Λιγότερο από 3 24ωρα απομένουν μέχρι την τελευταία και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, και οι «ζυμώσεις» εντείνονται στα κομματικά επιτελεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε νέο μήνυμά του, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ της κρισιμότητας της ψήφου τους και να παρουσιάσει τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από το -ορατό πλέον- ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Παρέμβαση αναμένεται και από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.
Ωστόσο, το εγχείρημα για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου φαντάζει δύσκολο.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η δεξαμενή των προθύμων βουλευτών «αδειάζει» και μόνο λίγες ψήφοι μπορούν να προστεθούν στις 168 που έλαβε στη δεύτερη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας.
Τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής .
Πέραν των πυρετωδών διεργασιών για την προεδρική εκλογή, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια, καθώς εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι άλλες 12 ψήφοι, για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Στην ψηφοφορία της Δευτέρας, την τρίτη κατά σειρά, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου. Στην πρώτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους και στη δεύτερη 168.
Στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων εντός της ΝΔ διεξάγεται και ένας άκρως ενδιαφέρον διάλογος για όσα έγιναν ή δεν έγιναν ειδικά το 2014. Για πολλά κυβερνητικά στελέχη η επιλογή του «success story» και η σταδιακή αποκαθήλωσή του από τη ΔΕΘ και μετά «ψαλίδισε την προοπτική να υπάρξει στη Βουλή μια πλειοψηφία πέραν των 155 βουλευτών της συγκυβέρνησης», ενώ και οι πολιτικές «φόβου» τόσο έναντι των βουλευτών όσο και των πολιτών «δεν δείχνουν να αποδίδουν».    

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τα ψηφοδέλτια και μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με το Φώτη Κουβέλη, ενώ Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσουν τις προτάσεις για τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του κόμματος.
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και για εκλογές και για το λόγο αυτό έχει συνεδριάσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα η επιτροπή ψηφοδελτίων.
Στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη Δευτέρα θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή και κατά πάσα πιθανότητα το Διαρκές Συνέριο, προκειμένου να ορίσει την εκλογική τακτική του κόμματος,
Στο Ποτάμι όλο το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις επιλογής υποψηφίων για να κλείσουν και οι λίστες στην περιφέρεια, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συνάντηση την Κυριακή με το Σπύρο Λυκούδη για να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού».