29.11.14

Ο ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Γράφει: Ο Αντώνης .Α .Αντωνόπουλος
               REAL FM-pamesports.gr

Ένας Αρκάς και ένας Αγρινιώτης ,μετανάστες ασχολούμενοι με τα πετρέλαια εμφανίστηκαν από το …πουθενά που λέει ο λόγος και πήραν στα χέρια του την Ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. 
Μιας ομάδας που ιδρύθηκε το 1931 αλλά πορευόταν στη σκιά του Παναρκαδικού. Από το 2004 που έπαιζε στην Δ΄ Εθνική το 2007 την… βρήκε στη «Σούπερ-λίγκ» Με το… καλημέρα κερδίζει στη Τρίπολη Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!!!Την περίοδο 2012-13 βγαίνει για δεύτερη φορά στο Europa Leage και παίζει στο τελικό του Κυπέλου Ελλάδος για να χάσει στη παράταση από τον Ολυμπιακό. 
Την περίοδο που διανύουμε ο Αστέρας Τρίπολης εντυπωσιάζει διπλά. Γράφει πραγματικά Ευρωπαϊκή Ιστορία με επιτυχίες και καλό ποδόσφαιρο έχοντας στο πάγκο του τον «Άγνωστο» Στάϊκο Βεργέτη. 
Περνάει… αέρα την Φινλανδική Ροβανίεμι, την Γερμανική Μάιντς, την Ισραηλινή Μακάμπι Τελ-Αβίβ.Ο Αστέρα Τρίπολης στο 3ο Όμιλο του Europa Leage. 
Απέναντι στη Τότεναμ, την Μπεσίκτας και την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Και εκεί που λες τι τύχη να έχει τώρα ο Αστερας απέναντι τους ,και όμως η ομάδα της Τρίπολης στάθηκε επάξια εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ισοπαλία με την Μπεσίκτας στη Τουρκία (1-10 και (2-20 στη Τρίπολη. 
Νίκη (2-0) επί της Παρτιζάν στην Αρκαδία και ηττες από τους Αγγλους. Και αν ήταν δίκαιη η ήττα στο Λονδίνο(5-1)για το επίπεδο της Τότεναμ, αυτή της Τρίπολης (1-2)ηταν …δώρο της τύχης στους Εγγλέζους. 
Ο Αστέρας θα πάει στο Βελιγράδι για να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζαν ,για την αξιοπρέπεια και την τιμή του, επιβεβαιώνοντας και χωρίς άγχος πλέον την υψηλή ποιότητα του ως ομάδα. Από εκεί και πέρα η προίκα του Αστέρα Τρίπολης από αυτό το ομολογουμένως εντυπωσιακό οδοιπορικό είναι πολύ μεγάλη και σημαντική .
Εννοείτε σε όλα τα επίπεδα. Από τον τρόπο που οργανώνεται και λειτουργεί μια ομάδα σε ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. 
Φάνηκε ότι γίνεται δουλειά ουσίας που θα αναγκάσει τον Μπάκο και τον Καϊμενάκη να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη. 
Ο Αστέρας έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση από την φετινή. 
Μπορεί να προχωρήσει και να γράψει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία. 
Στη προίκα του Αστέρα εντάσσεται και ο προπονητής Στάϊκος Βεργέτης. Ένας εντυπωσιακά σεμνός άνθρωπος, που εργάζεται πολύ και μιλάει λίγο. Τον εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Αστέρα και τους δικαίωσε απόλυτα .Διαχειρίστηκε την ομάδα του υποδειγματικά στο δύσκολο ευρωπαϊκό της  ταξίδι, διατηρώντας σε γενικές γραμμές και την δυναμική της στους εσωτερικούς στόχους και τις υποχρεώσεις της. 
Ο νεαρός προπονητής που πραγματικά σε κερδίζει με την συμπεριφορά  του που προφανώς πέρα από τις γνώσεις του είναι και όπλο του απέναντι στην διαχείριση των παικτών του .Πραγματική ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός δε να ανανεώνεις το ρόστερ σου τόσο με Λατίνους ,όσο και Έλληνες και να σου βγαίνουν δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Οφείλεται σε τρεις μάνατζερ, ένα Αργεντίνο, ένα Ισπανό και έναν έλληνα. Κρούζο Ογιέρο, Ντομίγκος Σεβιγιάνο και Ηλίας Ματθαίος. 
Μέσα στο γήπεδο φαίνεται ότι αξίζουν τα λεφτά τους .
Από εκεί και πέρα οι Ποδοσφαιρόφιλοι της Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Αστέρα. 
Οι ευρωπαϊκές πορείες και επιτυχίες ,δημιουργούν οπαδούς και αυτή η παράμετρος είναι μέρος της προίκας. 
Η λακωνική αναφορά του Στάίκου Βεργέτη για την φετινή πορεία της ομάδας του λέει αρκετά «Η ομάδα μου κέρδισε το σεβασμό στην Ευρώπη…»
Και πώς να αμφισβητήσεις τον Βεργέτη ,όταν έρχεται ο Ροκάς, δικηγόρος και παικταράς στα χρόνια του προπονητής της Μπεσίκτας ,Κροάτης Σλάβεν Μπίλιτς και πλέκει τόσο το εγκώμιο του Αστέρα ,όσο και του Βεργέτη;
Δεν έχουμε παρά να χαρούμε, να υποστηρίξουμε και να υποκλιθούμε στο Λαμπερό ,Αξιοπρεπή και Ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ανθρώπους όπως τα αφεντικά του Αστέρα, του Παναιτωλικού ,της Καλλονής ,που βάζουν χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο. 
Να αλλάζαμε και νοοτροπία σε κάποια πράγματα όλοι μας ,και τι δεν θα κάναμε. Μόνο έτσι θα φύγει η σαπίλα και η μιζέρια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου