21.11.14

Πρώτος μισθός στα 684 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο


Πρώτος μισθός στα 684 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας για την εφαρμογή από 1/1/2015 μειωμένων μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το «Εθνος» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμο να νομοθετήσει άμεσα για τους νέους εισαγωγικούς μισθούς και με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο μισθός του νεοεισερχόμενου υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διαμορφώνεται στα 684 από 780 ευρώ (-96), του υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα 752 από 858 (-106), ενώ στους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) από 1.037 σε 889 ευρώ (-148) και στους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) από 1.092 σε 957 ευρώ (-135).
Οι περικοπές στους μισθούς αποτελούσε αίτημα της τρόικας ώστε να μην υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των εργαζόμενων. Το μέτρο αφορά του νεοπροσλαμβανόμενους και για το 2015 οι νέες προσλήψεις θα είναι μόνο πτυχιούχοι και κυρίως εκπαιδευτικοί και νοσηλευτές.
Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με μισθούς ιδιωτικού τομέα για τη δοκιμαστική περίοδο των 2 ετών και κατόπιν αν κριθούν ικανοί να μονιμοποιηθούν θα εντάσσονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το Εθνος, δεν θα επηρεαστούν οι αμοιβές των υπολοίπων εργαζόμενων στο Δημόσιο, ούτε οι βαθμοί και τα μισθολογικά κλιμάκια από τις μειώσεις των εισαγωγικών μισθών καθώς θα δημιουργηθεί ένας νέος βαθμός (Ζ) για τους νεοεισερχόμενους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου