21.10.14

Δείχνει να το θέλει μπορεί όμως να αντέξει;

Γράφει: Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
 Δημοσιογράφος-Real fm-pamesports.gr


Στον απόηχο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην «Σούπερ-λίγκα», σαφώς έκανε αίσθηση το διπλό του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού μέσα στη «Λεωφόρο». Από εκεί και πέρα όμως στο… δόμο για την συμπλήρωση του 1/3 στο φετινό πρωτάθλημα της Σ. Λ, έχουν αρχίσει να βγαίνουν και τα πρώτα ουσιαστικά συμπεράσματα των ομάδων, σχετικά με τις δυνατότητες τους. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής δείχνει ένα κλίκ καλύτερος από πέρυσι, με την παραγωγικότερη επίθεση και την ποιο γρανιτένια άμυνα, σε παράλληλη πορεία στην Ευρώπη. Δείχνει ομάδα που έχει μεγαλύτερη αγωνιστική διάρκεια στο δημιουργικό και διεκδικητικό τομέα σε κάθε παιχνίδι .Με 5 νίκες και 1 ισοπαλία φιγουράρει στη κορυφή .Μια ανάσα με 5 νίκες και 1 ήττα, η «Βασίλισσα» του Βορρά Βέροια, με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όπως φαίνεται και νέο αέρα παίζει καλό ποδόσφαιρο μέσα-εξω και εντυπωσιάζει.
Ο Ολυμπιακός, είναι ο Ολυμπιακός της τελευταίας 15ετίας ,με το ακριβότερο ρόστερ και τον Μίτσελ ακόμη να προσπαθεί  για να βρει την χημεία του Ολυμπιακού εντός με αυτόν του «Τσάμπιονς-λιγκ», δίνοντας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εν πολλοίς καινούργια του άμυνα. Η Καλλονή μετά το παγκόσμιο περυσινό της ρεκόρ να δώσει 34 αγώνες εκτός έδρας και να μείνει στην κατηγορία, με τον Ματζουράκη στο πάγκο ,βασικό κορμό και αξιόλογες προσθήκες ,παίζει καλή μπάλα, έχει βάθος στο πάγκο της και κυρίως έχει απόρθητη έδρα στη Μυτιλήνη, με 4 νίκες σε 4 ματς, χωρίς να δεχτεί γκολ ,και με 7 γκολ με 7 διαφορετικούς σκόρερ!!!Για ξεκίνημα εντυπωσιακό και αυτό της Κέρκυρας στη 5η θέση με 3 νικες,1 ισοπαλία και 2 ήττες. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που φαίνεται ότι χωρίς τον Μπέρκ, αδυνατεί να ξεφύγει της μετριότητας και με καθοδική τάση μάλιστα. Ο Ατρόμητος φαίνεται να έχει θέμα με το παίχτη που θα στείλει την μπάλα στο πλεκτό, αλλά και αυτό το γκολ που δέχτηκε ο Τζενάμο στη Τούμπα, δεν το τρώνε ούτε πιτσιρικάδες στις Ακαδημίες. Ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται να δυσκολεύεται να συντονίσει τις θετικές Ευρωπαϊκές του εμφανίσεις με τις εσωτερικές του υποχρεώσεις, για αυτό και έχει στραβοπατήματα όπως αυτό με τον Παναιτωλικό στην έδρα του. Έχοντας στο πάγκο το παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κλάσης όνομα του Ιταλού ΤζενάροΓκατούζο ,να κάνει το… Αγροτικό του, ο ΟΦΗ ανάμεσα σε πολλά προβλήματα επιχειρεί να βρει το βηματισμό του και τους ανάλογους βαθμούς για να μείνει από νωρίς στη κατηγορία. Ο Ιστορικός της πλατείας, Πανιώνιος χρωστάει και της… Μιχαλούς, άδειασε το ρόστερ του και με νέα παιδιά έχοντας για… πρόεδρο τον περσινό γιατρό του Χρήστο Δάρα θα κάνει …εκπλήξεις όπως αυτή με τον ΠΑΣ, μέσα έξω ,πότε αυτός ,πότε οι άλλοι με υψηλότερο στόχο την παραμονή!!!Η Σκόντα-Ξάνθη για μια ακόμη χρονιά δεν πείθει για τις δυνατότητες της .Πόσο μάλλον για ομάδα αξίας 11.500.000 ευρώ!!!
Και από εδώ και κάτω σχεδόν όλοι μαζί σε ένα κουβά. Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννενα, Πανθρακικός, Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Νίκη Βόλου και Λεβαδειακός .
Αν μου πει κάποιος όχι να διαλέξω ,αλλά να κάνω εκτίμηση τι μπορεί να ξεχωρίσει και να ξεφύγει;
Θα έλεγα Εργοτέλης ,Παναιτωλικός και Πλατανιάς. Δεν νομίζω να την γλυτώσει για μια ακόμη φορά ο Κομπότης με τον Λεβαδειακό και με τον Σηφάκη τερματοφύλακα, όπως και η Νίκη Βόλου. Τον Πανθρακικό του Άκη Μάτζιου θα αφήσω ως ερωτηματικό. Στο ρεζουμέ λοιπόν στην ουσία έχουμε ένα δείγμα ανταγωνισμού από το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλο από τον ΠΑΟΚ. Την προσεχή Κυριακή ακόμη και κατά την διάρκεια του μοντάζ θα φανεί η διαφορά του με τον Ολυμπιακό, και στις 3 Δεκεμβρίου που θα παιχτεί ως εμβόλιμη η ανακληθείσα 6η αγωνιστική, από την εικόνα και το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ,είναι ξεκάθαρο ότι θα βγάλουμε όλοι ουσιαστικά πλέον συμπεράσματα ,κατά πόσον ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να θεωρείται ανταγωνιστής μέχρι τέλους .Δείχνει να το θέλει το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το θετικό του ξεκίνημα μέχρι τέλους; Θα μπορέσει να αντέξει;
Στο ματς της 3ης Δεκεμβρίου θα ξεκαθαρίσουν πολλά για την εξέλιξη και πορεία του φετινού πρωταθλήματος .Γιατί και ο Ολυμπιακός δεν θα έχει άλλο χρόνο για πειράματα και αλλά μονταρίσματα, και φυσικά ότι είναι να δείξει θα το δείξει σε μεγάλο ποσοστό. Και από την άλλη ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη θα φανεί κατά πόσο είναι έτοιμος να κοντράρει στα ίσια για να έχει λόγο διεκδίκησης στη πορεία. Αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» θα μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά  ,αν χάσει όπως πέρυσι από τα Τέμπη, σαφώς θα τον επηρεάσει και στην συνέχεια του. Όπως και να έχει πάντως είναι στα θετικά του φετινού πρωταθλήματος και η πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και των άλλων θεωρητικά λεγόμενων μικρότερων ομάδων. Με ως την μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού, που όπως φαίνεται πολύ πιθανόν να έχει συνέχεια στις αρνητικές του εμφανίσεις. Το… προανήγγειλε εξ άλλου και ο προπονητής του Γιάννης Αναστασίου . Πραγματικά πρωτάκουστο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου