15.11.14

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΙΣΗ Ο ΜΠΕΖΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ- ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ
 ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

Μετά την προμήθεια του νέου εξοπλισμού μηχανογράφησης προϋπολογισμού 245.000€ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και την προμήθεια και εγκατάσταση του σύγχρονου ξενοδοχειακού εξοπλισμού (μαγειρεία-πλυντήριαα)  προϋπολογισμού 545.000€ ένα μεγάλο, πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο παίρνει σειρά υλοποίησης από τη προσεχή Δευτέρα.
Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως συνολικού προϋπολογισμού 560.000€ που καταστούν το  Νοσηλευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας αυτοδύναμο και απαλλαγμένο πια οριστικά από το δυσβάστακτο οικονομικά βάρος που σε ετήσια βάση προσεγγίζει το ποσό των 400.000€.
Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι το 1ο Νοσηλευτικό Ίδρυμα στη χώρα που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αποκτώντας  δικό του πια εξοπλισμό για την παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως.
Ταυτόχρονα  μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα παραδίδεται από το Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη η πράξη ένταξης και η προέγκριση  δημοπράτησης του μεγάλου έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης προϋπολογισμού 2.200.000€ ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει το έργο.
Η δημιουργική πορεία των ανθρώπων του Νοσοκομείου Καλαμάτας μας επιφυλάσσει με το νέο χρόνο και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις αφού καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται επιφέροντας μεγάλες οικονομίες. Ειδικότερα στο 1ο εξάμηνο του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί 5 ακόμη έργα –παράδειγμα προς μίμηση- για πολλούς.
Αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού-γεωθερμικό πεδίο-ολοκληρωμένη ενεργειακή διαχείριση φωτισμού-επιδεικτική αυτόνομη εγκατάσταση φωτισμού εξωτερικού χώρου με χρήση ΑΠΕ-πρότυπη χρήση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου