31.10.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εκδήλωση ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ) διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» με θέμα ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ένα επίκαιρο θέμα που αφορά γονείς εκπαιδευτικούς μαθητές και μαθήτριες και εν γένει την ελληνική κοινωνία.
Με έμφαση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση γύρω από το φασισμό – ναζισμό, με ειδική αναφορά στην εκπαίδευση και το ρόλο που αυτή μπορεί να έχει στην αντιμετώπισή του. Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία, ακόμη και όταν δεν συνδυάζεται με συγκεκριμένη πολιτική δράση, μπορεί να ανιχνευθεί στο μαθητικό περιβάλλον είτε με μορφή «αστεϊσμών» είτε με τη μορφή «παράγωγων ιδεών» ή και πρακτικών, σε παράλληλα ζητήματα (μετανάστευση, βία, ιεραρχία, επιβολή, διαφορετικότητα κ.α) Το πρόβλημα είναι πιθανό να ενισχυθεί εάν δεν υπάρξει κατάλληλη παρέμβαση και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση.
Οι εκπαιδευτικοί δεν σιωπούν, δεν παραμένουν παθητικοί παρατηρητές. Είναι δεκάδες οι πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί στα σχολεία. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια σας καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους πολίτες της Μεσσηνίας για να συζητήσουμε. Όχι μόνο για να περιγράψουμε ή να αναλύσουμε το φαινόμενο. Αλλά κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις σε πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινόμενου.
Εισηγητές στην εκδήλωση είναι οι:
§  Ντούλας Πάνος – Εκπαιδευτικός – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.
§  Τσούχλος Θεόδωρος – Εκπαιδευτικός – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου