30.9.14

ΒΙΝΤΕΟ - Η Αμφίπολη είναι η επίσημη πατρίδα και της... Ζήνα!


Κι όμως η Αμφίπολη είναι η επίσημη πατρίδα και της... Ζήνα!
Κι όμως, η τηλεοπτική "Πριγκίπισσα του Πολέμου" γεννήθηκε στην Αμφίπολη !!!
Οι θεωρίες για τον “ένοικο” του τάφου της Αμφίπολης δίνουν και παίρνουν. Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, αλλά και απλώς... περίεργοι αναζητούν στοιχεία που να συνδέουν την Αμφίπολη με ιστορικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι θαμμένα στο μεγαλοπρεπές μνημείο του λόφου Καστά.

Ένα πρόσωπο που ίσως δεν έχει σκεφτεί κανείς είναι η... Ζήνα. Ναι, η “Ζήνα, η Πριγκίπισσα του Πολέμου”, όπως ονομαζόταν μία παλιά αμερικανική σειρά που προβλήθηκε με επιτυχία από το 1995 ως το 2001, και τη βλέπουμε ακόμα και σήμερα σε επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση.

Θα αναρωτηθείτε, εύλογα, τι σχέση μπορεί να έχει με την Αμφίπολη ένα φανταστικό πρόσωπο, όπως είναι η Ζήνα. Κι όμως, μπορεί να μην το θυμάστε, όμως η καταγωγή της Ζήνας, σύμφωνα με το σενάριο του σίριαλ, ήταν από την... Αμφίπολη (Amphipolis)!

Βέβαια, η “Αμφίπολη” που φαντάστηκαν οι συντελεστές της σειράς είναι αρκετά διαφορετική από την πραγματική Αμφίπολη. Στο σίριαλ, η Αμφίπολη ήταν ένα χωριό στη Θράκη, στο οποίο γεννήθηκε η Ζήνα και η οικογένειά της, και το οποίο πέρασε... τα πάνδεινα για χάρη της πλοκής: Λεηλατήθηκε από τον αδίστακτο πολέμαρχο Κορτέζε, υπέστη επιδρομή από την Καλλιστώ (ενώ αυτή βρισκόταν στο σώμα της Ζήνας!), ενώ διέθετε και ένα πέρασμα προς την Κόλαση.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι στην “Αμφίπολη” υπάρχει και ένας... τάφος: Είναι το μνήμα του αδελφού της Ζήνας, Λυκαίου.

Μάλιστα, ένα επεισόδιο της σειράς είχε τίτλο “η πολιορκία της Αμφίπολης”, και μπορείτε να δείτε το trailer του επεισοδίου στο παρακάτω βίντεο:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου