27.10.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Υπερθέαμα με ακροβατικούς ελιγμούς από χειριστές αλεξιπτώτου πλαγιάς

Ακροβατικά κόλπα που έκοβαν την ανάσα, σχεδόν πάνω από τα κεφάλια των θεατών, έκαναν οι έμπειροι χειριστές αλεξιπτώτου πλαγιάς, που συγκεντρώθηκαν στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 25 και 26/10. Η Καλαμάτα διαθέτει ένα σπουδαίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: την πίστα της Άνω Βέργας, που έχει κατασκευασθεί με φροντίδα του Δήμου και της Αερολέσχης Καλαμάτας. Η εγγύτητα βουνού και θάλασσας και η περί τα 960 μέτρα υψομετρική διαφορά εγγυώνται θεαματικές πτήσεις για το κοινό και μια θαυμάσια εμπειρία για τους χειριστές, που δοκιμάζουν τις ικανότητές τους σε ένα χώρο πτήσεων με πολλές απαιτήσεις.
Το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου 2014, η Αερολέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργάνωσαν, λοιπόν, την πρώτη διεθνή συνάντηση ακροβατικών ελιγμών αλεξιπτώτου πλαγιάς (παραπέντε) στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση περιέλαβε πτήσεις και ακροβατικούς ελιγμούς από κορυφαίους Έλληνες αεραθλητές, όπως επίσης και από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Richard Gallon από τη Γαλλία και Raul Rodriguez από την Ισπανία.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος πάνω από 30 πιλότοι, εκ των οποίων οι 10 έκαναν και ακροβατική επίδειξη μαζί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Πολύς κόσμος, από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκε στην παραλία για να τους δει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειές τους.
Οι πτήσεις έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί έως το απόγευμα, ενώ οι αθλητές ξεκινούσαν από την Άνω Βέργα και προσγειώνονταν στη παραλία μεταξύ των ξενοδοχείων Ελίτ και Φιλοξένια. 
Οι αεραθλητές μεταφέρθηκαν δωρεάν στην Άνω Βέργα, ενώ και στα δύο σημεία (Άνω Βέργα και παραλία Καλαμάτας) βρίσκονταν έμπειροι εκπαιδευτές για τυχόν οδηγίες-συμβουλές. Στη θάλασσα τελούσαν σε ετοιμότητα ταχύπλοα σκάφη με διασώστες.
Επίσης, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, το απόγευμα, διεξήχθη σεμινάριο από τους εμπειρότερους Έλληνες εκπαιδευτές, αλλά και από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Raul Rodriguez και Richard Gallon, ενώ το Σάββατο και ώρα 20.30 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης, στο Ipanema (τέρμα Ναυαρίνου).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου