7.11.14

Αυτή τη γιαγιά σκότωσαν τα εγγόνια της για 150 ευρώ και μετά έπαιζαν... μπιρίμπα!

Αυτή τη γιαγιά σκότωσαν τα εγγόνια της για 150 ευρώ και μετά έπαιζαν... μπιρίμπα!
Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας της 69χρονης γιαγιάς στη Ρόδο από τα ίδια της τα εγγόνια για μια τηλεόραση που πούλησαν 150 ευρώ.
Τα στοιχεία και φωτογραφίες δίνει η dimokratiki.gr. 
Στον εγγονό ασκήθηκε επιπλέον, ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία γιατί μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε ένα περίστροφο κρότου
αλλά και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος διότι ήταν εκείνος που πώλησε την τηλεόραση. Σε δύο κατοίκους της Ρόδου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σήμερα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος...
Το σπίτι της άτυχης 69χρονης χήρας, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενός άνδρα που μένει στη Φινλανδία και μιας γυναίκας, τροφίμου των φυλακών της Θήβας, μετά από παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί για υπόθεση ναρκωτικών και κλοπών.
Η εγγονή του θύματος, ηλικίας 29 ετών, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, ήταν υπό την επίβλεψη και την φροντίδα της άτυχης γιαγιάς.
Φέρεται να ήταν συγκεκριμένα εκείνη, που συνέδραμε με την μικρή της σύνταξη στα έξοδα της διαβίωσης της και το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την κατάθεση του αδελφού και συγκατηγορούμενου της, ηλικίας 26 ετών, είχε προστριβές μαζί της γιατί της ζητούσε οικονομική βοήθεια την οποία αδυνατούσε να της δώσει.
Η προανάκριση για την υπόθεση ήταν επεισοδιακή. Τα δύο αδέλφια δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη.
Η εγγονή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και την αφαίρεση της τηλεόρασης, αρνείται ότι γνώριζε ότι ο αδελφός της είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στην γιαγιά της.
Ο εγγονός από την άλλη, αφού αρχικώς είχε αναλάβει προανακρινόμενος, προφορικά, την ευθύνη, στην πορεία και συγκεκριμένα χθες το πρωί, αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις, αποφάσισε, όπως ο ίδιος είπε, να αποκαλύψει, καταθέτοντας ότι η αδελφή του τέλεσε το έγκλημα, περιορίζοντας τον δικό του ρόλο στην πώληση της τηλεόρασης, από το διαμέρισμα της γιαγιάς του, σε φίλο του. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αδελφή του τον είχε ενημερώσει ότι η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη και ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα.
Ο ισχυρισμός του αυτός αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί στην πορεία από τις εξετάσεις σε αποτυπώματα και γενετικό υλικό που συγκέντρωσε η σήμανση και που θα αποστείλει αρμοδίως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο εγγονός, που προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είπε προανακρινόμενος ότι το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2014 είχε πάει στο σπίτι της αδελφής του, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την κατοικία της γιαγιάς τους.
Εκεί, όπως κατέθεσε, βρήκε την αδερφή του ταραγμένη και ότι του εκμυστηρεύθηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε πάει στο σπίτι της γιαγιάς τους για να της κλέψει μικροποσό από το πορτοφόλι της και όταν παραβίασε το παράθυρο για να μπει στο σπίτι, την αντιλήφθηκε και για να την αποφύγει την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το πρόσωπο στο κάγκελο του κρεβατιού.
Πήρε 100 ευρώ και την τηλεόραση, την οποία εν συνεχεία του παρέδωσε για να την πουλήσει
Ο 26χρονος υποστηρίζει ότι πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι της αδελφής του πριν την 21.00 ώρα το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2014 και ότι αφού ενημερώθηκε από την αδελφή του ότι η γιαγιά τους είχε λιποθυμήσει από την πτώση, πήρε εν συνεχεία την τηλεόραση που είχε κρύψει η ίδια κάτω από μια λαμαρίνα σε διπλανό χωράφι με μανταρίνια και αμπέλια και τηλεφώνησε σε έναν φίλο του για να την πουλήσει.
Ισχυρίζεται ότι επέστρεψε στο σπίτι της αδελφής του με την σύντροφο του το ίδιο βράδυ και ότι κάθισε μαζί της μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και πως... έπαιζαν στο διάστημα αυτό μπιρίμπα!
Εφυγε, όπως κατέθεσε και πήγε σε μια λέσχη, όπου εργάζεται και εν συνεχεία επέστρεψε με το μηχανάκι της αδελφής του στο σπίτι της μαζί με τη σύντροφο του και πέρασαν ακόμη λίγη ώρα μαζί, έφαγαν γλυκά και συζητούσαν!
Το πρωί, όπως λέει, ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι η γιαγιά του ήταν νεκρή και επιχείρησε αρχικά να πάρει το έγκλημα πάνω του.
Οι αστυνομικοί πιθανολόγησαν ότι μετά από χτύπημα στο κέντρο του προσώπου, η 69χρονη σφάδαζε από τους πόνους και ο δράστης χρησιμοποίησε το μαξιλάρι για να την αποτελειώσει, κόβοντάς της την αναπνοή.
Από την έρευνα του ιατροδικαστή προέκυψε όμως ότι το μαξιλάρι χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσει η ροή του αίματος στο πάτωμα!
Η 29χρονη από την άλλη αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στη δολοφονία της γιαγιάς της, αρνούμενη μάλιστα ότι γνώριζε οτιδήποτε για το έγκλημα ακόμη και για την αφαίρεση της τηλεόρασης.
Το πρωί της 5ης Νοεμβρίου 2014 οι αστυνομικοί πήγαν ξανά στο σπίτι της 29χρονης και κατάσχεσαν ένα παντελόνι και μια γόβα, ενώ στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκε ένα περίστροφο.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου