26.9.14

ΒΙΝΤΕΟ - Athens Flying Week: Ξεκίνησε το υπερθέαμα στον ουρανό της Αττικής

Ένα υπερθέαμα με ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο καθιερωμένο pre-show του Athens Flying Week-2014 που ξεκίνησε στην παραλία Παλαιού Φαλήρου.
Το κοινό έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει στον Φλοίσβο, την Demo-team της Βελγικής Αεροπορίας με F-16, 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, την Aegean μαζί με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream.
Η συνέχεια, όπως έχει ανακοινωθεί, από την Παρασκευή στις 14:00, στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοίου. H Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας ‘’’Ζευς’’ με το F-16 Blk 52+ και οι ομάδες της Ολλανδικής και Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, είναι έτοιμες να εντυπωσιάσουν τους Αθηναίους με την απόδοση ανθρώπων και μηχανών στα όριά τους.
 Ακόμα, κοντά μας θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant με τα χρώματα της Breitling, το Team ‘’Δαίδαλος’’ της Αεροπορίας μας με το Τ-6 Texan, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και solo αεροπόροι όπως ο Luca Bertossiο, o Ηλίας Σοφιανός, ο Δημήτρης Βερβερέλης και πολλοί άλλοι.

Επίσης, τα πληρώματα της Red Bull με το ελικόπτερο Bo-105 CB των Flying Bulls όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug.
Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.
Την Κυριακή, η αεροπορική εορτή θα κλείσει με τα ελληνικά χρώματα στον αέρα. Στον επίλογο, θα είναι ένα ζευγάρι μαχητικά Α-7 της Αεροπορίας μας, τα τελευταία που πετούν ακόμα στον κόσμο, λίγο πριν αποσυρθούν οριστικά, σε μία εντυπωσιακή πτήση με εικονική προσβολή του αεροδρομίου.
 Τέλος αναμένεται να εντυπωσιάσουν τα αεροπλάνα της Athenian Aviators Collection τα οποία θα γυρίσουν τους παρευρισκόμενους πολλές δεκαετίες πίσω, στα χρόνια του μεσοπολέμου.
Στο Τατόι, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου.

 
Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 26/09: 16:00 - 18:30
  • Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 - 18:30
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου