12.9.14

Στις Πυραμίδες της Αιγύπτου με το Google Street View !


Την αρχαία Αίγυπτο «ζωντανεύει» η Google με το Street View, καθώς πλέον είναι δυνατόν για τους χρήστες να κάνουν μια εικονική περιήγηση στα μνημεία και την ιστορία του αρχαίου πολιτισμού.
«Ξεκινήστε από εκεί όπου ξεκινούν οι περισσότεροι τουρίστες: τις Πυραμίδες της Γκίζας οι οποίες υψώνονται μέσα στις τεράστιες εκτάσεις της Σαχάρας σαν βουνά φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια. Μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πολύβουη, μοντέρνα πόλη του Καΐρου, οι Πυραμίδες στέκονται εδώ και 5.000 χρόνια, διαθήκη στην εφευρετικότητα και τη φιλοδοξία των αρχαίων Αιγυπτίων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Google.
Στα μνημεία που περιλαμβάνονται στην ξενάγηση είναι η Μεγάλη Πυραμίδα, οι Πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου, η Σφίγγα και η Πυραμίδα του Ζοζέρ.
Οι προορισμοί που μπορεί να «επισκεφθεί» ο επισκέπτης δεν περιορίζονται  στις Πυραμίδες, καθώς εμπεριέχουν και το Αμπού Μένα, μία από τις αρχαιότερες τοποθεσίες στην Αίγυπτο που έχουν να κάνουν με τον Χριστιανισμό και την «Κρεμαστή Εκκλησία» των Κοπτών, καθώς και το μεσαιωνικό φρούριο του Καΐρου κ.α.
«Εάν η περιήγηση μεταξύ των εικόνων αυτών των ιστορικών τοποθεσιών ερέθισε το ενδιαφέρον σας για την αιγυπτιολογία, κατευθυνθείτε στο Google Cultural Institute, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τους θησαυρούς της αρχαίας Αιγύπτου μέσα από μια σειρά από ζωγραφιές, ιστορικές φωτογραφίες και αντικείμενα από τα διάσημα αυτά μέρη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για την πρώτη «επίσκεψη» του Google Street View στη Αίγυπτο, ενώ υπογραμμίζεται ότι επρόκειτο για δύσκολο εγχείρημα, εξαιτίας του ανωμάλου εδάφους κοντά στις Πυραμίδες, που δεν επέτρεπε τη χρήση αυτοκινήτων. Ωστόσο, η εταιρεία απέστειλε πεζούς «εξερευνητές», οι οποίοι κινήθηκαν στον χώρο με τις κάμερες στις πλάτες τους. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου