4.12.14

Συναγερμός στην κυβέρνηση - Φοβούνται «κόλαση» στο κέντρο της Αθήνας


Συναγερμός στην κυβέρνηση - Φοβούνται «κόλαση» στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρούς φόβους ότι το επόμενο τριήμερο η Αθήνα και άλλες πόλεις θα γίνουν «κόλαση» λόγω επεισοδίων, εκφράζουν στρατηγοί της Αστυνομίας. 
Η Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Α. Νταβούτογλου, η 6η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί καθώς και η ψήφιση του προϋπολογισμού, προκαλούν ανησυχία.
Παράλληλα, η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού με τις εκδηλώσεις συμπαράστασης σ' αυτόν σε συνδυασμό με την παρουσία των Σύρων προσφύγων που κάνουν απεργία πείνας στο Σύνταγμα, έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στην κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλια, ο οποίος τόνισε: «Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία... Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές».
Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο της Αθήνα καθώς έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση την Παρασκευή στις 17.00 έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Επίσης στις 12.00 του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ακόμη την Κυριακή σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στη πλατεία Συντάγματος για τον προϋπολογισμό.
Συναγερμός στην κυβέρνηση - Φοβούνται «κόλαση» στο κέντρο της Αθήνας Τα πρώτα σημάδια δεν είναι καθόλου καλά, αφού και πριν μερικές ημέρες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια όπου κάηκαν αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο. Οπως αποκαλύφθηκε, άγνωστοι είχαν καταλάβει τρία λεωφορεία αλλά με την παρέμβαση της Αστυνομίας σώθηκαν τα δύο.
Το απόγευμα της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το κτίριο της ΓΣΕΕ το υπενθυμίζεται πως πριν μερικά χρόνια είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Εκρυθμη είναι η κατάσταση και στα Πανεπιστήμια, με χαρακτηριστικό το επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του ΤΕΙ Αιγάλεω αλλά και την κατάληψη πανεπιστημιακού κτιρίου στην Πάτρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών άνοιξε τρύπα στον τοίχο και κατέλαβε το κτίριο.
Συναγερμός στην κυβέρνηση - Φοβούνται «κόλαση» στο κέντρο της Αθήνας
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)-συνέχεια Λυκαβηττού-δεξιά Αναγνωστοπούλου-αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-αριστερά Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Δ. Σούτσου-συνέχεια Πανόρμου-αριστερά Χατζηκωνσταντή-αριστερά Λάμψα-δεξιά Φλώρου-δεξιά Μεταξά-Πλατεία Δάφνης-δεξιά Χλόης-αριστερά Υακίνθων-δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ-έναντι Βεάκη-συνέχεια Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων-αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-αριστερά Κρατερού-δεξιά Αλκαίου-δεξιά Ούλωφ Πάλμε-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα-Αρχιμήδους-δεξιά Μάρκου Μουσούρου-αριστερά Αρδηττού-συνέχεια Καλλιρρόης-δεξιά Δράκου-αριστερά Μουσών-συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου-Στησικλέους-δεξιά Ακάμαντος-αριστερά Αποστόλου Παύλου-δεξιά Ερμού-αριστερά Αθηνάς-δεξιά Βορρέου-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων μεταξύ των προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη του Αερολιμένα Αθηνών.

Mε εντολή αστυνομίας αύριο στις 13:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Eυαγγελισμός, Mεγ. Mουσικής και Kατεχάκη του Mετρό ενώ θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου