17.12.14

Ολι Ρεν: Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ


Ολι Ρεν: Ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ 
«Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια».
Την απάντηση αυτή, που θα συζητηθεί κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Ολι Ρεν στον ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη. Ο πρώην επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων και νυν ευρωβουλευτής είχε ερωτηθεί από τον κ. Παπαδημούλη «αν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη και του ζητεί να σχολιάσει αυτή την εκστρατεία φόβου, όπως την χαρακτηρίζει».
Η απάντηση ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μεγάλο κομμάτι του κόμματος που θεωρεί ότι το ευρώ δεν είναι ταμπού. Ενώ δεν συνάδει και με την επιθετική συμπεριφορά των τελευταίων ημερών από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ο οποίος μιλά για «νταούλια που θα χορεύουν οι αγορές» και για σκίσιμο των μνημονίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου