25.12.14

Περίπου 800 άτομα στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης του δήμου Αθηναίων

Το καθιερωμένο εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για απόρους και αστέγους «έστρωσε» ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, που έφαγαν την παραδοσιακή γαλοπούλα συνοδεία σαλάτας, αναψυκτικών και γλυκών. Επίσης, σακούλες με τρόφιμα δόθηκαν σε άλλα 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο γεύμα.
«Φέτος αντιληφθήκαμε τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε και γι' αυτό διευρύναμε το καθιερωμένο τραπέζι για περισσότερα άτομα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, Ελένη Κατσούλη.
Σχετικά με την ανθρωπογεωγραφία των συσσιτίων, επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση της προσέλευσης μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων είναι Έλληνες.
Στους συνδαιτυμόνες στο σημερινό τραπέζι ήταν και η 62χρονη, Φωτεινή Κιζούλη. Με μηδενικό εισόδημα τα τελευταία χρόνια, η κυρία Φωτεινή συμμετείχε στο εορταστικό γεύμα του δήμου γιατί είχε ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. «Πολλοί έρχονται με πεσμένο ηθικό γιατί αισθάνονται αποτυχημένοι. Ωστόσο, τους λέω ότι δεν πρέπει να αισθάνονται έτσι, γιατί φταίνε άλλοι που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση» είπε.
Η ίδια, όπως και άλλοι συμμετέχοντες εξέφρασαν πάντως τη δυσαρέσκειά τους γιατί βρήκαν τη διοργάνωση πιο «φτωχή» από τις προηγούμενες χρονιές. «Έρχομαι αρκετά χρόνια στο χριστουγεννιάτικο γεύμα του δήμου. Φέτος δεν υπήρχε μουσική, δεν ήρθαν επίσημοι και δεν μας δόθηκαν δώρα. Έχει γίνει περικοπή στις παροχές των συσσιτίων» συμπλήρωσε ο κ. Ηρακλής.
Στις 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο συσσίτιο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), που και αυτό θα έχει εορταστικό χαρακτήρα.

Εορταστικό γεύμα θα οργανώσει ο δήμος Αθηναίων και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, και πάλι στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου