11.12.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα» από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια

Με τη συμμετοχή άνω των 150 επαγγελματιών και παραγωγών της Μεσσηνίας, καθώς και με 343  συναντήσεις,  ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης εξαγωγών των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων,  που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.
Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Horizon Blu με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Περισσότεροι από 150 επαγγελματίες και παραγωγοί της Μεσσηνίας παρακολούθησαν τη διημερίδα. Πραγματοποιήθηκαν 21 εισηγήσεις μεταξύ των οποίων από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, από αγοραστές και γνώστες των εξαγωγών, προσφέροντας την εμπειρία τους, πολύτιμη ενημέρωση και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες. 
Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν 343 B2B (business to business) συναντήσεων ανάμεσα σε εξαγωγικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ προχώρησαν και σε κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών.
Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνεχίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής κοινωνίας.

*Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Βασικοί του στόχοι για την επίτευξη του σκοπό του, είναι η διάδοση των Μεσσηνιακών προϊόντων και η αύξηση της αναγνωρισιμότητα τους, η συνεχής βελτίωση της ποιότητας τους καθώς και η υποστήριξη εναλλακτικών και καινοτόμων καλλιεργειών. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται η ενίσχυση της έρευνας σε θέματα γεωπονίας, διατροφής και αγροτικής οικονομίας, η εκπόνηση και υποστήριξη σχετικών προγραμμάτων, καθώς και η προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς.
*Το κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ιδρύθηκε το 1993. Σκοποί του Ιδρύματος είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολούνται συστηματικά με μελέτες επί οικονομικών θεμάτων γενικότερα, και ειδικότερα με τις σχέσεις μεταξύ του Κράτους και της Ελληνικής Βιομηχανίας, η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της οικονομικής επιστήμης και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ του Κράτους και της Βιομηχανίας και η ενίσχυση και επιχορήγηση μελετών, ερευνών, αναλύσεων, προτάσεων, εκδόσεων και προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην εξέλιξη της οικονομικής σκέψης στην Ελλάδα, στη διερεύνηση των οικονομικών της προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων, που να συμβάλλουν στην πρόοδο της εθνικής μας οικονομίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου