1.11.14

Προς απεμπλοκή ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο έχει σταλεί προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την διατύπωση της σύμφωνης γνώμης ως προς το θέμα των κρατικών ενισχύσεων

Τον Νοέμβριο του 2014 υπολογίζει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να καταθέσει στη Βουλή προς έγκριση το σχέδιο της Συμφωνίας Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης για τον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη».

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας της ΝΔ, κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, «το σχέδιο της συμφωνίας τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρα - Σπάρτη υπολογίζεται ότι θα έρθει στην Βουλή προς έγκριση τον Νοέμβριο του 2014».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο έχει σταλεί προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την διατύπωση της σύμφωνης γνώμης ως προς το θέμα των κρατικών ενισχύσεων.

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης, η παράδοση του αυτοκινητόδρομου «Λεύκτρο - Σπάρτη» προβλέπεται στις 3 Μαρτίου 2015», αναφέρεται στην απάντηση, η οποία φέρει ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, πρόκειται για χρονοδιάγραμμα απολύτως εφικτό, καθώς το έργο έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό του, με την πρόοδο στην κατασκευή του φυσικού αντικειμένου να προσεγγίζει το 94%.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία επετηρίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Κομισιόν αποφάσισε στις 27 Οκτωβρίου 2014 να μην θέσει αντιρρήσεις σε σχέση με πιθανές κρατικές ενισχύσεις στην υπόθεση του «Μορέα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου