24.12.14

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για την εορτή των Χριστουγέννων:

Αγαπητά μου Παιδιά,

Και πάλι η εορτή των Χριστουγέννων μας βρίσκει σε ένα κλίμα δοκιμασίας καί κρίσης.

Όλοι στην καθημερινότητά μας αναζητούμε μέσα και τρόπους γιά τήν επιβίωσή μας, γεγονός το οποίο οδηγεί τους ανθρώπους και τις κοινωνίες σε καταστάσεις κόπωσης και ανάπτυξης πνεύματος ανασφάλειας.

Όμως, η προβολή από την Εκκλησία μας του γεγονότος της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού και της επί γης παρουσίας Του, προσφέρει στον κουρασμένο άνθρωπο το πνεύμα της ελπίδας, όχι ως μία συναισθηματική ή απλή ψυχολογική κατάσταση, αλλά ως μία έμπρακτη, ουσιαστική και καταλυτική έκφραση μιάς πραγματικότητας στην ίδια τη ζωή, αφού ο σαρκωμένος Χριστός προσωποποιεί την πραγματικότητα της ελπίδας στον κόσμο, την προσδοκία των εθνών, τη ζωή και την αλήθεια στον άνθρωπο.

Σ’ αυτήν την απέλπιδα κατάσταση, της απογοήτευσης και της αβεβαιότητας, η Εκκλησία υποδεικνύει και πάλι τη Γέννηση του Χριστού, ο Οποίος ταπεινώθηκε, γενόμενος άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο, δίνοντας το πραγματικό νόημα γιά ζωή, ως συμβίωση, αφού η πραγματική διάσταση και το ουσιαστικό νόημα της ζωής είναι όταν  αυτή μοιράζεται.

Μεταλαμπαδεύοντας ο Χριστός στον κόσμο το πνεύμα της ελπίδας, ως ἐμπιστοσύνη και προσδοκία, υποδεικνύει ότι εκείνο μόνο που μπορεί να αλλάξει «τα του κόσμου πράγματα», είναι η βεβαιότητα της αγάπης, ως θυσία, ως προσφορά, ως ταπείνωση και του σεβασμού προς τον άλλον, ως ανεκτικότητα και αποδοχή, τότε και μόνο τότε η ζωή γίνεται συμβίωση, η απογοήτευση μετατρέπεται σε δημιουργικότητα, και η αβεβαιότητα σε ελπιδοφόρα δύναμη.

Αυτό το μήνυμα μας στέλνει ο Σαρκωμένος και Ενανθρωπήσας Θεός ημών.

Με τις σκέψεις αυτές αγαπητά μου παιδιά σας εύχομαι χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και δημιουργικότητα, για μία ζωή, γεμάτη ελπίδα και κουράγιο.

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2015. 

Με Πατρικές ευχές και ευλογίες

†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου