21.9.14

Αγρότες έκαψαν εφορία στη Γαλλία - εμπόδισαν και τους πυροσβέστες !!!

Παραγωγοί οπωροκηπευτικών πυρπόλησαν κτίριο της εφορίας στο Μορλέ της Γαλλίας την Παρασκευή, ενώ νωρίτερα την ίδια τύχη είχε και ασφαλιστικό γραφείο, καθώς διαμαρτύρονται για την συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσής τους.
Μάχη με τις φλόγες και τα... λαχανικά έδωσαν ταυτόχρονα οι πυροσβέστες, όταν τους επετράπη να προσεγγίσουν το φλεγόμενο κτίριο.
Η βίαιη επίθεση άρχισε το βράδυ της Παρασκευής, με ένα γραφείο ασφαλειών έξω από την πόλη να παραδίδεται στις φλόγες και να καταστρέφεται ολοσχερώς από περίπου 100 άτομα.
Στη συνέχεια, οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο κέντρο με τρακτές και φορτηγά, έριξαν σε δρόμους μεγάλες ποσότητες από αγκινάρες, κουνουπίδια, αλλά και... κοπριά και τελικά πυρπόλησαν και κατέστρεψαν και τα τοπικά γραφεία της εφορίας.
Δεν έλειψαν επίσης και οι καταστροφές σε βιτρίνες και παράθυρα κτιρίων, ενώ δημιουργήθηκαν μπλόκα και στις δύο κατευθύνσεις κεντρικού δρόμου.
Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αγρότες ήταν αποφασισμένοι να ισοπεδώσουν τους στόχους τους, καθώς εμπόδισαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παρέμβουν πριν καταστραφούν πλήρως.
Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν το νέο χτύπημα στις γαλλικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από το εμπάργκο της Ρωσίας.

ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου