29.11.14

ΠΡΟΣΟΧΗ - Απατεώνες βγάζουν λεφτά από τις μικρές αγγελίες


Απατεώνες βγάζουν λεφτά από τις μικρές αγγελίες

Παρακολουθούν καθημερινά, ως φαίνεται, τις ηλεκτρονικές μικρές αγγελίες οι επιτήδειοι.

Ένας 28χρονος άνδρας που εντόπισε στο διαδίκτυο την αγγελία που είχε αναρτήσει ένας 42χρονος από την Έδεσσα αναζητώντας πληροφορίες για το ποδήλατό του που είχε χαθεί, του τηλεφώνησε και του πήρε χρήματα.
Συγκεκριμένα, ο απατεώνας προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας και έπεισε τον κάτοχο του ποδηλάτου -που το αναζητούσε απεγνωσμένα- να του καταβάλει 550 ευρώ για τη μεταφορά του ποδηλάτου. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε αλλά δεν παρέλαβε ποτέ το ποδήλατο, που προφανώς δεν είχε ποτέ στην κατοχή του ο νεαρός.
Ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου, που είχε βάλει και την αγγελία, κατέθεσε μήνυση στην Ασφάλεια που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 28χρονου και την υπέβαλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Σε άλλη περίπτωση, η αγγελία που είχε βάλει σε ηλεκτρονική σελίδα πωλήσεων ένας 45χρονος δήθεν αντιπρόσωπος εταιρςίας κινητής τηλεφωνίας, έλεγε ότι διέθετε στη συμφέρουσα τιμή των 250 ευρώ ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας.
Το δόλωμα τσίμπησε ένας 36χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης, ο οποίος πλήρωσε τα χρήματα που ζητούσε ο πωλητής, αλλά όταν παρέλαβε το κινητό διαπίστωσε ότι ήταν... προϊόν απομίμησης!
Μετέπειτα, υπέβαλε μήνυση στην Ασφάλεια Γιαννιτσών και σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου