23.10.14

Costa Navarino - «Να μην προκαλέσουμε, μωρέ»....

Η μεγάλη παρουσίαση του Passat στο παγκόσμιο δίκτυο της VW.
 
Εως και τις 4 Δεκεμβρίου, σχεδόν 25.000 στελέχη, επιχειρηματίες κ.λπ. θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino». Πάνω από 250 αυτοκίνητα βρίσκονται εκεί για το ανάλογο test drive, το οποίο περιλαμβάνει τη διαδρομή Μαραθόπολη -Γαργαλιάνοι - Χώρα - Costa Navarino - Μαραθόπολη.

Οι επισκέπτες γεύονται ελληνικά φαγητά με μεσσηνιακό λάδι, χωριάτικη σαλάτα και φέτα, χοιρινό, χόρτα και φρούτα από τη μεσσηνιακή γη, γύρο και σουβλάκια, ριζότο με κρόκο Κοζάνης κ.λπ. Οπως καταλαβαίνετε, τόσο οι πρατηριούχοι της περιοχής, που εφοδιάζουν καθημερινά με καύσιμα τα αυτοκίνητα, όσο και οι προμηθευτές των τροφίμων (μόνο ντόπια) τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Ετσι ξαφνικά, δηλαδή, η τουριστική περίοδος στην περιοχή πήρε τρεις μήνες παράταση, μόνο και μόνο επειδή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να κάνει αυτή τη μεγάλη εκδήλωση στη Μεσσηνία, αφήνοντας πολλά εκατομμύρια στην περιοχή. Ολα βαίνουν καλώς, οι επισκέπτες φεύγουν από την περιοχή ενθουσιασμένοι και γεμάτοι εικόνες, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται ότι σύντομα θα επισκεφθούν την περιοχή οικογενειακώς.

Η εκδήλωση αυτή, είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς τα ελληνικά ΜΜΕ (εκτός απ’ όσα ασχολούνται με αυτοκίνητο) δεν την προβάλλουν. Και αυτό επειδή τα περισσότερα δεν γνωρίζουν τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξέρω αν πρόκειται για πολιτική που καθορίζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία - γενικώς όμως δεν υπάρχει καμία προσπάθεια προβολής του γεγονότος, εκτός από ένα λιτό δελτίο Τύπου που βγήκε από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία της VW, λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση. Τηλεοπτικά πλάνα δεν υπάρχουν, φωτογραφίες δεν υπάρχουν και φυσικά ούτε ζωντανές συνδέσεις δελτίων ειδήσεων υπάρχουν.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν γίνονται εκδηλώσεις, ακόμα και μικρότερης εμβέλειας (μόνο για την Ευρώπη), βλέπουμε την είδηση στα βραδινά δελτία ειδήσεων, ενώ έχω παραβρεθεί σε παρουσιάσεις αυτοκινήτου που μετατράπηκαν σε εθνική γιορτή για την πόλη, όπως είχε γίνει, για παράδειγμα, στο Τορίνο, όταν παρουσιάστηκε το νέο 500ράκι. 
Θα μου πείτε η Fiat είναι ιταλική, οπότε είναι λογικό αυτό. Ναι, αλλά δεν είναι κρατική, ενώ πλέον έχει τη φορολογική της έδρα στη Μεγάλη Βρετανία. Ομοίως και η Γερμανική VW, που παράγει τον μεγαλύτερο όγκο των αυτοκινήτων της εκτός Γερμανίας.

Απλά στις άλλες χώρες έχουν ξεπεράσει τον όποιο άκρατο αριστερισμό, κατάλοιπα του οποίου έχουν ακόμα πολλοί Ελληνες κι ας διαθέτουν «δεξιές τσέπες». «Φτιάξτε πρώτα τους δρόμους και μετά κάντε παρουσιάσεις...» κραυγάζουν κάποιοι σε μπλογκ, λες και δεν χρειάζονται αυτά τα χρήματα που θα αφήσει η παρουσίαση (από φόρους κ.λπ.) για να φτιαχτούν όλα...

Εν κατακλείδι, το ποιος έχει την ευθύνη προβολής του γεγονότος αυτού δεν το γνωρίζω. Απλώς... το φαντάζομαι.
Ομως δυστυχώς η νοοτροπία «να μην προκαλέσουμε, μωρέ» υπάρχει ακόμα σε στελέχη (πολιτικά και μη) για τέτοιου είδους εκδηλώσεις...
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου