16.10.14

Ραγίζει καρδιές ο άνεργος πατέρας που πήγε να παραδώσει το παιδί του στην εφορία...

Θέμα συζήτησης στη Ρόδο και όχι μόνο, έχει γίνει η εικόνα του πατέρα και τα όσα είπε, παρουσία του παιδιού του Να παραδώσει το παιδί του, μόλις ενάμιση έτους στη Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, πήγε χθες ένας διαζευγμένος άνεργος πατέρας, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έκαναν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό τα τελευταία 300 ευρώ που υπήρχαν μέσα.

Η υπόθεση αυτή, που εκ των πραγμάτων αποτυπώνει μέρος του αδιεξόδου στο οποίο έχουν έρθει χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή, εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστές έναν 35χρονο σε πλήρη απόγνωση, τις κρατικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών και την Τράπεζα η οποία δέσμευσε το ποσό που είχε κατατεθεί και προορίζονταν για την καθημερινή επιβίωση του μικρού παιδιού και του πατέρα του.

Το ποσό είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας με στόχο να βοηθηθεί ο ίδιος και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθημερινά του έξοδα.

Ο λογαριασμός της τράπεζας, σύμφωνα με τη Ροδιακή, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός κι είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος» δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014 με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην κατάσχεση του ποσού αυτού.

Ο 35χρονος, ξεκαθάρισε ότι με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να περάσει για το επόμενο χρονικό διάστημα και να καλύψει τα βασικά έξοδά του για τον ίδιο και το παιδάκι του, καθώς έχει την επιμέλειά του.

Με εξαιρετικά ήρεμο ύφος, ενημέρωσε τον Έφορο, ότι βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο αφού είναι άνεργος εδώ και καιρό και σημείωσε ότι αν τα χρήματα δεν μπορέσουν γρήγορα και πάλι να περάσουν στην κατοχή του, τότε ήταν αποφασισμένος να φθάσει στο σημείο ακόμα και να αφήσει στην Εφορία το παιδί του.

Ο έφορος Ρόδου, φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία καθώς έχει χρέη προς την Δημόσια Οικονομική Εφορία Ρόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου