19.10.14

Γνωστός Πατρινός… έγινε Βούλγαρος! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ… ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Αν και στο παρελθόν έδινε μάχες κατά της Τρόικας

Παρ' ότι πρόκειται για Πατρινό ιδιαιτέρως γνωστό για τα πατριωτικά του αισθήματα εν τούτοις η κρίση τον εξανάγκασε να αλλάξει χώρα, ακόμα όμως και υπηκοότητα! Ο λόγος για 51χρονο ο οποίος είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας και απαρνήθηκε ουσιαστική την Ελληνική υπηκοότητα καθώς τώρα πια δηλώνει Βούλγαρος υπήκοος και φυσικά διαθέτει Βουλγαρική αστυνομική ταυτότητα.
Τον συναντήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα, στη διάρκεια μιας από τις πολλές επισκέψεις που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόνο και μόνο για να δει τα παιδιά του και για να κλείσει συμφωνίες για τις εμπορικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει από την βαλκανική χώρα. Μας εξέπληξε με την είδηση για την αλλαγή της υπηκοότητάς του και μας έδειξε την Βουλγαρική του ταυτότητα, επισημαίνοντας ότι την φέρει μαζί του με τεράστια ικανοποίηση έστω και ο ίδιος δακρύζει για την Ελληνική ιστορία και αισθάνεται εθνικά υπερήφανος.
«Μας έκαναν όμως να μεταναστεύσουμε στα γεράματα, οι κυβερνώντες μαζί με τους τροϊκανούς», αναφέρει στον «Κόσμο». Και πρόσθεσε με νόημα ότι εκτός από την μετανάστευση, το πιο σκληρό ήταν ότι σε κράτη όπως η Βουλγαρία η υποδοχή γίνεται μετά βαΐων και κλάδων, αφού παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις προκειμένου να αναπτύξεις μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα και να μπορέσεις μέσω αυτής να ενισχύσεις την εγχώρια οικονομία.
«Ό,τι ήθελα για να ξεκινήσω εμπόριο, το είχα άμεσα. Αντί να μπλέξω σε γραφειοκρατικά γρανάζια, είδα μια κρατική μηχανή απλοποιημένη και στη διάθεσή μου. Διευκολύνσεις μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι. Και όλα αυτά σε κάνουν να πικραίνεσαι για το πώς κατάντησαν τη χώρα μας οι δανειστές και οι κυβερνώντες, οι πριν και οι τωρινοί», προσθέτει ο 51χρονος.
Έστησε επιχείρηση σε... ένα χρόνο!
Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο γνωστός Πατρινός, αποφάσισε να μετακομίσει στην Βουλγαρία πριν από δύο χρόνια περίπου, όταν ξέμεινε από εργασία.
Βρισκόταν σε πραγματική απόγνωση αφού του απέμεναν αρκετά χρόνια μέχρι τη σύνταξη και σε τέτοια ηλικία είχε μείνει άνεργος, έχοντας και δυο παιδιά. Πήρε το μεγάλο ρίσκο να αναζητήσει την εργασιακή του τύχη στη γειτονική Βουλγαρία, μη γνωρίζοντας κανέναν.
«Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος. 
Όμως επέμεινα και τελικά βρήκα την... άκρη», τονίζει ο ίδιος στον «Κόσμο». Και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να στήσει ολόκληρη επιχείρηση με αντικείμενο τις εξαγωγές και εισαγωγές. Άλλαξε και υπηκοότητα για να γλιτώσει από τους δανειστές μας, παίρνοντας, όπως λέει, την απόφαση ότι εκεί πια είναι το παρόν και το μέλλον του...!
Η υπηκοότητα στη ΒουλγαρίαΟι ξένοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν βουλγαρική υπηκοότητα, αν έχουν επενδύσει τουλάχιστον 200 000 λέβα (περίπου 100 000 ευρώ) στο Εθνικό Ταμείο Καινοτομίας. 
Αυτό απεφάσισαν οι Βούλγαροι βουλευτές με τις τροποποιήσεις του Νόμου περί ενίσχυσης των επενδύσεων, που έγιναν δεκτές σε πρώτη ανάγνωση με σχεδόν πλήρη ομοφωνία.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου