1.9.14

Η κόκκινη Ferrari, το 18μετρο σκάφος και οι βίλες του Μ. Χατζηγιάννη - Πώς έμπλεξε με το ΣΔΟΕ ο γνωστός τραγουδιστής

«Χέρια ψηλά» σηκώνουν τα τελευταία χρόνια οι ελεγκτικές αρχές που ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη. 
Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ των υποθέσεων Χατζηγιάννη αφορά την κόκκινη Ferrari.
Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε κατηγορούμενος και του ασκήθηκε ποινική δίωξη όταν ο λογιστής της εταιρείας του εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας για να δηλώσει κλοπή των πινακίδων κυκλοφορίας της. Οπως όμως αποδείχτηκε μετά την έρευνα της αστυνομίας, οι πινακίδες δεν είχαν ποτέ κλαπεί και ο κ. Χατζηγιάννης βγήκε για μία ακόμη φορά... στη σέντρα.
Πριν από δύο χρόνια είχε πάλι μπλεξίματα, με το ΣΔΟΕ τότε, για το 18μετρο πολυτελές σκάφος του το οποίο ήταν δηλωμένο ως επαγγελματικό και φαινόταν να ανήκει σε εταιρεία.
Η βίλα που έγινε ξενοδοχείο
Η βίλα που έγινε ξενοδοχείο
Στην πραγματικότητα όμως ο τραγουδιστής, που φέρεται να είχε πληρώσει 380.000 ευρώ για την απόκτησή του, το χρησιμοποιούσε για τις αποδράσεις του στα ελληνικά πελάγη με τη σύντροφό του Ζέτα Μακρυπούλια, εξ ου και η ονομασία του σκάφους «ΖΕΜΙ» -Ζέτα - Μιχάλης. Η υπόθεση τότε προκάλεσε σάλο. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μη δοθεί συνέχεια, ο τραγουδιστής κατέβαλε το πρόστιμο, περίπου 150.000 ευρώ, και το σκάφος μετατράπηκε από επαγγελματικό σε αναψυχής.
Οι περιπέτειες του δημοφιλούς καλλιτέχνη συνεχίστηκαν... με την πολυτελή βίλα που είχε αποκτήσει στη Σαντορίνη έναντι -όπως λέγεται- τιμήματος 1 - 1,2 εκατ. ευρώ, την οποία αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει.
Η κόκκινη Ferrari, το 18μετρο σκάφος και οι βίλες του Μ. Χατζηγιάννη - Πώς έμπλεξε με το ΣΔΟΕ ο γνωστός τραγουδιστής
Ορισμένοι συνδέουν την υπόθεση της Ferrari με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ο τραγουδιστής, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα του «κουρέματος» καταθέσεων στην Κύπρο. Εκεί φημολογείται ότι έχασε ακόμη και επταψήφιο ποσό, εξέλιξη που τον οδήγησε σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση. Αυτό ίσως εξηγεί και το κίνητρο πίσω από τους ατυχείς χειρισμούς στο θέμα της κόκκινης Ferrari που έφερε πάλι τον τραγουδιστή στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.
Η ιστορία με τη Ferrari αρχίζει πριν από έξι χρόνια. Το 2008 ο Μ. Χατζηγιάννης αγόρασε το πολυτελές αυτοκίνητο από τη Γερμανία. Η τιμή αγοράς, ως μεταχειρισμένου, ήταν περίπου 170.000 ευρώ. Το αντίστοιχο παραστατικό είχε κοπεί στο όνομα εταιρείας του τραγουδιστή, ενώ υπήρχε παρακράτηση της κυριότητας από τον εισαγωγέα μέχρι να γίνει η εξόφληση του τιμήματος από τον Χατζηγιάννη. Το αυτοκίνητο δεν εξοφλήθηκε ποτέ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, πληρώθηκαν τελικά 4-5 δόσεις και στη συνέχεια (το 2009) ο τραγουδιστής «πάρκαρε» τη Ferrari σε έκθεση πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων «Otto Car» της οδού Μεσογείων.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι
Πριν από λίγες ημέρες ο λογιστής του τραγουδιστή δήλωσε κλοπή των πινακίδων κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας. Το «κουβάρι» ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά την έρευνα των αστυνομικών, που ανακάλυψαν ότι οι πινακίδες δεν είχαν κλαπεί και βρίσκονται στην έκθεση όπου ήταν «παρκαρισμένο» το αυτοκίνητο. Αμέσως ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του τραγουδιστή και του λογιστή του για ψευδή καταγγελία, ενώ έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ερευνάται τυχόν τέλεση και άλλων αδικημάτων οικονομικής-φορολογικής φύσης.
Τι κρύβεται όμως πίσω από την ψευδή καταγγελία; Αυτό που εκτιμούν παράγοντες της αγοράς που μελέτησαν την υπόθεση είναι ότι η πλευρά του τραγουδιστή ίσως θέλησε μέσω της έκδοσης νέων πινακίδων και νέας άδειας κυκλοφορίας να γίνει «κυρίαρχη» μιας ενδεχόμενης πώλησης, στερώντας πρωτοβουλίες τόσο από τον ιδιοκτήτη της έκθεσης όσο και από την εταιρεία εισαγωγής η οποία είχε την παρακράτηση της κυριότητας. Ουσιαστικά, λένε οι γνωρίζοντες, η έκδοση νέων πινακίδων θα έδινε τη δυνατότητα στην εταιρεία συμφερόντων Χατζηγιάννη (μέσω της οποίας είχε κάνει το 2008 την αγορά) να πουλήσει η ίδια το αυτοκίνητο.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και ο δικηγόρος του, Γιάννης Φώσκολος, «αδειάζουν» τον λογιστή για την ενέργειά του να δηλώσει κλοπή πινακίδων κάνοντας λόγο για παρανόηση. «Δεν φταίει ο Μιχάλης», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Φώσκολος. Οπως είπε, «το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο προς πώληση από το 2009», ενώ ερωτηθείς για το πού έγκειται η παρανόηση την οποία επικαλούνται, περιορίστηκε να δηλώσει πως πρόκειται για μεγάλη ιστορία. «Θα τα εξηγήσουμε αυτά. Κάποιοι ειδικοί τον συμβούλεψαν άλλα πράγματα. Τα έκαναν οι ίδιοι. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα...».
Ο εκπρόσωπος της έκθεσης
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της έκθεσης αυτοκινήτων δίνει μια εκδοχή που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με αυτήν, το αυτοκίνητο από το 2009 δεν ανήκει στον Μ. Χατζηγιάννη, αλλά επιστράφηκε στον αρχικό πωλητή έμπορο. Ειδικότερα, από την πλευρά της εταιρείας όπου εκτίθεται το αυτοκίνητο προς πώληση μας δήλωσαν: «Μετά το περιστατικό της σύλληψης, δεν έχουμε επικοινωνήσει με τον κ. Χατζηγιάννη, ούτε χρειάστηκε. Αλλωστε το αυτοκίνητο δεν ανήκει πλέον σε εκείνον, αλλά είχε ήδη επιστραφεί τον Απρίλιο του 2009 στον αρχικό πωλητή, τον έμπορο-εισαγωγέα από τον οποίον το είχε αγοράσει ο κ. Χατζηγιάννης το 2008. Η τιμή αγοράς, ως μεταχειρισμένου, ήταν περίπου 170.000 ευρώ (με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2005) και υπήρχε παρακράτηση της κυριότητας μέχρι να εξοφληθεί. Επειδή ο κ. Χατζηγιάννης αδυνατούσε να το εξοφλήσει, υπήρξε διακανονισμός, μάλλον έγινε ανταλλαγή με κάποιο φθηνότερο αυτοκίνητο και η Ferrari επιστράφηκε στον έμπορο. Από τον έμπορο δόθηκε σ' εμάς και είναι προς πώληση στην έκθεσή μας, με την τιμή των 90.000 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε στο «Eθνος» (28/8) ότι «το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι της ιδιοκτησίας μου. Από το 2008 το έχω σε ακινησία, καθώς αποφάσισα να το πουλήσω. Κατά τo χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να βρεθεί νέος αγοραστής, έγινε μια παρανόηση η οποία έχει σχεδόν λυθεί».

Δεν κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο Η βίλα στη Σαντορίνη με θέα στην Καλντέρα έγινε εφιάλτης
Οταν το 2010 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, αγοράζοντας έναν πραγματικό «παράδεισο» στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, οι κάτοικοι του νησιού έμειναν έκπληκτοι μόλις άκουσαν το ποσό που έδωσε. Οι φήμες ανέφεραν τότε ότι η πολυτελής βίλα με θέα προς το ηφαίστειο, την Οία και το Φηροστεφάνι κόστισε στον γνωστό τραγουδιστή γύρω στο 1 με 1,2 εκατ. ευρώ.
Σε αρκετούς γνώστες της κτηματαγοράς το τίμημα φάνηκε μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι τα σπίτια στην Καλντέρα, ακόμη και σήμερα που η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει, κοστίζουν από 5.000 έως 9.000 ευρώ το τ.μ. Μια βίλα 400 τ.μ. με εκπληκτική θέα, επομένως, θα έπρεπε να κοστίζει τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ. Προφανώς ο Χατζηγιάννης βρήκε την... ευκαιρία της ζωής του και παίρνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο δάνειο αγόρασε το μοναδικό αυτό ακίνητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη ο τραγουδιστής είχε αποφασίσει να επενδύσει και σε άλλα ακίνητα, αγοράζοντας ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην Πάρο αντί 400.000 ευρώ με σκοπό να κτίσει δύο μεζονέτες 120 τ.μ. η καθεμία. Στο νησί και συγκεκριμένα στον δρόμο από τις Καμάρες προς τις Κολυμπήθρες ο τραγουδιστής αγόρασε δύο ακόμη σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής, τα οποία μάλιστα μοιράζονται μια κοινή πισίνα. Το πρώτο είναι 145 τ.μ. και το απέκτησε το 2008, ενώ το δεύτερο έχει έκταση 175 τ.μ. και αποκτήθηκε έναν χρόνο αργότερα.
Ο «βασιλιάς του real estate» Μ. Χατζηγιάννης, ωστόσο, δεν είχε σταματήσει εκεί, καθώς το 2008 είχε αγοράσει οικόπεδο στο χωριό Γαλατσώνας στη Β. Εύβοια και μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια άρχισαν να κτίζουν μια μονοκατοικία. Το ακίνητο, όμως, από το 2013 έμεινε στα μπετά και στη συνέχεια βγήκε στο σφυρί αναζητώντας αγοραστή.
Και στην Αράχοβα
Επειδή, ωστόσο, υπάρχουν και χειμερινές διακοπές, το λαμπερό ζευγάρι είχε επενδύσει σε ένα παραδοσιακό σπίτι στην Αράχοβα, πάλι την ίδια περίοδο, λίγο προτού η οικονομική κρίση χτυπήσει και την Κύπρο. Ο Μ. Χατζηγιάννης φέρεται να έχασε από το «κούρεμα» στις τράπεζες ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για επταψήφιο αριθμό. Ο τραγουδιστής βρέθηκε σε δύσκολη θέση και για τον λόγο αυτόν άρχισε να χάνει και την ακίνητη περιουσία του με πρώτο «θύμα» τη βίλα στη Σαντορίνη.
Το ονειρεμένο ακίνητο μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον Χατζηγιάννη, ο οποίος αναγκάστηκε να το παραχωρήσει στην τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει. Τελικά, το μοναδικής ομορφιάς σπίτι παραχωρήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων Alta Vista Suites, η οποία το μετέτρεψε σε exclusive ξενοδοχειακή μονάδα με τρεις πολυτελείς σουίτες.
ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου