1.10.14

O Γ. Παπανδρέου υποψήφιος στην Αττική αντί της Αχαΐας

Οταν ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε από το Ζάππειο ότι «πρέπει να είμαστε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν», όχι μόνο υπαινισσόταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ψηφίσει στις ευρωεκλογές το σχήμα της «Ελιάς», αλλά και τον προειδοποιούσε πως, εάν δεν βάλει πλάτη στις εθνικές εκλογές, θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο έχουν δρομολογηθεί σοβαρές εξελίξεις, που ανατρέπουν την εντύπωση ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται στα μαχαίρια, κι ας σφάζονται για χάρη τους οι «φανατικοί» οπαδοί τους.
Οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου ήρθαν σε συνεννόηση προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να αλλάξει εκλογική περιφέρεια στις επόμενες εθνικές εκλογές και από την Αχαΐα να μεταπηδήσει στο Υπόλοιπο Αττικής, όπου ήταν υποψήφιος και το 2009.
Αρχικώς, η συζήτηση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο έγινε για την εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, αλλά εκεί θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με τις αντιδράσεις, δεδομένου ότι κατέρχονται ως υποψήφιοι οι «δελφίνοι» του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος, ενώ ετοιμάζεται και η Φ. Γεννηματά. 
Με βάση τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις, το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα δεν πρόκειται να εκλέξει βουλευτή στις επόμενες εθνικές εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου «καίγεται» να μεταπηδήσει σε πιο ασφαλή περιοχή.
Το θέμα είναι πως στο Υπόλοιπο Αττικής το ΠΑΣΟΚ με τη χειρότερη εκλογική απόδοση θα βγάλει μία έδρα, την οποία θα καταλάβει ο Γ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός. Αν αναρωτιέστε γιατί τα τελευταία 24ωρα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει αρχίσει και... την πέφτει στον Ευ. Βενιζέλο, η απάντηση είναι πως έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου