9.10.14

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ 2014 - Τα ΕΛΤΑ στο ξεκίνημα ενός νέου δρόμου

Τα Ταχυδρομεία όλου του κόσμου γιορτάζουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, σε ανάμνηση της ίδρυσης, στις 9 Οκτωβρίου 1874, της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ).
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται αδιάκοπα από την ίδρυσή της, το 1828, και αποτελούν ιδρυτικό μέλος του τεράστιου αυτού παγκόσμιου δικτύου. Μέλη της ΠΤΕ (UPU) είναι σήμερα 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, που συνθέτουν ένα δίκτυο με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξεπερνάει τους πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Κωστής Μελαχροινός επισημαίνει: «Η διαδικασία προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις νέες συνθήκες έχει αποτυπωθεί σε άξονες, μέτρα και δράσεις που περιλαμβάνονται στο μακρόπνοο Επιχειρησιακό Σχέδιο μας. Ποσοτικοποιείται στους δείκτες παρακολούθησης των τεθέντων στόχων οι οποίοι παρακολουθούνται σε τακτική βάση μέσω Ηλεκτρονικής Εφαρμογής. Επίσης, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας προσαρμόσαμε τις υπηρεσίες μας όπως και τα Ταχυδρομεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου μας με νέα προϊόντα, διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο και στη νέα εποχή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς. 
Η σημερινή επέτειος μας βρίσκει στο ξεκίνημα ενός νέου δρόμου με όλους τους ορίζοντες ανοιχτούς και με την πεποίθηση ότι η ισορροπία μεταξύ μόνιμων και σταθερών δομών και των συνεχώς απαιτούμενων αλλαγών, είναι μια δημιουργική διαδικασία χωρίς τέλος».
Στο δικό του, καθιερωμένο μήνυμα, ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης κ. Bishar A. Hussein, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Ταχυδρομικές υπηρεσίες υπήρξαν ανέκαθεν σημαντική κινητήριος δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.
 Η ίδια η ίδρυση της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης πριν από 140 χρόνια καθιέρωσε ένα πολυμερές πλαίσιο για τη διασυνοριακή ανταλλαγή εγγράφων και αγαθών, και βοήθησε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες να προλειάνουν το έδαφος για τις παγκοσμιοποιημένες εμπορικές συναλλαγές και το εμπόριο. 
Σήμερα, τα Ταχυδρομεία είναι έτοιμα να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο σ' ένα νέο κύμα παγκοσμιοποίησης, συνοδευόμενο από το Διαδίκτυο, το οποίο απαιτεί παντού μεγαλύτερη ένταξη όλων των πολιτών»
Και ο κ. Hussein κατέληξε: «Αυξάνοντας την ηλεκτρική και Διαδικτυακή συνδεσιμότητα των ταχυδρομικών καταστημάτων, οι κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν ότι τα ταχυδρομικά καταστήματα συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια να προσφέρουν επικοινωνία, χρηματο-οικονομικές, κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους αγροτικούς πληθυσμούς. Καθώς το επικοινωνιακό τοπίο εξελίσσεται, διαβλέπω μέσα σε αυτό μια σημαντική θέση για τα Ταχυδρομεία, ιδιαίτερα σε αυτό τον νέο παγκοσμιοποιημένο κόσμο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου