26.12.14

14χρονη δηλητηρίασε τον 35χρονο σύζυγό της επειδή την ανάγκασαν να τον παντρευτεί !

Ότι δηλητηρίασε τον 35χρονο σύζυγό της με ποντικοφάρμακο ομολόγησε η 14χρονη Νιγηριανή Ουασίλα Τάσιου, «υπογράφοντας» με το αποτύπωμά της, μια ομολογία την οποία δεν μπορούσε να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γράμματα. 
Από την άλλη ένας ερευνητής αποκάλυψε στο δικαστήριο πως μετέφρασε στην ανήλικη το χαρτί της ομολογίας της.
Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ζητούν την θανατική ποινή της 14χρονης. Ένα τελικά την κρίνουν ένοχη, θα είναι το πρώτο παιδί στη Νιγηρία που εκτελείται τα τελευταία 18 χρόνια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η έφηβη ομολόγησε ότι δηλητηρίασε τον Σάνι και τους καλεσμένους του σε μια γιορτή για τον γάμο της στο χωριό Ουνγκούαρ Γιανσόρο, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας. "Το έκανε επειδή οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν άνδρα που δεν αγαπούσε", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η συνήγορός της, Χουσάινα Αλίγιου, υποστηρίζει ότι η ομολογία είναι άκυρη επειδή η αστυνομία ανέκρινε την Ουασίλα χωρίς την παρουσία δικηγόρου ή του κηδεμόνα της. Η δικηγόρος είχε ζητήσει να δικαστεί η 14χρονη από δικαστήριο ανηλίκων, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου