9.10.14

ΒΙΝΤΕΟ - Ο «Λουκάνικος» δεν είναι πια κοντά μας...


Ο «Λουκάνικος» δεν είναι πια κοντά μας... (video)
Ο «Λουκάνικος», ο σκύλος... διαδηλωτής που έγινε σύμβολο των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων στην Αθήνα και η... φήμη του έφτασε μέχρι το εξωτερικό, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
Το συμπαθές τετράποδο, που είχε βαφτιστεί από τον άνθρωπο που το φρόντιζε «Θόδωρος» και είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Time με τις 100 σημαντικότερες προσωπικότητες του 2011, έφυγε σε ηλικία 10 ετών.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον παρακολουθούσε, η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.
Η δράση του Λουκάνικου στο πλευρό των Αθηναίων διαδηλωτών έκανε πολλές φορές το γύρο του κόσμου, με αφιερώματα και φωτογραφίες του στις έντυπες εκδόσεις, τα site και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των μεγαλύτερων εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων.
Το 2011 ένας animator από την Νορβηγία είχε φτιάξει ένα εντυπωσιακό βίντεο γι' αυτόν, ενώ η σελίδα του στο Facebook έχει περισσότερους από 44.000 «φίλους», οι οποίοι σήμερα νιώθουν μεγάλη θλίψη για το χαμό του...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου