30.10.14

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ! " Σαρώνει " το βίντεο που καταγράφει σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας


Ανάρπαστο το βίντεο που καταγράφει σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας (δείτε το βίντεο)
Ένα βίντεο που καταγράφει τα σχόλια των ανδρών την ώρα που μια γυναίκα περνά από μπροστά τους ενώ περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχει γίνει ανάρπαστο στο Διαδίκτυο, αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη για το φαινόμενο της παρενόχλησης την οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι εθνοτικές μειονότητες.
Στο σύντομο αυτό βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών, πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Σοσάνα Μπ. Ρόμπερτς που περπατά σιωπηλή στους δρόμους του Μανχάταν, φορώντας ένα τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι, ενώ την παρενοχλούν επανειλημμένα άνδρες προβαίνοντας σε σχόλια όπως «Εϊ, μωρό» ή «Εϊ, όμορφη».
Καθώς εκείνη δεν τους απαντά, την κατηγορούν ότι είναι αγενής και ακολουθούν σχόλια όπως «χαμογέλα» ή «κάποιος σου είπε ότι είσαι όμορφη. Πρέπει τουλάχιστον να απαντήσεις ευχαριστώ».
Στο βίντεο, που έχει τίτλο «10 ώρες στην Νέα Υόρκη από την θέση μιας γυναίκας», απεικονίζεται κάποια στιγμή ένας άνδρας που περπατά δίπλα της για ένα διάστημα 5 λεπτών, χωρίς να της απευθύνει ούτε μια λέξη, ενώ εκείνη δείχνει εμφανώς να τρομάζει.
Το υλικό αυτό έχει 8.5 εκατομμύρια και πλέον προβολές στον ιστότοπο YouTube αφότου αναρτήθηκε την Τρίτη. 
Την παραγωγή του βίντεο είχε αναλάβει η φιλανθρωπική οργάνωση Hollaback!, που μάχεται για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο της παρενόχλησης στους δρόμους.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο η ηθοποιός αντιμετώπισε εκατοντάδες σχόλια που χαρακτηρίζονται ως λεκτικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, που διήρκησε 10 ώρες. Χωρίς να υπολογίζονται τα κλεισίματα του ματιού ή τα σφυρίγματα θαυμασμού.
Η οργάνωση επισημαίνει ότι οι γυναίκες, οι εθνοτικές μειονότητες, οι ομοφυλόφιλοι και οι διαφυλικοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρενόχλησης στο δρόμο.
Ο Ρομπ Μπλις, που τράβηξε το βίντεο με μια κάμερα που είχε κρύψει στο σακίδιό του που φόραγε στους ώμους ενώ περπατούσε μπροστά από την ηθοποιό στον δρόμο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Μπορείτε πολύ γρήγορα να αισθανθείτε ότι μεταμορφώνεται σε αντικείμενο, κι αυτό είναι πολύ άσχημο».
Η ίδια η ηθοποιός Σοσάνα Ρόμπερτς εξήγησε ότι το είδος αυτό παρενόχλησης είναι καθημερινό φαινόμενο. «Με παρενοχλούν όταν χαμογελάω, με παρενοχλούν όταν δεν χαμογελάω. Με παρενοχλούν λευκοί, με παρενοχλούν μαύροι, με παρενοχλούν λατίνοι»...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου