26.10.14

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, στην Κορώνη, για να εορτάσει με λαμπρότητα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πίστης, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κυρήγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Φιλίππου Σαμαριά, συλλειτουργούντων των Εφημέριων της περιοχής.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου.

Στην εορτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Θανάσης Πετράκος, οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος, κα Πελαγία Λεφτάκη και κ. Λεωνίδας Γαϊτάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος, κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κορώνης, ο τέως Δήμαρχος Κορώνης, κ. Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, κ. Δημήτριος Μανιατάκης και πλήθος κόσμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου