16.10.14

Εξαγορά "Βόμβα " στην Διεθνή αγορά Ελαιολάδου !

-Κινεζικός κολοσσός αγόρασε Ιταλική βιομηχανία ελαιολάδου
-Νέα δεδομένα στην αγορά 
 
Η κινέζικη εταιρεία Bright Food Group, που έχει έδρα την Σαγκάη, αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της βιομηχανίας ελαιολάδου Salov Group. 

Ο κρατικός κινέζικος κολοσσός, που αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος πολυεθνική στον χώρο των τροφίμων της ασιατικής χώρας, εξαγόρασε το 90% μιας από τις πιο ιστορικές και μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες, που πουλάει στη διεθνή αγορά τα ελαιόλαδα με τα brand name Sagra και Filippo Berio. 

Με αυτό τον τρόπο οι Κινέζοι αποκτούν ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου στη Μεσόγειο από το οποίο θα μπορούν να εφοδιάζουν την αγορά της χώρας τους.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Salov Group υπερβαίνει τα 330 εκατ. ευρώ (417 εκατ. δολάρια), ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 60 χώρες. Κυριαρχεί στη βρετανική και αμερικανική αγορά ελαιολάδου. Οι πρώην ιδιοκτήτες της ιταλικής εταιρείας, η οικογένεια Fontana, θα διατηρήσουν τη μειοψηφία των μετοχών. 

Η Bright Food αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το ακριβές κόστος της εξαγοράς που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2014 και τόνισε ότι στόχος της είναι η Μεσογειακή Διατροφή να ενταχθεί στην κινεζική κουζίνα. 

Όπως ανακοινώθηκε θα διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία αλλά ο όμιλος θα υποστηρίξει την προσπάθεια επέκτασης των ελαιολάδων στη διεθνή αγορά. 

Η κίνηση αυτή της Bright Food Group αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο στόχο που έχει για αυξημένη της παρουσίας της στη διεθνή αγορά. Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της αυστραλιανής εταιρείας τροφίμων Manassen και της βρετανικής Weetabix. Επίσης προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον την εξαγορά της ισραηλιτικής Tnuva.

agrotypos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου