30.9.14

Ένταση και φωτιές στη Μεσογείων

Για την κατεδάφιση της παραγκούπολης των Ρομά - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Ένταση επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου συγκεντρωμένοι Ρομά αντιδρούν στην κατεδάφιση της παραγκούπολης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ εκτός από τους Ρομά συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιούν κοινωνικοί φορείς.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικές επιχειρήσεις.

«Δεν είναι λύση να μεταφέρουν μαθητές και γέροντες που ζουν εδώ 40 χρόνια στο σημείο αυτό στην κορυφή ενός βουνού»τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

«Να αποσυρθούν τα σχέδια αυτά και να κάτσουμε στο τραπέζι να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μία λύση ουσίας στο ζήτημα, χωρίς τη δημιουργία μίας εμπόλεμης ζώνης μέσα στον οικιστικό ιστό» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η απελθούσα δημοτική αρχή δεν είχε κάνει τίποτα και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου