19.11.14

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ! Στο «κάδρο» ξένου επενδυτή το Costa Navarino

Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν ισχυρό όνομα της διεθνούς Αγοράς να «ερωτοτροπεί» με το «διαμάντι» του ελληνικού Τουρισμού

Το πολιτικά ασταθές κλίμα αλλά και οι «παλινδρομήσεις» που τους τελευταίους μήνες χαρακτηρίζουν την ελληνική Οικονομία, φαίνεται πως δεν πτοούν το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο, που τώρα επιστρέφει δυναμικά για επιλεγμένες τοποθετήσεις σε σχήματα που τουλάχιστον στο ταμπλό πρωταγωνιστούν.

Μετά το στόρι των Ρώσων «μονομάχων» που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε παραδείσιες νησίδες του Ιονίου και του Αιγαίου, αλλά και σε μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής, όπου μετά το 2010 πάμπολλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βγήκαν στο «σφυρί» σε τιμή πτωτική τουλάχιστον κατά 30%, ήρθε η σειρά της Νότιας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Πελοποννήσου.

Σήμερα μπορεί μεν το ενδιαφέρον των ξένων να παραμένει αμείωτο όσον αφορά τις βίλες και τις εξοχικές κατοικίες, ωστόσο τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι εδαφικές τους εκτάσεις αποτελούν αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως επενδυτικά «φιλέτα». Ακόμη και οι εκάστοτε φορολογικές διατάξεις (π.χ. φόρος υπεραξίας κ.λπ.) ή η γραφειοκρατία και ο «σκεπτικισμός» της επίσημης ελληνικής Πολιτείας δεν κατάφεραν να αποθαρρύνουν το ενδιαφέρον, καθώς οι προοπτικές για άμεσες αποσβέσεις και υψηλή κερδοφορία προδιαγράφονται... σκανδαλιστικά ενθαρρυντικές.

Στο «κάδρο» το Costa Navarino

Ήδη ακούγεται το όνομα ισχυρού ξένου επενδυτή με δυναμικό και ασφαλές background, ο οποίος σκοπεύει να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της χώρας μας.

Ο λόγος για το συγκρότημα του Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η έκταση στην Μεσσηνία του οποίου, σύμφωνα με φήμες, έχει εδώ και καιρό «μπει στο μάτι» του ξένου επενδυτή, με prospect την ανάπτυξη νέων τουριστικών μονάδων.

To Costa Navarino αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για επένδυση στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα σε έναν υποσχόμενο και δυναμικό κλάδο όπως ο Τουρισμός.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου