20.11.14

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Δείτε πόσο κόστισε αυτό το γλυπτό σε δήμο

Πηγαίνετε στην Ανω Γλυφάδα να δείτε την πλατεία στη συμβολή των οδών Κ. Αθανάτου, Σπερχειάδος και Κυνουρίας. 
Η «γλυπτική» διαμόρφωσή της έγινε με απευθείας ανάθεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Κ. Κοκκόρης) τον Ιούνιο του 2014 και κοστολογήθηκε 15.000 ευρώ. 
Εφτασε σε γνώση μου από τη φρίκη των περιοίκων, που έκπληκτοι είδαν ένα ανοσιούργημα να βαφτίζεται «πίδακας» και να γίνεται πλέον υποχρεωτικό και καθημερινό θέαμα.
Τα παραπάνω αναφέρει η "Καθημερινή" σε σημερινό της ρεπορτάζ.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τη σπουδή του πρώην δημάρχου να κάνει απευθείας ανάθεση λίγο πριν από τις εκλογές; Να θαυμάσει κανείς το αισθητικό και τεχνικό αποτέλεσμα που ξεπερνάει κάθε φαντασία και αποτελεί προσβολή για τους δημότες; Να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το «μικρό περιστατικό» των ολίγων χιλιάδων συνέβη το 2014, χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα; Υπάρχουν όλα στη «Διαύγεια», συνεχίζει η εφημερίδα.
Ο νέος δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ενημέρωσε ότι το έργο δεν έχει πληρωθεί διότι δεν το παραλαμβάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες καθώς δεν είχαν καν ενημερωθεί. Toυλάχιστον τα 15.000 ευρώ δεν θα πληρωθούν. Πρέπει, όμως, να βγει μια ελάχιστη αποζημίωση, πριν το έργο κατεδαφιστεί όπως με ανυπομονησία περιμένουν οι περίοικοι. 
Είναι εξωφρενικό ότι τέτοια κρούσματα (αναρίθμητα προφανώς σε όλη την Ελλάδα) συμβαίνουν ακόμη και σήμερα μέσα από μηχανισμούς που βρίσκουν τον τρόπο να επιβιώνουν.
Αν μείνει κανείς και στο αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πλατείας, θα χάσει τα λόγια του. Κυρίως αν σκεφτεί και τον λογαριασμό των 15.000 ευρώ. 
Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου με διαβεβαίωσε ότι το «έργο» θα γκρεμιστεί και η πλατεία θα λάβει άλλη διαμόρφωση. Εως τότε, ας κάνουν υπομονή οι περίοικοι. 
Το χειρότερο δεν είναι ότι βλέπουν ένα απερίγραπτο θέαμα. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το αποτρόπαιο συνονθύλευμα συμβολίζει την Ελλάδα που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Καθημερινή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου