29.3.14

Προσπάθησε να σκοτώσει το γιο του στο προαύλιο νοσοκομείου

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται 62χρονος ομογενής ο οποίος κατά τη διάρκεια λογομαχίας επιχείρησε να πλήξει με μαχαίρι τον ηλικίας 36 ετών γιο του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το περιστατικό σημειώθηκε στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”, όπου νοσηλεύεται η σύζυγος του συλληφθέντα και μητέρα του 36χρονου. 
Ο πατέρας λογομάχησε με το γιο και την κόρη του, για την πληρωμή των νοσηλίων και σε κάποια στιγμή φέρεται ότι προσπάθησε να χτυπήσει το γιο του με το μαχαίρι.
Ο 36χρονος, με τη βοήθεια υπαλλήλου του ΕΚΑΒ που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ - ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Θερινή ώρα από αύριοΧΑΝΟΥΜΕ ...ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΝΟ

Η θερινή ώρα θα ισχύσει από την Κυριακή 30 Μαρτίου.
 Συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.
 Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, τελευταία Κυριακή του μήνα, οπότε και θα επιστρέψει στις ζωές μας η χειμερινή ώρα.

Απαγορεύονται οι φωτιές από την 1η Μαΐου

Από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου εκδόθηκε πυροσβεστική διάταξη με την οποία απαγορεύονται οι φωτιές από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Απάντηση Μανώλη Αγγελάκα για την ανάμειξη του στα "προβληματικά" πόθεν έσχες!

Τι λέει ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη "λίστα Νικολούδη"!

Απάντηση για τη δημοσιοποίηση της λίστας Νικολούδη στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του έστειλε ο ΓΓ Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής. Σε αυτή αναφέρει πως έχει κάνει δήλωση πόθεν έσχες για το 2013 (εισοδήματα του 2012) και αναφέρει πως το όνομα του βρίσκεται εκεί από λάθος. 

Διαβάστε τη δήλωση του Μανώλη Αγγελάκα:

Μετά τη δημοσιοποίηση της «λίστας Νικολούδη», ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη διαπίστωσα πως το όνομά μου αναγράφεται στη «λίστα Νικολούδη», στην οποία γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κάνει δήλωση πόθεν έσχες για το 2013 (εισοδήματα του 2012).

Επειδή η εν λόγω λίστα δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ και για την αποκατάσταση της αλήθειας , δηλώνω πως όπως πράττω ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, έτσι και το 2013 υπέβαλα κανονικά δήλωση πόθεν έσχες .

Όπως μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαπιστώσει από την απόδειξη κατάθεσης της δήλωσης την οποία και επισυνάπτω, το πόθεν έσχες μου κατατέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αρχή καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων και παρελήφθη από την υπάλληλο κα Βασιλική Γούση.

Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι το όνομά μου περιλαμβάνεται εκ λάθους στη λίστα και για το λόγο αυτό ζητώ την απαλοιφή του".


ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ 3D ΕΝΑΕΡΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 360°

Βενετία - Χίλια πεντακόσια χρόνια ιστορίας με πολλά συναρπαστικά γεγονότα: Αμέτρητους πολέμους και σταυροφορίες, άνθηση του εμπορίου και των τραπεζών.  
Γενικά η  Βενετία ήταν πάντα ανεξάρτητη, πλούσια και επιτυχημένη πόλη.
Η Βενετία πέρασε από διάφορες περιόδους ευημερίας και πτώσεις.  

Σήμερα είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου
Τα 15 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βενετία είναι μια ατράνταχτη απόδειξη αυτού του γεγονότος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ  360° ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πηγή

ΠΥΛΟΣ-Στον τελικό αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Πανναξιακός

Έγραψε ιστορία ο Πανναξιακός, καθώς μετά την εντυπωσιακή του πορεία στην παρθενική του παρουσία στην Α1 Γυναικών, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής τον Ολυμπιακό (19.30, Δημόσια Τηλεόραση).

Τα σετ: 25-12, 25-18, 25-20

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τρίβουνιτς 7 (4/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ. – 33% άριστες), Κωνσταντινίδου 7 (6/8 επ., 1 άσο), Τσέσλιαρ 5 (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ράντοβιτς 14 (13/34 επ., 1 άσο, 44% υπ. – 39% άριστες), Καρπουζά 10 (8/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ) Εμμανουηλίδου 9 (4/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Κακουράτου –λ (43% υπ. – 43% άριστες)
Ηρακλής (Μίλεφ): Κωνσταντινίδου Λ. 3 (1/3 επ., 2 άσοι), Βέλλιου 8 (7/23 επ., 1 άσο, 46% υπ. – 32% άριστες), Κυριακίδου 7 (3/11 επ., 4 μπλοκ), Κομνίνο 1 (1 άσο), Στράντζαλη 13 (12/27 επ., 1 άσο, 40% υπ. – 35% άριστες), Αλτίνη 7 (6/23 επ., 1 άσο), Αρτακιανού –λ (78% υπ. – 33% άριστες) / Δάρδα, Καλαϊτζίδου, Παπαστεφάνου, Δαμιανίδου.

Αυτοδιοικητικοί καταδικάσθηκαν αλλα...αφέθησαν ελεύθεροι για μαιμού τιμολόγιο ...1.000.000 Ε

 ΚΕ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ....ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ;
 
Σε οκταετή φυλάκιση, καταδικάστηκε ένας εργολήπτης που εξέδωσε εικονικό τιμολόγιο 1.000.000 ευρώ για έργα στο Δήμο Αλυκών Ζακύνθου την περίοδο 2004 - 2006, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν είχαν εκτελεστεί.
Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από το Εφετείο Πατρών καταδικάστηκαν επίσης, ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε εξαετή φυλάκιση καθώς και δύο δημοτικοί σύμβουλοι σε μικρότερες ποινές, επειδή είχαν ψηφίσει την εξόφληση του συγκεκριμένου τιμολογίου.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στα λογιστικά βιβλία του εργολήπτη του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Πρόσκληση για μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση

«Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών»
με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Αντωνόπουλο.

Mετά την επίσημη δημόσια διαβούλευση και τον διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για τον Δήμο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Μιχάλη Αντωνόπουλο καταθέτουμε στους δημότες τις βασικές αρχές ενός φιλόδοξου και συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος, για το σύνολο του Δήμου Καλαμάτας.
           
Υποστηρικτές του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου νίκης
με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Αντωνόπουλο για τον Δήμο Καλαμάτας.

Ξενοδοχείο REX

Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 1:30 μ.μ.

Τηλ. 2721094294 και mikim4@otenet.gr




 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αντωνόπουλος Μιχάλης υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΨΑΡΩΝ 16, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 24100
ΤΗΛ.:  27210-94294,  ΚΙΝ.:  6944144295,  FAX:  27210-94039
e-mail:  mikim4@otenet.gr 


Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. 
Φοίτησε κατά σειρά, στο 3ο δημοτικό, στο 2ο Λύκειο, στο Γεωλογικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και στο μεταπτυχιακό τμήμα του πολυτεχνείου Drexel στην Φιλαδέλφεια της Αμερικής. 
Δίδαξε εκεί και εργάσθηκε για δύο χρόνια και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της ΕΕΔΕ στην Αθήνα το 1992 με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων.    
Το 1996 επέστρεψε στην Καλαμάτα για μόνιμη κατοικία.   
Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Γεωλόγου – Γεωτεχνικού περιβάλλοντος με πληθώρα μελετών έργων υποδομής σε ΟΤΑ και σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα κυρίως στη Μεσσηνία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
Εργάστηκε στο Ι.Γ.Μ.Ε. σε μελέτες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών το 2003. Παράλληλα εργάσθηκε στο ΤΕΙ Καλαμάτας με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη - καθηγητή εφαρμογών έως το 2011.   
Έχει πλούσια δραστηριότητα σε φορείς και συλλόγους όπως o σύλλογος πολυτέκνων, η ένωση γονέων, ο Ν Ο Καλαμάτας στον οποίο ήταν αθλητής επί σειρά ετών στην υδατοσφαίριση.    
Συμμετείχε για πολλά χρόνια στη διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας με συνεχείς παρεμβάσεις για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση της καθώς επίσης συνεχίζει ακόμα και σήμερα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας στον οποίο μαζί με άλλους κατάφερε την πλήρη εξυγίανση του και τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδας του ελαιοτριβείου.   
Είναι εκλεγμένος στην διοικούσα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου δυτικής Ελλάδας και ασκεί καθήκοντα Οργανωτικού Γραμματέα με συνεχείς παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα.   
Είναι ιδρυτής του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Ελλάδος www.ppellados.gr, του Παρατηρητηρίου Πολιτών δήμου Καλαμάτας www.//facebook.com/kalamata.citizen.watch και του Αγροτικού Παρατηρητηρίου Μεσσιανικής Γής. www.messiniakigi.info.   
Πρόσφατα έχει αναπτύξει και διαδίδει το αίτημα Υποστηρίζω την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. 
Έχει έντονη πολιτική δραστηριότητα και αρθρογραφεί για θέματα του πρωτογενή τομέα και της αυτοδιοίκησης με συνεχείς παρεμβάσεις σε φορείς διαχείρισης του τόπου μας. 
Είναι παντρεμένος με την Κομνηνή Κοντάνη και έχουν τέσσερα παιδιά.

Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

 Φαρμακοποιοί απ' όλη την Ελλάδα δίνουν αύριο στις 6:00 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ραντεβού έξω από τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να χαρακτηρίζει «τερατώδεις» τις ρυθμίσεις για την υγεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.
Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, 1 Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN και στην απεργία την Τετάρτη, 9 Απριλίου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 , τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και συγκέντρωση στις 12:00, των οδηγών και των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εφημερίδεεες...Τα Πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου της 30/3/2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/3/2014
(Κλίκ για μεγέθυνση )

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - Αυτοί είναι οι 75 δήμαρχοι με «προβληματικά» πόθεν έσχες

Έφτασε στην Βουλή,  η περίφημη «λίστα Νικολούδη» όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. 
Η λίστα παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και περιλαμβάνει όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κατέθεσαν καν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι που κατέθεσαν λανθασμένα πόθεν έσχες είναι σε «δυσμενέστερη θέση» από αυτούς που δεν κατέθεσαν καθόλου.
Ο Πρόεδρος της  Ανεξάρτητης  “Αρχής Καταπολέμησης  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας & Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης”  Παναγιώτης Νικολούδης, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες.

Όλη η λίστα:
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΚΟΣ, ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΜΑΡΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ,  ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΤΥΡΙΝΘΑΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΟΥΣΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΜΙΧΑΗΛ ΑΔΑΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΜΕΛ. ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, ΜΕΛ. ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΛΕΘΕΡΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠ. ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΥΚΕΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΔΑΣ , ΠΡ.Δ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΣ, Τ.Μ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΛΕΣ, ΠΡ. ΟΙΚ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΛΕΝΗ ΚΑΥΚΑΛΑ, ΜΕΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΛΙΑΣ, ΑΝ. Μ. ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ,ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΖΑΓΙΩΡΓΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡ. ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΑΜΙΔΗΣ, ΑΝ. ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΑΚΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ.ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ -ΣΑΠΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗΣ, Α.Μ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΣΣΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ,  ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΛΩΛΑΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΝΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΛΟΥΚΙΑ ΜΠΙΖΙΟΥΡΑ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΩΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΜΟΡΑΝΤ ΛΑΜΠΙΛ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΠΟ 30/8/12, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. Δ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΈΩΣ 2010 ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ -ΣΑΠΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡ. ΔΗΜ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΤΡΥΦΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ. ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΙΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ,  ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΙΜΠΟΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΤΡΥΦΩΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΛΕΠΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΙΡΛΑΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ,ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΣΙΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΛΕΣΒΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΥΝΙΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΜΙΧΑΗΛ ΖΟΡΠΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΛΟΙΠΑ, ΕΤΟΣ 2013
 
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, Γ.Γ ΑΠΟΚ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΠΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
  • ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Άλλαξε την εμφάνιση του Facebook με αυτό το κόλπο

Μια εφαρμογή για browser Chrome σου επιτρέπει να αλλάξεις την εμφάνιση και να προσθέσεις επιλογές που κανονικά δεν υπάρχουν στο Facebook.
Με το Social Fixer μπορείς να κάνεις μια σειρά από αλλαγές και λειτουργίες που δεν ήταν διαθέσιμες μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για ένα plugin που μπαίνει στον Chrome και επιτρέπει επιπλέον αλλαγές στο Facebook.
Για παράδειγμα μπορείς να φιλτράρεις τα post που βλέπεις ανά λέξη, χρήστη που τα δημοσίευσε αλλά και με πολλές άλλες επιλογές.
Το Social Fixer μπορεί να οργανώσει αυτά που βλέπεις στο Facebook ανά κατηγορία, δηλαδή τις δημοσιεύσεις των παιχνιδιών, των εφαρμογών κλπ.
Μπορείς επίσης να κρύψεις σημεία του Facebook που δεν θέλεις να βλέπεις όπως για παράδειγμα διαφημίσεις ή τα γενέθλια ή ότι άλλο σε ενοχλεί.
Η επιλογή Most Recent κρατάει μόνιμα την επιλογή στα “πιο πρόσφατα” για να είσαι σίγουρος ότι βλέπεις μόνο ότι τελευταίο έχει δημοσιευτεί ενώ υπάρχει η επιλογή να κρύβεται αυτόματα ότι έχεις ήδη δει προκειμένου να μην τα ξαναβλέπεις.
Τέλος το Social Fixer επιτρέπει στους χρήστες να αλλάξουν την εμφάνιση προσθέτοντας νέα μοναδική εμφάνιση.
Το Social Fixer είναι διαθέσιμο τόσο για Chrome όσο και για άλλους browser (Firefox, Safari, Opera κλπ).

πηγή

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι παγίδες του Taxisnet

Η ηλεκτρονική πύλη taxisnet άνοιξε έστω και μετ’ εμποδίων για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
O Φοροτεχνικός Θρασύβουλος Μίαρης δίνει οδηγίες  για το πώς θα υποβληθεί η δήλωση ηλεκτρονικά, πώς θα δηλωθούν τα ακίνητα και πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση του υπόχρεου.

Συνέντευξη στην Σοφία Μύτιλη

1.Πώς θα συμπληρώσω τη δήλωσή μου όταν είμαι φιλοξενούμενος;.....

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ .....

Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι πιστεύουν πως οι γυναίκες που είναι "προκλητικά" ντυμένες "αξίζουν" το βιασμό

 ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως μια γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα "αξίζει" να βιαστεί, αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα μια κυβερνητική έρευνα προκαλώντας την οργή των φεμινιστριών και της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Κυβερνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IPEA), 65,1% των 3.810 προσώπων αμφοτέρων των φύλων που ερωτήθηκαν, σύμφωνησαν με την εξής πρόταση: 
"οι γυναίκες οι οποίες φορούν ρούχα που αφήνουν να φανεί το σώμα τους, αξίζουν το βιασμό".
Προς την ίδια κατεύθυνση, 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως, "αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί".
Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα το γεγονός ότι αποδίδεται στη γυναίκα η ευθύνη για τη σεξουαλική βία που η ίδια υφίσταται.
Η Ρούσεφ έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η μελέτη αποδεικνύει πως "η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει πολύ δρόμο να κάνει" και κάλεσε "την κυβέρνηση και την κοινωνία να εργασθούν μαζί εναντίον της βίας κατά των γυναικών".
Από την πλευρά της, η φεμινίστρια δημοσιογράφος Νανά Κεϊρόζ οργάνωσε μια ηλεκτρονική διαδήλωση στο Facebook καλώντας τις γυναίκες να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στις οποίες να φορούν λίγα ρούχα, με το σύνθημα "Δεν αξίζω να με βιάσουν". Στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, περίπου 20.000 γυναίκες ανέβασαν ταυτόχρονα φωτογραφίες τους στο Ίντερνετ.
"Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι επιτρέπεται να γδύνεσαι στη διάρκεια του καρναβαλιού, αλλά όχι στην πραγματική ζωή", επισημαίνει η δημοσιογράφος υπογραμμίζοντας το παράδοξο της Βραζιλίας, μιας χώρας όπου η λατρεία του αισθησιασμού και του σώματος αντιβαίνει στον κυρίαρχο συντηρητικό καθολικισμό.

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΠΝΟ

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από τη Δευτέρα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε πριν από λίγο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Αφορμή γι' αυτή την απόφαση της ΠΝΟ, στάθηκε η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται και θα ψηφισθεί αύριο στη Βουλή, στην οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.
Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Τετράωρη στάση εργασίας απόψε στους τηλεοπτικούς σταθμούς

 Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 για σήμερα Σάββατο, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Π.Η.Ε.Α) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ).
Η στάση εργασίας κηρύχθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης, οι οποίοι απεργούν για θεσμικά αιτήματα.

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,7%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%,
 η Ελιά 5,5%, 
οι ΑΝΕΛ 4,5%, 
η Χρυσή Αυγή 8,2%, 
η ΔΗΜΑΡ 2,8%, 
το ΚΚΕ 7,8%, 
το Ποτάμι 9,4%, 
άλλο κόμμα 5,3%.
 Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,6%.

ΠΥΛΟΣ - Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου γυναικών και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Πύλου.
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην Πύλο, καθώς νίκησε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου γυναικών και προκρίθηκε στον τελικό του Final-4. 
Οι "ερυθρόλευκες" ήταν καλύτερες από τις αντιπάλους τους, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στα δύο πρώτα σετ, ενώ στο φινάλε του 3ου αντιμετώπισαν δυσκολίες, αλλά με συνεχόμενους πόντους της Κις πήραν τη νίκη.

Έτσι, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Κυριακής (19:30) το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Πανναξιακού και Ηρακλή.

Η καρδιά του βόλεϊ χτυπά στην Πύλο

Απέφυγαν τα μεγάλα λόγια όσον αφορά την… κούπα, δεν έκρυψαν ωστόσο τις φιλοδοξίες τους οι αρχηγοί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανναξιακού και Ηρακλή εν όψει του Final-4 του Κυπέλλου γυναικών στην Πύλο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των προπονητών τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Γιάννης Νικολάκης (προπονητής Ολυμπιακού): "Ξεκινώντας θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές της περιοχής για το ότι αποφάσισαν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Final 4. Σαφέστατα είναι πολύ καλό για το άθλημά μας να βγει εκτός πρωτεύουσας και μεγάλων πόλεων ώστε να διαδοθεί παντού. Μακάρι το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερο ώστε να δουν και άλλοι τα παιχνίδια. Ωστόσο πρέπει να συγχαρώ τη δημόσια τηλεόραση για τη μετάδοση καθώς θα μπει σε κάθε σπίτι η διοργάνωση. Επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 4 του Κυπέλλου.
Στο θεσμό του Κυπέλλου, πολλά εξαρτώνται κι από την κλήρωση. Εμείς βρισκόμαστε σ’ αυτό το Final 4 έχοντας διανύσει μια δύσκολη πορεία και όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε για 4η σερί χρονιά στο Κύπελλο.
Η λογική λέει πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει την ΑΕΚ και τα Βριλήσσια χρίζεται φαβορί. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε εμπειρία και είναι και ένα κλικ πάνω από τις άλλες ομάδες, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο.
Πρέπει όμως να είμαστε σεμνοί και σοβαροί, να δείξουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό γιατί αυτό είναι πρώτο το παιχνίδι κι αυτό έχουμε στο μυαλό μας.
Σε όλα τα Final 4 υπάρχουν εκπλήξεις όμως είμαστε προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να μη διαψευστούμε.
Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια να παιχτεί ποιοτικό βόλεϊ και την Κυριακή η δική μου ομάδα να πάρει το Κύπελλο".
Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός): "Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ανθρώπους της Πύλου για για τη φιλοξενία. Το Final 4 είναι μια γιορτή κι ελπίζω πως όλες οι ομάδες θα προσφέρουμε ωραίο θέαμα και θα παιχτεί όμορφο βόλεϊ. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουμε το 4ο σερί κύπελλο, καθώς είναι πολύ όμορφο να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο μας".
Γιώργος Ρούσης (προπονητής Παναθηναϊκού): "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πύλο και τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία τους. Είχαμε έρθει εδώ πριν από κάποια χρόνια με την Εθνική ομάδα για κάποια φιλικά και είμαι διπλά ευχαριστημένος που επιστρέφω. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να γίνουν καλοί αγώνες και να διαφημιστεί το γυναικείο βόλεϊ. Θα ήθελα το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας προκειμένου να μπορέσει περισσότερος κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, ωστόσο στα υπέρ είναι η προβολή των αγώνων από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που επιστρέφουμε σε ένα Final 4 Κυπέλλου και σε συνδυασμό με την είσοδό μας στα πλέι οφ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία μας τη φετινή σεζόν. Θέλουμε είναι να γίνουν θεαματικοί αγώνες και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και αν το αξίζουμε να πάρουμε το Κύπελλο".
Ζένια Τσίμα (Παναθηναϊκός): "Είμαστε πολύ χαρούμενες που φιλοξενείται εδώ το Final 4. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Στόχος μας να κάνουμε όλες μας αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ούτως ώστε να δει ο κόσμος πόσο ωραίο άθλημα είναι το βόλεϊ. Οι ομάδες που πέρασαν αξίζουν να βρίσκονται εγώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος".
Ζόραν Κόβαζιτς (προπονητής Πανναξιακού): "Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου τους διοργανωτές για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που είναι διαφήμιση του γυναικείου βόλεϊ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και βλέπω όλο αυτό το θαύμα της φύσης μπροστά μου. Όσον αφορά στην ομάδα μου είμαστε ευχαριστημένοι και τυχεροί που φτάσαμε σε αυτό το τουρνουά. Η Νάξος συμμετέχει πρώτη φορά σε Final 4. Είναι μεγάλη στήριξη των ανθρώπων του νησιού και καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολύ καλές συνθήκες δουλειάς στην ομάδα. Ο κόπος αυτός απέδωσε. Εκτός από τα καλά παιχνίδια που παίξαμε στο πρωτάθλημα, είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε στο Κύπελλο. Κάθε νίκη θα είναι μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ για να κάνουμε τους ανθρώπους της Νάξου υπερήφανους".
Ελένη Φάρκωνα (Πανναξιακός): "Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ήθελα να πω στους ανθρώπους της Πύλου ότι ζούνε πραγματικά σε έναν πολύ όμορφο τόπο. Εύχομαι να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση κι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το βόλεϊ. Οι πόλεις της περιφέρειας πάντα στηρίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μέσα λοιπόν στα πλαίσια του fair play εύχομαι να γίνουν όλα όμορφα και καλά παιχνίδια. Αφιερώνω το Final 4 και την πορεία της ομάδας μου στη Νάξο και σε όλους τους Ναξιώτες που μας στηρίζουν".
Βαλεντίν Μίλεφ (προπονητής Ηρακλή): "Για άλλη μια φορά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την επιλογή του μέρους που θα γίνει το Final 4. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες θα προσφέρουν πολύ καλό θέαμα και καλά παιχνίδια. Εδώ μπορεί να μην αγωνίζονται οι 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το θεσμό του Κυπέλλου καθώς δίνει την ευκαιρία και σε άλλες ομάδες να διακριθούν.
Η δική μας ομάδα είχε πολύ δύσκολη εβδομάδα. Υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί βασικών παικτριών σε σχολικούς αγώνες. Οι ερχόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες για το πώς θα αγωνιστούμε, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο πώς να κάνουμε την ομάδα να λειτουργήσει σωστά και να παίξει καλό βόλεϊ".
Εύη Κυριακίδου (Ηρακλής): "Τόσο εγώ, όσο και η Ζένια με την Στέλλα βρισκόμαστε στην Πύλο για δεύτερη φορά αφού έχουμε φιλοξενηθεί με την Εθνική ομάδα κι όπως και τότε έτσι και τώρα ο κόσμος της Πύλου μας είχε δώσει τα πάντα απλόχερα. Νομίζω ότι θα είναι μια όμορφη διοργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να διαφημιστεί η περιοχή, αλλά και το άθλημα μας. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες αλλά στη δική μου ακόμη περισσότερο".

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΗ - Αύξηση κατά 5 ευρώ του τέλους ΑΠΕ


Αύξηση κατά 5 ευρώ του τέλους ΑΠΕ

Κατά 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα αυξηθεί το 2014 το τέλος χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο καταβάλλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος. 
Αυτό είναι το μεσοσταθμικό ποσό που προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού που αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το τέλος του έτους, με βάση τη δέσμευση έναντι της τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε ανακοινώσει υπερδιπλασιασμό του ΕΤΜΕΑΡ για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με ισχύ από την 1η Απριλίου. Για τους οικιακούς καταναλωτές η αύξηση ήταν της τάξης του 114% (από 20,8 σε 44,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα), ενώ για τις αγροτικές χρήσεις 150% (από 7,33 σε 18,36 ευρώ). Τελικά, όμως, η μεσοσταθμική τιμή θα διαμορφωθεί γύρω στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 14,96 ευρώ που είναι σήμερα και 33,68 ευρώ που θα πήγαινε αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο προβλέπουν, για αρκετές κατηγορίες επενδύσεων (π.χ. οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά), μικρότερη μείωση στις εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά, κλπ.) σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση. Η μείωση προβλέπεται ότι θα εξοικονομήσει περί τα 470 εκατ. ευρώ ετησίως στο λογαριασμό χρηματοδότησης των ΑΠΕ. Προβλέπεται επίσης ότι οι επιστροφές εσόδων από τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας προς το λογαριασμό θα γίνουν με κλίμακα και όχι οριζόντια.
Συγκεκριμένα, αυτές κλιμακώνονται από 20 έως 34% των εσόδων του 2013 για τα φωτοβολταϊκά (ανάλογα με την περίοδο σύνδεσης) και 10% για τις λοιπές ΑΠΕ ενώ με το αρχικό κείμενο η επιστροφή ήταν οριζόντια, 35% για όλους. Διατηρείται η εξαίρεση των οικιακών φωτοβολταϊκών από την επιστροφή τζίρου.

Αντίδραση των Τιράνων για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα σε σχέση με το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας.
Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αλβανό κατάδικο, το Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.
«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων"- αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας

Σφίξανε τα ...γάλατα για την Κυβέρνηση - Παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Μ. Χαρακόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε σήμερα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την «υπαναχώρηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο θέμα του γάλακτος», όπως επισημαίνει σε δήλωσή του.
«Ξεκαθαρίζω λοιπόν» συνέχισε ο κ. Χαρακόπουλος, «όπως άλλωστε είπα και στον πρωθυπουργό ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο, η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει εδώ που έφθασαν τα πράγματα να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι εγώ έχω άδικο στο θέμα του γάλακτος» καταλήγει η δήλωση.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Θρίλερ με γνωστή δημοσιογράφο - Ο δικηγόρος σύζυγος υποπτεύεται απαγωγή

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα από την περασμένη Παρασκευή.

Ο σύζυγός της και γνωστός δικηγόρος, Νίκος Μπούρας, το περασμένο Σαββατοκύριακο κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αττικής, πως έχει εξαφανιστεί η γυναίκα του από το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς να δώσει σημεία ζωής.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην εκπομπή ΜΙΛΑ και στην Τατιάνα Στεφανίδου όπου και μίλησε για απαγωγή λέγοντας: 

 «Είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει. Ο πρώτος λόγος που αποφάσισα να μιλήσω δημόσια είναι για να παρακαλέσω οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να μου το πει. Ο δεύτερος λόγος είναι για να παρακαλέσω τους ίδιους τους απαγωγείς να δώσουν ένα σημάδι και να εξηγήσουν κάποια πράγματα... Δεν είχα καμία επικοινωνία με τους απαγωγείς, από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα.
Αλλά ούτε τότε μου έδωσαν να μιλήσω με τη σύζυγό μου. Δεν ξέρω αν είναι καλά. Δεν έχω ίχνος ζωής. Κάνω έκκληση στους απαγωγείς να πάρουν ένα τηλέφωνο και να παρακαλέσω τον κόσμο αν κάποιος έχει δει ή ακούσει κάτι να απευθυνθεί σε μένα ή στις αρχές.
Εκείνη την ημέρα θα έπαιρνε ταξί για να πάει στο λιμάνι του Πειραιά για ένα ρεπορτάζ. Έφυγε με ταξί που πήρε περίπου στις 8 το βράδυ.»

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τον ιστότοπο newsit.gr μέχρι στιγμής δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να δείχνουν περίπτωση απαγωγής με την στενή έννοια του όρου καθώς δεν έχει υπάρξει τηλεφώνημα στο οποίο να ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση της δημοσιογράφου.
Ωστόσο τηλεφώνημα στον σύζυγο της εξαφανισμένης γυναίκας υπήρξε ένα και μοναδικό όπου ο άγνωστος του είπε λακωνικά να προσέξει τι θα κάνει με μια δικαστική διαμάχη που έχει ο δικηγόρος.
Πάντως και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές η τύχη της γυναίκας μέχρι στιγμής αγνοείται και οι έρευνες της Ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο η γνωστή δημοσιογράφος να έφυγε από το σπίτι, χωρίς όμως αυτό το σενάριο να συγκεντρώνει τα περισσότερα ποσοστά.

ΦΩΤΟ - Γιώτα Τριγώνη: Πονάει το... δοντάκι του κυβερνητικού εκπροσώπου!

Πριν λίγους μήνες χώρισε με την αγαπημένη του, Μαντώ Κόλλια. 
Οι καιροί ευδοκίμησαν και ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ερωτευμένος και πάλι.

Όπως διαβάζουμε στα σημερινά «Παραπολιτικά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατηρεί δεσμό με την νεαρή Γιώτα Τριγώνη. Πρόκειται για μία όμορφη οδοντίατρο, με σπουδές στο εξωτερικό και ένα πελατολόγιο που θα ζήλευε κάθε φιλόδοξη συνάδελφός της.

Η σχέση τους μετρά λίγες μόνο εβδομάδες ενώ όσοι την γνωρίζουν καλά, κάνουν λόγο για μία φλογερή γυναίκα που δεν μπορεί να περάσει εύκολα απαρατήρητη. Οι φωτογραφίες της άλλωστε με τους κοιλιακούς να αποκαλύπτονται μέσα από τα στενά μπλουζάκια και οι πόζες με λάγνο βλέμμα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, το αποδεικνύουν με το παραπάνω. 

Να αναφέρουμε μάλιστα, ότι η γοητευτική σύντροφος του κ. Κεδίκογλου, πέρα από την ενασχόλησή της με την οδοντιατρική (ειδικεύεται στην στοματολογία) ασχολείται ενεργά και με τα κοινά ως τομεάρχης Ευρυτανίας (2014) ενώ είναι μέλος σε ένωση κατά των κακοποιημένων γυναικών.

Η Γιώτα Τριγώνη αποτελεί για τον Σίμο τον πιο... γλυκό πονόδοντο!




newpost.gr

93χρονος σκότωσε 82χρονη γιατί ....απέρριψε τον έρωτά του!

Ο πιο ηλικιωμένος κρατούμενος της Γαλλίας, ο 93χρονος Μαρσέλ Γκιγιό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή το 2011 σκότωσε μια γυναίκα λίγο μικρότερή του όταν εκείνη απέρριψε τον έρωτά του.

Ο "Παππούς Μαρσέλ", όπως έχει γίνει γνωστός ο ηλικιωμένος, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Μαρν ότι "κατάφερε θανατηφόρα πλήγματα, εκ προμελέτης, σε βάρος ευάλωτου προσώπου".

Οι ένορκοι ωστόσο εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο συνειδητοποιούσε τι έκανε και για το αν ήθελε πραγματικά να σκοτώσει τη γυναίκα.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Γκιγιό κάθειρξη 18 ετών. "Πήγε στο σπίτι του θύματος και άφησε την οργή του να ξεσπάσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εγκληματική πρόθεσή του", τόνισε επισημαίνοντας ότι ο 93χρονος "δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια, ούτε κάποια συμπάθεια για τη γυναίκα που ο ίδιος την αποκαλούσε φίλη του".

Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 η Νικόλ Ελ Ντιμπ, 82 ετών, βρέθηκε νεκρή σε ένα ρυάκι που διέσχιζε το κτήμα της κοντά στο χωριό Σεν Ζιλ. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα και σημάδια από στραγγαλισμό ενώ κοντά της εντοπίστηκε ένα ρολόι με κηλίδες αίματος που ανήκε στον Γκιγιό. Ο παππούς κλήθηκε για ανάκριση και εξήγησε ότι "ήταν τσιμπημένος" με το θύμα όμως εκείνη τον είχε ταπεινώσει και πήγε στο σπίτι της το βράδυ για να την τιμωρήσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, την οποία παρακολούθησε με δυσκολία λόγω της μειωμένης ακοής του, ο Γκιγιό αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκότωσε την Ελ Ντιμπ υποστηρίζοντας ότι δεν την άγγιξε αλλά ότι εκείνη γλίστρησε σε ένα χαλί και πέφτοντας χτύπησε σε μια ντουλάπα.

"Ήθελα να μάθω γιατί αρνιόταν να με δει (. . .) δεν καταλαβαίνω, περνούσαμε πάντα καλά μαζί. 

Δεν την χτύπησα, ήταν το κορίτσι μου", εξήγησε στην απολογία του.

newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου