22.9.14

Απεργία στο Δημόσιο την Τρίτη

Ρολά κατεβάζει αύριο Τρίτη ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε ως απάντηση σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε και νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. 
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου