19.10.14

Ανακοινώνεται η ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αναμένεται στα τέλη του μήνα - Οι φοιτητές πιθανόν να προλάβουν την εξεταστική Φεβρουαρίου

Στις 12.848 διαμορφώνεται ο τελικός αριθμός των αιτήσεων των φοιτητών που κατέθεσαν αίτηση για μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον ALPHA FM. 
O συνολικός αριθμός των κωδικών που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν 13.428 αλλά 580 φοιτητές δεν κατάθεσαν τελικά αίτηση.

Ο αριθμός των μετεγγραφών θα είναι μικρότερος καθώς στην κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων υπάρχει το όριο του 10% επί των εισακτέων. Αν λάβουμε υπόψη μας στοιχεία που παραθέτει η «Καθημερινή» εκτιμούμε ότι ο αριθμός των μετεγγραφών θα φθάσει περίπου στις 11.500. 

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων είναι αρκετά μικρότερος από τις 20-25.000 που είχαν ακουστεί κατά καιρούς ο Υπουργός δεν άφησε παράθυρο για διεύρυνση του δικαιώματος και στην κατηγορία του 10% καθώς δήλωσε ότι ο νόμος της 4ης Μαΐου τους απέκλειε ενώ ο αριθμός των 13.000 αιτήσεων είναι πάρα πολύ μεγάλος αν και διαχειρίσιμος. 

Το Υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να επισπεύσει τις διαδικασίες. «Τώρα θα δουλέψουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Παιδείας.

Με βάση την Υπουργική Απόφαση αν το Υπουργείο στείλει τις αιτήσεις των δικαιούχων στις 22-23 Οκτωβρίου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τα ιδρύματα θα πρέπει, αφού τις παραλάβουν, να ανακοινώσουν εντός 5 ημερών τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 8 μέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί στους φοιτητές πότε θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Με τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των αιτήσεων η Υπουργική Απόφαση δίνει περιθώριο 20 ημερών στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πιθανόν λοιπόν οι μετεγγραφές να ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο ώστε οι φοιτητές να μη χάσουν το Α εξάμηνο και την εξεταστική του Φεβρουαρίου. Όλα θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου