22.10.14

«Προσκύνησε» και η Γιουβέντους στο Φάληρο, τεράστια νίκη 1-0 ο Ολυμπιακός

Το «Γ. Καραϊσκάκης» αποδεικνύεται απόρθητο κάστρο για όλες τις ομάδες της Ευρώπης κι απόψε ήταν η σειρά της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Γιουβέντους, να το καταλάβει από «πρώτο χέρι».

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη διάσημη αντίπαλό του με 1-0, χάρις στο γκολ του Κασάμι στο 36ο λεπτό και έβαλε ξανά «από κάτω» τη «βέκια σινιόρα» στην κατάταξη του 1ου ομίλου, καθώς την άφησε στους τρεις βαθμούς την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους έξι, όσους και η Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία μοιράζονται την κορυφή.
Η ανασταλτική αδυναμία την οποία εμφάνισε η ομάδα του στους τελευταίους αγώνες της θα ήταν «αυτοκτονία» αν επαναλαμβανόταν και απέναντι σε έναν αντίπαλο της κλάσης, της ποιότητας και του επιπέδου της Γιουβέντους, και ο Μίτσελ το ήξερε καλύτερα από τον καθένα.
Ως εκ τούτου στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» εμφανίστηκε μια ενδεκάδα με πολύ ενισχυμένο κέντρο, αφού για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί Μανιάτης, Κασάμι. Ντινγκά και Μιλιβόγεβιτς. Ο σκοπός προφανής, αφού το σχέδιο ήταν να εξουδετερωθεί η πολύ καλή κυκλοφορία της Γιουβέντους και ο ρυθμός που της δίνει η τριπλέτα των Πίρλο, Πογκμπά και Βιδάλ.
Με τον Ντομίνγκες σε ρόλο ελεύθερο μπροστά από τους μέσους και τον Μήτρογλου μόνο μπροστά και με εντολή να «σπάει» την μπάλα στα πλάγια και κυρίως αριστερά, εκεί όπου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Μασουακού «οργίασε», όπως έδειξε από το 5ο λεπτό όταν «σέρβιρε» στον Μήτρογλου, ο οποίος πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Ο Τζίτζι Μπουφόν έδειξε την κλάση του δύο λεπτά αργότερα, όταν «απογειώθηκε» για να αποκρούσει στο δεξί «παράθυρο» το φάουλ του Ντομίνγκες, ενώ στο 27΄ εξουδετέρωσε και το σουτ του Κασάμι. Ατυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, όμως, έμεινε όρθιος στο 36΄, όταν στην πολύ ωραία εναλλαγή του «Τσόρι» με τον Μήτρογλου ο τελευταίος γύρισε στον διεθνή Ελβετό που ερχόταν «τρέιλερ» και ο οποίος με αριστερό τεχνικό σουτ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ.
Νωρίτερα (27΄) ο Ντομίνγκες με ενέργεια παγκόσμιας κλάσης «τσίμπησε» την μπάλα και σούταρε άμεσα ελάχιστα άστοχα, την ώρα που η Γιουβέντους φαινόταν απειλητική μόνο στις «στημένες μπάλες», όπου και πάλι οι γηπεδούχοι παρουσίασαν αδυναμία. Όπως στο 13΄ για παράδειγμα, όταν σε κόρνερ του Πίρλο και προβολή του Βιδάλ ο Μανιάτης απέκρουσε στη γραμμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο η επιλογή ήταν να δοθούν κάποια μέτρα στους «μπιανκονέρι» και με την ίδια καλή αμυντική λειτουργία να ψάξουν την ευκαιρία της αντεπίθεσης. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή αλλά ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος, όταν στο 54΄ ο Μιλιβόγεβιτς αστόχησε σε σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 60΄ ο Κασάμι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν σε έξοχο γύρισμα του Ντομίνγκες πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Από την πλευρά τους οι παίκτες του Αλέγκρι έγιναν πολύ απειλητικοί στο δίλεπτο 64΄-65΄, όταν αρχικά το σουτ του Τέβες πέρασε άουτ και εν συνεχεία ο Ρομπέρτο έκανε απίστευτη απόκρουση στο σουτ του Μοράτα.
Η Γιουβέντους πίεζε πια πολύ και στο 72΄ η κεφαλιά του Μοράτα έφυγε άουτ, στο 74΄ σουτ του ίδιου απέκρουσε ο Ρομπέρτο, όπως έκανε και στις προσπάθειες των Πογκμπά στο 75΄, Τέβες στο 76΄ και Μοράτα στο 81΄, με την μπάλα μετά την απόκρουση να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι, κρατώντας την πολύ μεγάλη νίκη.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου