4.10.14

ΦΡΙΚΗ - Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν έναν ακόμη βρετανό όμηρο

Την τέταρτη εκτέλεση ομήρου δια αποκεφαλισμού έκαναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποιώντας τη αποτρόπαια πράξη τους μέσω βίντεο στο διαδίκτυο
Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον βρετανό εργαζόμενο σε οργάνωση αρωγής Άλαν Χένιγκ σε αντίποινα για τα βρετανικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης. Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της», αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.
Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: «εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η δολοφονία του βρετανού ομήρου Άλαν Χένιγκ έδειξε τη βαρβαρότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Την νέα δολοφονία δυτικού ομήρου από τους τζιχαντιστές καταδίκασε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι μπορούν για να παραδώσουν τους δολοφόνους του στη δικαιοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου