23.11.14

Στο «πάνθεον» των σκόρερ ο Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ στην Ισπανία. 
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μόλις στα 27 του χρόνια και διάγοντας την 10η χρονιά του στο «Καμπ Νου», πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος. Με τα τρία γκολ που πέτυχε στην επιβλητική νίκη της Μπάρτσα με 5-1 επί της Σεβίλης, ο Μέσι έφτασε στον «μαγικό» αριθμό των 253 τερμάτων «εκθρονίζοντας» τον Τέλμο Θάρα.

Ο Θάρα, που έφυγε από τη ζωή το 2006, έλαμψε με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατείχε την κορυφή του σχετικού πίνακα με 251 τέρματα και το σχετικό ρεκόρ, τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θρυλικός σκόρερ, Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Τέλμο Θάρα σημείωσε 251 τέρματα σε 277 αγώνες σε διάστημα 15 χρόνων στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στις δεκαετίες του 40' και του 50'.

Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Ισπανία κατά της Αλμπαθέτε την Πρωτομαγιά του 2005 κι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του πρωταθλήματος σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών. Το σχετικό ρεκόρ καταρρίφθηκε στη συνέχεια από τον Μπόγιαν Κρκιτς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου