12.12.14

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ - Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών


Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας τη ''θεωρία'' ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς». «Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη εξέλιξη» την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως πως η πτώση «δρομολογήθηκε» από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις της κυβέρνησης πως η συμπεριφορά της Κουμουνδούρου έχει υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας έναντι της τρόικα, ο κ. Λαφαζάνης αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να «ενδυναμώνουν» τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, «εφόσον όμως θέλει να διαπραγματευτεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου