25.12.14

Έφυγε ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Σεραφείμ Φυντανίδης ο ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας

Πέθανε στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων από καρδιολογικά προβλήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.
Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Ευρωκλινική και εν συνεχεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, επανέκαμψε, ωστόσο σήμερα το βράδυ παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά και ήταν συνοδοιπόροι στη γιγάντωση της ιστορικής εφημερίδας.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937.
Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).
Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968.
Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη.
Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της  Ελευθεροτυπίας.
 Ο εφημεριδάνθρωπος της ΕλευθεροτυπίαςH τελευταία του εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «31 Αξέχαστα Χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ε», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 12 Νοεμβρίου 2014.Ο Σεραφείμ Φυντανίδης δεν περιορίστηκε στο κλείσιμο ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου κύκλου, αλλά περιέγραφε, ανακαλώντας πρόσωπα και γεγονότα, μια ζωή προσηλωμένη στη δημοσιογραφία και ταυτοχρόνως, μια ιστορία μοναδική στα χρονικά του ελληνικού Τύπου.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γράφει ότι «κοινώνησα τη δημοσιογραφία από τα δεκαεννιά μου χρόνια», όταν, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, τον δέχθηκαν στο «Εθνος», απ” όπου και ξεκίνησε το επάγγελμά του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου