7.11.14

Στο αρχείο η δικογραφία περί χρηματισμών ενόψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί με 180 ψήφους εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα.
Με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος που διενέργησε την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά για τους 180» έβαλε στο αρχείο την δικογραφία, που σχηματίστηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί χρηματισμού βουλευτών.
Ο εισαγγελέας, έπειτα από τη μελέτη των στοιχείων και τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε για την υπόθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετείται απαγγελία κατηγορίας για τέλεση ή και απόπειρα τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως κανένας εκ των μαρτύρων που κλήθηκαν σε κατάθεση δεν έδωσε στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τέλεση αξιόποινης πράξης.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τους αρχηγούς των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Παπά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Κλήθηκε επίσης και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καθώς, σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο τού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγιναν από καλεσμένους του ζευγαριού συζητήσεις περί «κουμπαρά» για βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου