12.9.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Προχωρούν οι επενδύσεις της Costa navarino σε Ριζόμυλο και Κυνηγού !

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του 3ου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και γκολφ στην Costa Navarino μετά την επένδυση της Γιάλοβας .
Από τις 2 νέες επενδύσεις θα δημιουργηθούν περί τις 200 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας στον δημοφιλή προορισμό της Μεσσηνίας. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε στον Επενδυτικό Νόμο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Byzantium S.A. για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 332 δωματίων με 820 κλίνες στην περιοχή του Ριζόμυλου της Costa Navarino. 
To συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 49,8 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 14,94 εκατ. ευρώ. 
Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της ανέρχεται σε 150.
 Επιπλέον, στον Επενδυτικό Νόμο εντάχθηκε επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Πανόραμα Α.Ε. για τη δημιουργία γκολφ στην περιοχή Κυνηγός της Costa Navarino. 
Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 7,05 εκατ. ευρώ. 
Θα δημιουργηθούν 46 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου