Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο το ρεπορτάζ που είχε το Βήμα της Κυριακής  πρώτο θέμα . Που πιάνει σχεδόν τα δύο τρίτα της πρώτης σελίδας ένα τεράστιο σκίτσο και τίτλο «Ο ξαφνικός έρωτας της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα».
Το σκίτσο είναι η 'παράφραση' από μια...δημιουργία του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό» και αναφέρεται στην Γαλλική Επανάσταση. Στη θέση της Ελευθερίας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου και υπάρχουν τα πρόσωπα του Δ. Δασκαλόπουλου, του Δ. Κοντομηνά και του Λάκη Λαζόπουλου.
Το δισέλιδο αφιέρωμα στη Γιάννα και στα πιστεύω της έχει πολύ ενδιαφέρον. Η σιδηρά κυρία του 2004, μετά την παρέμβασή της με την οποία είχε πει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ κι ότι είναι κατά του συστήματος έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Η εφημερίδα  αποδομεί τους γνωστούς επιχειρηματίες αλλά προβαίνει και σε κάποιες αποκαλύψεις… δια στόματος της Γιάννας...
Το κείμενο αφήνει υπονοούμενα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ δεν θα ήταν αρνητικός σε μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής, και υπενθυμίζονται οι καλές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορεί ο κ. Δασκαλόπουλος να μην είναι “δραχμικός”, η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι δεδομένη. Ο βαθύπλουτος κληρονόμος της ΔΕΛΤΑ, θεωρεί εαυτόν… φιλόσοφο. Έχει εκφράσει τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που καλύπτει το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ.
Έσπευσε να συγχαρεί με επιστολή του τον κ. Τσίπρα πριν από 15 μήνες, επειδή προώθησε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε “ενιαίο κόμμα”.
Οι γνώστες υπενθυμίζουν ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, προτού ανακαλύψει τον κ. Τσίπρα, προσπάθησε να συμβάλει στην πολιτική διαφώτιση του Γιώργου Παπανδρέου. Ασφαλής πηγή διαβεβαιώνει πως υπήρξε εξ απορρήτων συνομιλητής και υποστηρικτής της ιδέας του πρώην πρωθυπουργού περί διενέργειας δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, αρκετούς μήνες προτού αυτό εκδηλωθεί».
 Αναφέρεται στον Λάκη Λαζόπουλο που λαϊκίζει ασύστολα λειτουργώντας ως γραφείο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κανάλι του Κοντομηνά. Με την άδεια του επιχειρηματία λέει όσα λέει;
Υπάρχουν επίσης και αναφορές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της Γιάννας που αγγίζουν τον Κόκκαλη. Στο ρεπορτάζ ο συντάκτης του Βήματος αναφέρεται σε εξομολογήσεις της κ. Αγγελοπούλου, οι οποίες προκαλoύν πολιτικό σεισμό, όπως ότι "ο Κόκκαλης πήρε το Καραϊσκάκη για μια μπουκιά ψωμί". Η εφημερίδα δημοσιοποιεί τοποθετήσεις της άλλοτε προέδρου του «Αθήνα 2004» για το πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας, οι οποίες -σύμφωνα πάντα με «Το Βήμα»- έγιναν σε ιδιωτική συζήτηση, στο εστιατόριο «Μύλος» του Hilton, πριν από τις Ευρωεκλογές. Σε αυτή τη συζήτηση η κ. Αγγελοπούλου παρουσιάζεται να αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κόκκαλη - Καραϊσκάκη. «Ο Κόκκαλης με υποδεχόταν με υποκλίσεις το 2000, γιατί ήξερε ότι χωρίς εμένα δεν θα προχωρούσε η ανακατασκευή του Καραϊσκάκη, που τελικά το πήρε πιο φτηνά απ' όσο κοστίζει μια μπουκιά ψωμί... είπε κάποια στιγμή βουτώντας μια μπουκιά ψωμί σε ένα λευκό μπολ με ελαιόλαδο...», αναφέρει το άρθρο.
Η κα Αγγελοπούλου χαρακτηρίζει τον Βενιζέλο ως "τον πιο φαύλο πολιτικό που έχει γνωρίσει"!
Στο σχετικό ρεπορτάζ η αναφορά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ως εξής:
“Ο τελευταίος ισχυρός που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στον δρόμο για… την Κουμουνδούρου, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομηχάνου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ο υιός Γιαννακόπουλου έχει τη φήμη ενός επιχειρηματία αγανακτισμένου με το Μνημόνιο, το οποίο ερμηνεύει ως μια πράξη προδοσίας και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας”.
 Το ρεπορτάζ υπογράφει ο κ.Παπαδόπουλος για τον οποίο παλιότερα είχε ειπωθεί ότι ήταν λογογράφος του Τσίπρα! Μύλος! Ή πραγματικά άρχισαν τα όργανα...