά  χρόνο παρουσίας, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας της κρίσης,  στο εξωτερικό. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν, πως στην παρούσα κατάσταση που βιώνει η χώρα, ίσως είναι «πολυτέλεια» να υπάρχει τέτοια ομάδα.

Αν όμως κανείς διαβάσει τα σχόλια ξένων, σε εξειδικευμένα έντυπα και site, θα διαπιστώσει πως όχι μόνο βοηθούν στην βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν περίτρανα το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας και των στελεχών της.



Αλλά και στο εσωτερικό, η παρουσία της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων, προκαλεί θαυμασμό, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Όχι μόνο στις γιορτές της Πολεμικής Αεροπορίας κάθε Νοέμβριο στο Τατόι και σε άλλα μεγάλα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και σε σημαντικές ιστορικές επετείους, όπως το 1912 στην Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, αλλά και πρόσφατα στην Ρόδο για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.  

Το χειροκρότημα του κόσμου στην ακριτική Ελλάδα και τα επιφωνήματα χαράς και θαυμασμού, είναι η καλύτερη επιβράβευση για εμάς, και κυρίως όταν βλέπουμε στα πρόσωπα του το αίσθημα ασφάλειας και περηφάνιας για την Πολεμική Αεροπορία»λέει ο σμηναγός Ανδρουλάκης.



Από το «Καρέ των Άσσων» στον «Ζεύς»

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (γνωστή και ως F-16 Demo Team) ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί συνέχεια παρόμοιων ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής Αεροπορίας, που διέπρεψαν στους αιθέρες τη δεκαετία 1958 – 1968, όπως  τα : «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα» κ.α.

Μετά από συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οι  τότε σμηναγοί Εμμανουήλ Καραχάλιος, που εκπαίδευσε και τον σημερινό επικεφαλής της ομάδας σμηναγό Ανδρουλάκη,  και Δημήτριος Κοντούλης, παρακολούθησαν σχετική  εκπαίδευση  στην πολιτεία Γιούτα, όπου εδρεύει η κορυφαία αμερικανική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Viper West F-16 Demo Team». Παράλληλα σχετική εκπαίδευση, έλαβε και η ομάδα υποστήριξης εδάφους. Η εκπαίδευση διήρκησε σχεδόν ένα μήνα και με την επιστροφή στην Ελλάδα, η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, αποσπώντος τα καλύτερα σχόλια.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+, το οποίο έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών. Το  Υψηλό, το Μεσαίο και  και το Χαμηλό, ανάλογα το ύψος των νεφών από το έδαφος και την οριζόντια ορατότητα





Περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης
Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει πάνω από 1300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16


protothema.gr

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά - "Η Ελλάδα βγαίνει από τη περίοδο των μνημονίων"

"Η Ελλάδα βγαίνει από τη περίοδο των μνημονίων", αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς

Μήνυμα ότι η χώρα εξέρχεται από την περίοδο των μνημονίων στέλνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. 
Εμμέσως ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ,χωρίς να τον κατονομάζει, και σημειώνει πως κάποιοι «τώρα που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το ‘τρίτο μνημόνιο',αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις .
Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως αποτελούν προσωπικές του προτεραιότητες η στροφή της χώρας στην ανάπτυξη και «η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν».
«Η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στη γκρίνια, στην απομόνωση», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Τα Πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου της 13-4-2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ 13-4-2014

Πνίγηκε ενώ ...έτρωγε λουκούμι!

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 80χρονος Λαρισαίος συνταξιούχος που «πνίγηκε», ενώ... έτρωγε λουκούμι.

Χθες το μεσημέρι, ο συνταξιούχος βρέθηκε σε κατάστημα ξηρών καρπών στο ύψος της πλατείας Αγ. Μπλάνα με τους υπαλλήλους του καταστήματος να διαπιστώνουν έντρομοι, ότι ο 80χρονος έχανε τις αισθήσεις του ενώ απολάμβανε ένα λουκούμι.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπάθησε να συνεφέρει τον συνταξιούχο, ενώ κατέφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πληρώματα του οποίου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Κατά τη διακομιδή ωστόσο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο ο συνταξιούχος υπέστη καρδιακή ανακοπή, καθώς το λουκούμι, είχε φράξει τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων του ΓΝΛ, διαπιστώνοντας την πνιγμονή, αφαίρεσαν το λουκούμι από τον οισοφάγο του συνταξιούχου, ενώ επανέφεραν σε λειτουργία την καρδιά του μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ο 80χρονος διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.


thessalianews.gr

Έψαχναν να βρουν θησαυρό στην Καλαμπάκα!



Απίστευτο σκηνικό στις «λάκκες του Νέγκρη» στην περιοχή της Ανθούσας, όπου οι νέοι τυχοδιώκτες έσκαψαν και έφτιαξαν... σκαλοπάτια, για να κατέβουν να βρουν θησαυρό.

Ο θρύλος, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο trikalavoice.gr, λέει ότι στις λάκκες του Νέγκρη στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 φορτηγό που επιχείρησε να κατεβάσει πρόβατα βούλιαξε στην λάσπη με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί αποθήκη στρατιωτικού υλικού από τον πόλεμο και τους αντάρτες. Από τότε το μέρος κρυφά το επισκέφτηκαν αρκετοί αναζητώντας θαμμένες λίρες καθώς μερικα χιλιόμετρα πιο πάνω στις πλαγιές του όρους Μπάρος και στα σύνορα των Νομών Τρικάλων-Ιωαννίνων συμμαχικά αεροπλάνα λέγεται ότι έκαναν ρίψεις. Έτσι το μέρος αρκετές φορές βρέθηκε σκαμμένο αλλά ποτέ δεν μαθεύτηκε ποιοι το έσκαψαν ούτε αν και τι βρήκαν.

Τη φορά αυτή πάντως το θέαμα ήταν... εντυπωσιακό, καθώς οι χρυσοθήρες άνοιξαν λάκκο και... έφτιαξαν και σκαλοπάτια για να διευκολυνθούν στο κατέβασμα


trikalavoice.gr

Νέοι έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας

 Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, για ελέγχους φορτηγών, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν, αστυνομικοί, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, λιμενικοί, καθώς και υπάλληλοι του ΙΚΑ, της επιθεώρησης εργασίας, του τελωνείου και της διεύθυνσης μεταφορών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.
Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 25 φορτηγά αυτοκίνητα, διεθνών μεταφορών, από τα οποία τα 21 είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, ενώ η βαρύτητα δόθηκε σε αδικήματα που αφορούσαν τις διεθνείς μεταφορές, την έλλειψη συνοδευτικών εγγράφων, έλεγχο από ΚΤΕΟ, και παραβίαση ωραρίου εργασίας των οδηγών.

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή των Βαΐων , από τις 11:00 έως τις 20:00 για να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές, ενόψει του Πάσχα. 
Να σημειωθεί ότι οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και στο πλαίσιο αυτό έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα αύριο στις 11 το πρωί.
Για την περίοδο του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα είναι το εξής:
Κυριακή των Βαΐων : 11:00 - 18:00
Μ. Δευτέρα : 9:00 - 21:00
Μ. Τρίτη : 9:00 - 21:00
Μ. Τετάρτη : 9:00 - 21:00
Μ. Πέμπτη : 9:00 - 21:00
Μ. Παρασκευή : 13:00 - 19:00
Μ. Σάββατο : 09:00 - 15:00
Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Ποιόν δήμαρχο θα επιλέξω !!!

Έρχεται η ώρα που πρέπει να αποφασίσω για τον επόμενο δήμαρχο.
 Αναρωτιέμαι λοιπόν πώς να επιλέξω τον καλύτερο, όταν μάλιστα έχω και πολλές επιλογές. 
Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι τίμιος.
Αυτό όμως δεν είναι ασφαλές κριτήριο γιατί μπορεί να είναι τίμιος πριν την εκλογή του και να γίνει άτιμος μετά, οπότε την πάτησα.
Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος;
 Ούτε αυτό είναι όμως κριτήριο να επιλέξω κάποιον μιας και όλοι θα είναι φανερά ή κρυφά από κάποιον εξαρτημένοι. Άρα ούτε αυτό «παίζει».
 Θα πρέπει να έχει καλό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα.
Έλα ντε όμως που ποτέ δεν κάνουν όσα λένε.
Τις περισσότερες φορές δεν κάνουν τίποτε.
Απλά αφήνουν το καράβι να πάει όπως πήγαινε υλοποιώντας αυτά που άφησε στη μέση ο προηγούμενος δήμαρχος.
Δεν βλέπω να έχει νόημα να δω τα προγράμματα λοιπόν.
Ας δω μήπως ο συνδυασμός κάποιων με πείσει.
 Εκεί συνήθως είναι μέσα άνθρωποι που έχουν ως επάγγελμα «Δημοτικός Σύμβουλος».
Οι φάτσες τους είναι πλέον γνωστές, τις περισσότερες φορές απωθητικές κάνοντας έτσι κακό και στον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο με την παρουσία τους.
Επίσης είναι τόσο μάγκες που σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν νέο, άφθαρτο και ορεξάτο να τους πάρει την δουλειά (καπέλωμα κοινώς).
Ποιο λοιπόν θα είναι το κριτήριο μου!
Αυτός που αποδεδειγμένα θα μειώσει τα δημοτικά τέλη ΚΑΙ θα έχει τον δήμο καθαρό  θα είναι ο εκλεκτός μου.
Δεν ζητάω τίποτε από έναν δήμαρχο.
Ούτε σύμβαση, ούτε έργο, ούτε διορισμό.
Θέλω  ένα δήμο οικονομικό και καθαρό .
Μπορώ να έχω αυτά τα δυο απλά πράγματα;
Αν ναι τότε θα τον ψηφίσω. 
Και αν τα έχω αυτά, όλα τα άλλα (τουρισμός, κίνηση στην αγορά και όλα όσα υπόσχονται οι υποψήφιοι) θα έρθουν από μόνα τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Έρευνα του ΣΔΟΕ για τα τιμολόγια του Παναγιώταρου

Εκτενή έρευνα πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ, έπειτα από την δημοσιοποίηση των τιμολογίων που εμφανίζουν τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρο να είναι προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου.

Τα τιμολόγια κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και οδηγούνται να στηρίζουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Την ίδια ώρα της χθεσινής επίθεσης της στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα που έγινε με εντολή και καθοδήγηση της, βουλευτής-επιχειρηματίας είναι προμηθευτής της οργάνωσης των Γιατρών Κόσμου.

Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι και μπίζνες. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους Γιατρούς του Κόσμου.

Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

ΣΔΟΕ: Και πρώην υπουργός Οικονομικών στη λίστα Λαγκάρντ;

-Και νέα «λαβράκια» φέρεται να βρήκε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ.
-Μεταξύ αυτών και πρώην πολιτικός που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και έχει αποβιώσει. 
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Βήμα» ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε αποκρύψει μαζί με την σύζυγο του εισοδήματα 3.300.000 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν σε τραπεζικές τους καταθέσεις.
Αναφορά γίνεται και στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, την κόρη του πρώην υπουργού, η οποία καλείται σε απολογία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για ποσό 1.463.794 ευρώ, το οποίο η ίδια φέρεται να δηλώνει ότι έβγαλε από την δουλειά της, ως αρχιτέκτονας.
Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκε και μια οικογένεια συνταξιούχων η οποία απέκρυπτε εισοδημάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και ένας μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, κάτοικος εξωτερικού για απόκρυψη ποσού 650.000 ευρώ.

Ντίνα Νικολάκου - Οι πολίτες βαρέθηκαν την οχλαγωγία και τα ψεύτικα συνθήματα !!!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, το φάκελο Μανώλη και την παρουσία Βουδούρη στο Mega , η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσης και έργων, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις:
«Δυστυχώς  κάποιοι ακόμη και σήμερα είναι θλιβερά αμετανόητοι. 
Αμετανόητοι γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν λύσεις για τα προβλήματά τους. Ότι βαρέθηκαν την οχλαγωγία και τα ψεύτικα συνθήματα. Ότι σιχάθηκαν τον πολιτικό καιροσκοπισμό και τις λασπολογίες.
Ο κ. Μανώλης, εκφραστής της παθογένειας του συνδικαλισμού, με μεγάλη ευθύνη για την ανεργία, αφού συχνά «συνδιοικούσε» με την εκάστοτε εξουσία, πολλές φορές και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, περιφέρεται ως γραφική φιγούρα, από κανάλι σε κανάλι και από κοινωνικό δίκτυο σε κοινωνικό δίκτυο, με ένα φάκελο «δήθεν σκανδάλων», φτάνοντας στο σημείο, για λόγους εντυπώσεων και μόνο, να επικαλεστεί τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο ίδιος συλλήβδην απορρίπτει. Με τον γνωστό φαμφαρώνικο τρόπο του προσπαθεί να θυμίσει στους πολίτες την παρουσία του, αλλά για την Πελοπόννησο και τους πολίτες ουδέν σχόλιο. 
Το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο: 
 «Εσείς, κ. Μανώλη όλα αυτά τα χρόνια τι κάνατε για την ανεργία; Ή έστω ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για την μείωση της ανεργίας στην Πελοπόννησο;». Ο κ. Μανώλης δεν έχει απαντήσεις για αυτά.

Ο κ. Βουδούρης πάλι είναι μπλεγμένος. 
Ανάμεσα στις παραλίες και το ΤΑΙΠΕΔ, την επίσκεψη της κας Μέρκελ, τα σκουπίδια και την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινωνία Πρώτα εξακολουθεί να μην βγάζει άχνα για το δικό του σχεδιασμό. 
Κι αυτό διότι φυσικά δεν διαθέτει. Και ασφαλώς βαριέται να μάθει. Αντίθετα, ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα γίνεται λαλίστατος όταν θέλει να εκσφενδονίσει για πολλοστή φορά την λάσπη του. 
Ο κ. Βουδούρης έχει πάρει τις απαντήσεις του. Δεν θέλει ωστόσο να τις ακούσει. Καλώ λοιπόν τον κύριο Βουδούρη σε πρόσωπο με πρόσωπο  δημόσια συζήτηση, προκειμένου να του απαντήσω ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για όσες «απορίες» δήθεν έχει. 
Ειδάλλως θα αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν θέλει αλήθειες. Να κρύψει την ένδεια ενδιαφέροντος και την απουσία δικού του σχεδίου επιδιώκει.
Οι πολίτες, εμείς, η Νέα Πελοπόννησος συνεχίζουμε μπροστά. 
Εγγυητής για το Μέλλον είναι το έργο που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέσα σε μια μόλις τριετία, την πιο δύσκολη για την χώρα. 
Έχουμε σχέδιο. 
Το καταθέσαμε το 2010. Για όσα δεσμευτήκαμε τα πράξαμε. Και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου η Πελοπόννησος να έχει την δική της ισχυρή τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν συνθήκες δουλειάς για όλους».

35ο Ολυμπιακό Ράλλυ στις 3 - 4 Μαΐου 2014

H Α.Ο.Λ.Α.Π. διοργανώνει στις 3 - 4 Μαΐου 2014 το 35ο Ολυμπιακό Ράλλυ, σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές γνωστές σε όλους τους αγωνιζόμενους «Λάλας» (x3) και «Φολόη» (x2) μήκους 80 χλμ., με το συνολικό μήκος του αγώνα δεν υπερβαίνει τα 159 χλμ.

• Οι εγγραφές συμμετοχής ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Απριλίου και λήγουν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2014.
• Το παράβολο συμμετοχής είναι 320€ για αυτοκίνητα μέχρι 1600cc και 350€ για αυτοκίνητα πάνω από 1600cc.
• Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνουν το Σάββατο 3 Μαϊου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ «ΙΟ-ΝΙΚΗ» του Πύργου και ώρες από 15:30 έως 19:00.
• Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 21:00 θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Αρχ. Ολυμπίας.
• Το Service area βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο κέντρο του Λάλα δίπλα από το Δημαρχείο.
• Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 4 Μαΐου στις 09:00 στην έξοδο του Service area μπροστά από το Δημαρχείο του Λάλα και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Αρχ. Ολυμπίας στις 14:30.

Οι αναγνωρίσεις θα πραγματοποιηθούν από 6 Απριλίου έως 3 Μαΐου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Παρακαλούνται οι αγωνιζόμενοι να τηρούν τους κανονισμούς, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία κινούνται στις ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση των κατοίκων (ανώτερο επιτρεπτό όριο 70 χλμ./ώρα).

Πληροφορίες:
Τηλ/Fax: 2621022165 ή 2622021277, 2621026354
κιν. 6937114349, 6937112825
e-mail: aolap@otenet.gr

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για μεταφορά του αγωνιστικού τους αυτοκινήτου με αυτοκινητάμαξα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Ο.Μ.Α.Ε. (βλ. σχετική ανακοίνωση, «Ανακοίνωση ΟΜΑΕ: Μεταφορά Αγωνιστικών Αυτοκινήτων»).

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» παρέα με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Απόψε, η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» και ο Σπύρος Παπαδόπουλος φιλοξενούν την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένα μελωδικό οδοιπορικό μας χαρίζει η ιστορική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ζωής. Σαράντα μουσικοί, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Τσιλιμπάρη, μας ταξιδεύουν με μουσικές και τραγούδια που κινούνται από την όπερα μέχρι και το μιούζικαλ αλλά και τον ελληνικό κινηματογράφο, μη παραλείποντας φυσικά τις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος συμπράττει με την μπάντα και ερμηνεύει τα τραγούδια «Ας κρατήσουν οι χοροί» και «Ο Καραγκιόζης».
Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κάνει επίσης ένα μίνι αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος είναι μέρος της παρέας αυτού του Σαββάτου.
Στο μελωδικό αφιέρωμα συμβάλλει και το τετραμελές παριζιάνικο σουίνγκ συγκρότημα «Opus 4» με τη συνδρομή του Νίκου Παπαδιώτη, αλλά και οι ερμηνευτές Δώρος Δημοσθένους, Άσπα Θεοφίλου, Θανάσης Ματζίλης, Εβελίνα Νικόλιζα, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Ευδοκία Μωυσίδου.
Η παρέα συμπληρώνεται με τους: Μιχάλη Αδάμ, Αναστάσιο Μιχέλη, Μάγδα Παπαγιάννη, Ντίνος Καρύδης, Γιάννης Μαλούχος, Άννυ Λούλου, Άγγελος Μπούρας, Σταμάτης Γαρδέλης, Γιάννης Αϊβάζης, Χάρης Μαυρουδής, Μαρία Κορινθίου, Πετρούλα Χρήστου, Βίκυ Χαντζή και Κατερίνα Βλαμάκη.

«Ανοιχτή» παραμένει η τιμή του οβελία

Στα περσινά επίπεδα επιθυμούν να διατηρήσουν τις τιμές των αμνοεριφίων ενόψει των εορτών του Πάσχα οι κρεοπώλες δηλαδή στα 5,50-6 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και μεταξύ 7 και 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές, ενώ οι κτηνοτρόφοι «παλεύουν» για κάτι καλύτερο, ωστόσο ο αγώνας τους ενάντια στις πολυεθνικές δηλώνουν αμφότεροι ότι είναι κοινός.

Στην πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν  κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι, κατήγγειλαν για αθέμιτο ανταγωνισμό την πρακτική των πολυεθνικών και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που προβαίνουν σε επιθετικές προωθητικές κινήσεις λίγο πριν το Πάσχα, ενώ διερωτήθηκαν κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η τακτική τους.

«Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο και ενδεχομένως μη νόμιμο ανταγωνισμό. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε, όπως διαφημίζουν, προς 4 ευρώ το κιλό, όταν εμείς σήμερα αγοράσαμε χονδρική 6-6,20 ευρώ το κιλό. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους, πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γκαρμπούνης.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Θωμάς Χαρίσης, τόνισε ότι οι τιμές των αμνοεριφίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια μειώθηκαν σημαντικά και ότι η κρίση έχει πλήξει τους πάντες. Διευκρίνισε πως η κατανάλωση κρέατος καταγράφεται μειωμένη ως και 30%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, επεσήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι θέλουν βελτιωμένες τιμές φέτος, γιατί η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και επειδή η προσφορά από τις γειτονικές χώρες, κατευθύνεται με συμφωνίες προς άλλες αγορές (π.χ. Ιταλία). Επανέλαβε ότι στο παζάρι του Κιλκίς αύριο μάλλον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα οριστικοποιηθούν και οι τιμές με τους εμπόρους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίσης τόνισε ότι η πολιτεία δεν προβαίνει σε εντατικούς ελέγχους, ενώ σημείωσε ότι «παραμονές του Πάσχα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις τιμές, να πληροφορείται ο καταναλωτής για την προέλευση, τις ποσότητες, τα κόστη που διαμορφώνουν την τιμή».

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος είπε πως έχει εισηγηθεί στον περιφερειάρχη να επιβάλλονται πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχουν να διαθέσουν αμνοερίφια στις τιμές που διαφημίζουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου