6.12.14

Handelsblatt: «Τελεσίγραφο» από τρόικα στην Ελλάδα

Την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα απειλεί να διακόψει η τρόικα, εάν δεν επέλθει συμφωνία για την αξιολόγηση μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα η τρόικα προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση, δηλαδή θα σταματήσει η ροή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες, το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας.
Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt το Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι' αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα.
Δυσφορία, όμως εκδηλώνεται και στην Αθήνα, απέναντι στους δανειστές, υποστηρίζει η εφημερίδα, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου