2.10.14

Costa Classica,και Costa Neoromantica στο λιμάνι Καλαμάτας

costa classicaΤα κρουαζιερόπλοια Costa Classica και Costa Neoromantica, με πολλές εκατοντάδες τουρίστες, κατέπλευσαν στο λιμένα Καλαμάτας την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και σήμερα Πέμπτη, 2 του μήνα.
Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, το Costa Classica βρέθηκε για πρώτη φορά στο λιμένα Καλαμάτας, φθάνοντας στις 14.00 και έμεινε μέχρι τις 19.00. Το Costa Classica υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, τα μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αθηνά Ξανθάκη και Άννα Καλογεροπούλου, ενώ στην αντιπροσωπεία μετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου.
costa classica 2
Στον πλοίαρχο, οι εκπρόσωποι του Δήμου επέδωσαν τοπικά προϊόντα ως δώρο και ο καπετάνιος ανταπέδωσε, προσφέροντας ομοίωμα του πλοίου υπό κλίμακα, με την ευκαιρία του πρώτου κατάπλου.
Στους επισκέπτες, οι υπάλληλοι του Δήμου προσέφεραν χάρτες της πόλης και έδωσαν πληροφορίες, ενώ επαγγελματίες της Καλαμάτας κέρασαν τους τουρίστες λαλάγγια, λουκούμια και παστέλια.
costa classica 3 costa classica 4
Το σκάφος προερχόταν από το ιταλικό λιμάνι Μιλάτσο και ο επόμενος μετά την Καλαμάτα σταθμός του θα είναι ο Πειραιάς. Επέβαιναν σ' αυτό πλήρωμα 546 ατόμων και 1.040 επιβάτες, εκ των οποίων 932 Γάλλοι. Ορισμένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Αρχαία Μεσσήνη, με 5 λεωφορεία, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν την πόλη της Καλαμάτας.
ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, ΤΟ COSTA NEOROMANTICA
costa neoromantica costa neoromantica 5
Σήμερα το πρωί, στις 07.00, έφθασε στο λιμένα Καλαμάτας άλλη μια φορά το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica και αναμένεται να παραμείνει μέχρι τις 16.00. Έχει 1.278 επιβάτες, κυρίως Ιταλούς, Γερμανούς και Ελβετούς, καθώς και επισκέπτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή και τα μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αθηνά Ξανθάκη και Άννα Καλογεροπούλου, ενώ στην αντιπροσωπεία μετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου. Τα στελέχη του Δήμου έδιδαν στους επισκέπτες χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες, ενώ υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού τους προσέφεραν έντυπα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και απαντούσαν σε σχετικές ερωτήσεις.
costa neoromantica 4

Οι επισκέπτες προτίμησαν εκδρομές στο Μυστρά (ένα λεωφορείο), στην Αρεόπολη – σπήλια Διρού (τέσσερα λεωφορεία), στην Αρχαία Μεσσήνη (δύο) και σε Πύλο – Μεθώνη (ένα). Οι υπόλοιποι περιηγούνται την πόλη.
costa neoromantica 3

Επισημαίνεται πως το Costa Neoromantica θα επισκεφθεί το λιμάνι της Καλαμάτας πολλές φορές μέχρι το τέλος του έτους.
Σημειώνεται πως στον προγραμματισμό μίας μόνο εταιρείας περιλαμβάνονται περί τις 25 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων τους πρώτους μήνες του 2015, ενώ την Καλαμάτα περιλαμβάνουν στους προορισμούς τους και άλλες εταιρείες. Ο Δήμος γνωρίζει πως για το 2015 είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 50 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμένα Καλαμάτας και ο Δήμαρχος, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, είχε συνάντηση στον Πειραιά με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών του χώρου, με σκοπό την ενίσχυση των αφίξεων στην Καλαμάτα τέτοιων σκαφών. Για το σκοπό αυτό, θα ετοιμασθεί ειδικός φάκελος προβολής της Καλαμάτας και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου