15.12.14

O Κουβέλης «απελευθερώνει» τους βουλευτές του: «Ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»


O Κουβέλης «απελευθερώνει» τους βουλευτές του: «Ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θεωρήσω ούτε αποστάτη, ούτε αργυρώνητο», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στους βουλευτές του κόμματός του.
«Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον σταθμό ΒΗΜΑ FM. Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι δεσμευμένοι από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες.
Σε ερώτηση για το αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε τυχόν εκλογές με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε με τη φράση «όλα ανοικτά». Ο κ. Κουβέλης και άλλα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου έχουν καταστήσει σαφές πάντως πως η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτονομία της.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε, την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος. Η παρέμβαση αυτή, πάντως, ερμηνεύεται ως μια κίνηση του κ. Κουβέλη να «απελευθερώσει» τους βουλευτές του και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου